Λίγες μέρες έμειναν για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ευαγγελίας Πολύμου, Πρωτοπόροι Ιταλοί Ποιητές (Οι απαρχές του μοντερνισμού), που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στις 19:30, στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομιλητές θα είναι η μεταφράστρια Ιωάννα Αβραμίδου, ο Ποιητής-μεταφραστής Θεοδόσης Κοντάκης και ο Ποιητής-μεταφραστής και κριτικός Γιώργος Βέης, ενώ προλογίζει και συντονίζει η φιλόλογος Πέπη Δουρέκα.

Οι Πρωτοπόροι Ιταλοί Ποιητές κυκλοφορούν από τις εκδόσεις 24γράμματα και το pinakio.gr σας παρουσιάζει τη νέα ανθολογία της Ευαγγελίας Πολύμου.

Η ποίηση τίποτα δεν αλλάζει. Και τίποτα δεν είναι βέβαιο, εσύ όμως γράφε.
F. F.

Δύο χρόνια μετά το βιβλίο Οι Καλύτερές Μου Φλέβες: Σύγχρονοι Ιταλοί ποιητές (εκδ. 24γράμματα, 2020) που είχε εκπονήσει η Ευαγγελία Πολύμου, η ίδια ανθολόγος και μεταφράστρια παρουσιάζει τη νέα της ανθολογία, αφιερωμένη αυτή τη φορά στους κλασικούς της ιταλικής μοντέρνας ποίησης του 20ου αιώνα.

Στο νέο βιβλίο Πρωτοπόροι Ιταλοί Ποιητές παρακολουθούμε την πορεία της δραματικής αλλά και ριζικής ανανέωσης που σημάδεψε την ιταλική ποίηση, εκκινώντας πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και φτάνοντας μέχρι τα τέλη του 20ου  αιώνα. Περιλαμβάνονται τόσο οι πιο διάσημοι εκπρόσωποι της μεσοπολεμικής ιταλικής ποίησης (Ουμπέρτο Σάμπα, Τζιουζέππε Ουνγκαρέττι, Εουτζένιο Μοντάλε, Σαλβατόρε Κουαζίμοντο) και της μεταπολεμικής (Βιτόριο Σερένι, Μάριο Λούτσι, Πιερ Πάολο Παζολίνι), αλλά και ονόματα που η ανθολόγος προτείνει στο ελληνικό κοινό (Αλφόνσο Γκάττο, Τζόρτζιο Καπρόνι, Αντόνια Πότσι, Αντρέα Τζαντζόττο, Φράνκο Φορτίνι, Αμέλια Ροσσέλι, Λουίτζι Ντι Ρούσιο, Άλντα Μερίνι, Αντόνιο Πόρτα, κ.ά.).

Ένα πανόραμα ιταλικής ποίησης 600 και πλέον σελίδων, όπου ανθολογούνται και μεταφράζονται είκοσι ποιητές και ποιήτριες, με είκοσι αντίστοιχα – διαφωτιστικά για το έργο του κάθε ποιητή – επίμετρα γραμμένα από την ίδια την ανθολόγο. Η εκτενής και κατατοπιστική εισαγωγή της ανθολογίας έχει γραφτεί από τον Σταύρο Δεληγιώργη, επ. καθηγητή ΕΚΠΑ.

Οι Πρωτοπόροι Ιταλοί Ποιητές κυκλοφορούν από τις εκδόσεις 24γράμματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ