Στην Λήμνο μια ομάδα νέων αποφάσισαν να φτιάξουν μια ελληνική σημαία από πέτρες πάνω σε λόφο για να στέκει αγέρωχη και ορατή σε όλους όσοι την κοιτούν από ψηλά.

Πρόκειται για μια ελληνική σημαία -με μήκος 15 μέτρα και πλάτος 9 μέτρα- που έφτιαξε μια ομάδα φίλων από το χωριό Τσιμάνδρια της Λήμνου. Η σημαία φτιάχτηκε με αφορμή τον εορτασμό της 8ης Οκτωβρίου που είναι η επέτειος της απελευθέρωσης του νησιού.

Η κατασκευή της σημαίες διήρκεσε περίπου ένα μήνα και δεν ήταν εύκολη, κάθε άλλο. Η υπεύθυνη της πρωτοβουλίας αυτής, η νεαρή Κική Δημάρη μιλάει στο Newsbomb.gr για αυτό το εγχείρημα τονίζοντας πως ήταν έργο πολλών, ενώ αποτελεί την αρχή καθώς πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλα στο μέλλον.

Μια ξεχωριστή ελληνική σημαία από πέτρες στη Λήμνο. Για ποιο λόγο έγινε;

«Στις 8 Οκτωβρίου η Λήμνος συμπλήρωσε 110 χρόνια ελευθερίας. Θέλαμε να δώσουμε μια νότα ελληνισμού παραπάνω, με αφορμή την επέτειο της ελευθερίας μας. Όταν περνούν αεροπλάνα πάνω από το νησί βλέπουν πλέον την ελληνική μας σημαία».

Σε ποιο σημείο του νησιού δεσπόζει η ελληνική σημαία;

«Η σημαία βρίσκεται στο ύψωμα Φλόνικο στα Τσιμάνδρια. Η περιοχή είναι νότια της Λήμνου και είναι ένα ακόμη όμορφο κομμάτι της».

Δείτε εδώ την συνέχεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ