«Τα χρήματα δεν αγοράζουν την ευτυχία», λένε οι περισσότεροι και οι έρευνες δείχνουν ότι τουλάχιστον εν μέρει, αυτό είναι αλήθεια.

«Στα χαμηλά επίπεδα, το χρήμα βελτιώνει την ευημερία. Όμως όταν φτάσεις σε ένα καλό επίπεδο απολαβών, ένας δισεκατομμυριούχος πιθανότατα δεν είναι πιο ευτυχισμένος από ό,τι είσαι εσύ», εξηγεί ο Arthur C. Brooks, κοινωνικός επιστήμονας και καθηγητής του Χάρβαρντ σε άρθρο του στο Atlantic.

Ωστόσο, κατά την άποψή του, κάποιος μπορεί να αγοράσει την ευτυχία, ανεξάρτητα από το ύψος των εισοδημάτων του. «Με λίγη γνώση και εξάσκηση, ο καθένας από εμάς μπορεί να χρησιμοποιήσει το χρήμα για να έχει περισσότερη ευτυχία», σημειώνει.

Οι 3 τρόποι
Ξοδέψτε χρήματα σε εμπειρίες: Επενδύστε τα χρήματά σας σε ευχάριστες εμπειρίες που γνωρίζετε ότι θα σας κάνουν να νιώθετε πιο ευτυχισμένοι, όπως για παράδειγμα σε μία συναυλία του αγαπημένου σας καλλιτέχνη ή στο ταξίδι που πάντα θέλατε να κάνετε, συστήνει ο Brooks.

Αγοράστε χρόνο: «Εάν πληρώσετε κάποιον να κάνει κάτι που δεν σας αρέσει να κάνετε αλλά σας παίρνει χρόνο (όπως για παράδειγμα να κλαδέψει τον κήπο σας), και εφόσον δεν ξοδέψετε αυτό τον χρόνο που κερδίσατε σε δυσάρεστα πράγματα, όπως το σκρολάρισμα σε αρνητικές ειδήσεις στο κινητό σας, μπορείτε να ενισχύσετε την ευτυχία σας, ξοδεύοντας αυτές τις έξτρα ώρες με άλλους», εξηγεί ο καθηγητής.

Δώστε χρήματα για να βοηθήσετε άλλους: Όταν δωρίζετε τα χρήματά σας για να στηρίξετε κάποιον σπουδαίο σκοπό ή χρησιμοποιείτε τα χρήματά σας για να βοηθήσετε κάποιο άτομο, αυτό μπορεί να ενισχύσει τα χημικά της ευτυχίας στον οργανισμό, όπως την σεροτονίνη και την ντοπαμίνη.

«Ο βασικός παράγοντας που συνδέει όλες αυτές τις προσεγγίσεις είναι οι άλλοι άνθρωποι. Εάν αγοράσεις μια εμπειρία, είτε είναι ένα ταξίδι ή ένα δείπνο σε εστιατόριο, μπορείς να ενισχύσεις την ευτυχία σου εάν το μοιραστείς με κάποιον που αγαπάς», σημειώνει ο Brooks, σύμφωνα με το CNBC.

«Όποιος κερδίζει χρήματα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να αγοράσει ευτυχία και να κάνει και λίγη αυτο-βελτίωση στη διαδικασία. Εάν δεν έχουμε πολλά, μπορούμε να ξοδέψουμε όποιο περισσευούμενο ποσό στο να απομακρύνουμε από την καθημερινότητα κάποια από τα πράγματα που μας στρεσάρουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ