Ο ζωγράφος της Kardons μιλά στο Πινάκιο για τα T-shirt που θα γίνουν το must του Καλοκαιριού

Το καλοκαίρι αρχίζει σιγά-σιγά να μας κλείνει το μάτι αφήνοντας πίσω του έναν άσχημο από πολλές απόψεις χειμώνα. Σύμφωνα με τους ειδικούς η επιστροφή στην κανονικότητα είναι κοντά, το οποίο σημαίνει ότι η ξεγνοιασιά του Καλοκαιριού θα γίνει και πάλι κτήση μας. Σίγουρα μετά από πολλούς μήνες περιορισμού  βγαίνοντας έξω όλοι θέλουμε να κλέψουμε τις εντυπώσεις και τα βλέμματα. Αυτό μπορεί να συμβεί πολύ εύκολα με τις στιλιστικές μας επιλογές πόσο μάλλον όταν αυτές είναι μοναδικές και ταυτίζονται με τον χαρακτήρα μας.  Επιλέγοντας T-shirts από την εταιρεία Kardons τα οποία είναι μοναδικά καθώς φέρουν την υπογραφή του ζωγράφου Γιώργου Χούντα, απόφοιτου της Σχόλης Καλών Τεχνών θα κεντρίσουμε το ενδιαφέρον. Και γιατί αυτό; Κάθε του T-shirt είναι ένα έργο τέχνης το οποίο γίνεται πως το φανταζόμαστε δια χειρός Γιώργου Χούντα.

Ο ίδιος μιλάει στο Πινάκιο για την ιδέα του αυτή και τονίζει πως είναι στοίχημα για εκείνον να βλέπει γύρω του Τέχνη και μέσα από την δουλειά του να ακονίζει την φαντασία των ανθρώπων.

Τ-shirt με ταυτότητα, μικρά έργα τέχνης. Πως προέκυψε η ιδέα;

«Προέκυψε από την ανάγκη μου να βλέπω τέχνη σε περισσότερα σημεία πιο συχνά. Η αλήθεια είναι ότι η τέχνη δεν είναι προσβάσιμη σε όλους, ποτέ δεν ήταν. Έτσι λοιπόν, σκέφτηκα, ότι εκείνος που δεν μπορεί να αγοράσει έναν πίνακα, αλλά του αρέσει η τέχνη, μπορεί να αγοράσει μια μπλούζα που είναι έργο τέχνης».

Τι σηματοδοτεί η Kardons;

«Είναι η δική μου καινούργια αρχή. Είναι η φιλοσoφία μου. Η τέχνη πρέπει να μοιράζεται γιατί ομορφαίνει, δίνει πνοή, δίνει ζωή, είναι ανάσα».

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός επομένως έχει και την επιλογή να διαλέξει αυτό που θα φορέσει να τον χαρακτηρίζει;

«Σαφέστατα. H κεντρική ιδέα της εταιρείας μας είναι η εξής: να μας δώσει κάποιος την αγαπημένη του μπλούζα και να του ζωγραφίσω ό,τι εκείνος έχει σκεφτεί. Και ζητάμε να μας δώσει την μπλούζα του για να γίνεται πιο προσωπικό, επειδή πρόκειται για τέχνη. Αν όχι, εννοείται ό,τι εμείς έχουμε μπλούζα για να του ζωγραφίσουμε ότι θέλει. Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι. Γιατί η εταιρεία διαθέτει και μια συλλογή την exclusive collection, η οποία συμπεριλαμβάνει πολύ ιδιαίτερα pieces of art. Στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν γίνονται παραγγελίες. Υπάρχει μια γκάμα από την οποία μπορεί κάποιος να επιλέξει. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι αυτά τα κομμάτια είναι μοναδικά. Για αυτό και συνοδεύεται από ιδιόχειρο σημείωμα μοναδικότητας».

Γιατί κάθε μπλούζα φέρει ιδιόχειρο σημείωμα μοναδικότητας;

«Γιατί δεν υπάρχει δεύτερη ίδια. Είναι μια δέσμευση της εταιρείας μας. Αυτό ισχύει για την exclusive συλλογή μας. Αλλά και από τις υπόλοιπες συλλογές, πάλι δεν κάνουμε τα ίδια. Αρχικά, δεν μας αρέσει το μαζικό και εν συνεχεία λατρεύουμε την μοναδικότητα».

Στα t-shirt αποτυπώνετε σχέδια που «δραπετεύουν» από την φαντασία σας;

«Στα περισσότερα ναι. Μα πάντα έτσι, δεν λειτουργεί ένας εικαστικός; Πώς να βάλω όρια στο μεγαλύτερο όπλο του καλλιτέχνη, την φαντασία. Παρόλα αυτά, όταν πρόκειται για παραγγελία, ακολουθώ αυτό που θα μου ζητήσει ο πελάτης αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα βάλω την φαντασία μου να δουλέψει».

Ποια είναι τα αγαπημένα σας χρώματα;

«Το μπλε, το μαύρο και το άσπρο. Πάνω σε αυτά τα χρώματα φαίνεται η δυναμική όλων των υπόλοιπων χρωμάτων».

Τα πολύχρωμα και τα έντονα σχέδια είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας;

«Φυσικά και είναι… Από τα έργα μας μέχρι τις παραδοσιακές μας φορεσιές. Σκέψου τα υφαντά του αργαλειού, παρατήρησε πόσο έντονα χρώματα έχουν. Το καλοκαίρι τα χρώματα στα νησιά μας φαίνονται ακόμα πιο έντονα κάτω από το φως του ήλιου μας. Ναι, τα χρώματα νομίζω ότι είναι στο DNA του πολιτισμού και της παράδοσής μας».

Ο κόσμος έχει την ανάγκη να «φορά» την φαντασία του;

«Μα αυτό μας σώζει. Στα δύσκολα όλοι φοράμε την φαντασία μας».

Με τα πινέλα σου θεωρείς ότι νικάς το γκρίζο της καθημερινότητας μας;

«Ακριβώς αυτό! Και φορώντας μια μπλούζα, μια τσάντα ή προσεχώς ένα καπέλο από την Kardons νικάς κι εσύ το γκρίζο της καθημερινότητας! Η ζωγραφική κάνει ένα ατέλειωτο καλοκαίρι τη ζωή μας».

Follow us:

Facebook: Kardons

Instagram: kardonsclothes

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ