Ακόμα μια επιτυχία για ένα από τα πλέον σπάνια «κοσμήματα» που διατηρεί στη συλλογή της το τμήμα Heritage της Stellantis, με τη Lancia Delta S4 να κατακτά την κατηγορία “Youngtimer” στα βραβεία “Ruoteclassiche – Best in Classic 2022”. Η συγκεκριμένη Delta S4 αποτελεί μία από τις μόλις 200 που πέρασαν τη γραμμή παραγωγής την περίοδο 1985-1986 και στην πορεία της για την κατάκτηση του βραβείου βρέθηκε αντιμέτωπη με δεκάδες αυτοκίνητα της περιόδου 1980-2000, μεταξύ των οποίων και θρύλοι της αυτοκίνησης, όπως η Bugatti EB 110 GT “Parigi” και η Lamborghini Countach 25ο.

Η αρχική επιλογή των μοντέλων έγινε από μια δωδεκαμελή επιτροπή προσωπικοτήτων από το χώρου του αυτοκινήτου, όπως ο τελευταίος Ιταλός που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, Miki Biasion, ενώ η τελική ψηφοφορία έγινε από τους αναγνώστες του Ruoteclassiche.

Η αγωνιστική έκδοση της Lancia Delta S4 κατέκτησε 15 νίκες, ενώ αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά δείγματα της περιόδου του Group B στους αγώνες ράλι. Είναι ένα μοντέλο που συνεχίζει να συγκινεί χάρη στην άγρια ομορφιά του, ενώ η άψογη συντήρησή από το τμήμα Heritage του σπάνιου δείγματος που κατέκτησε το βραβείο, αναδεικνύει στο μέγιστο βαθμό την ιστορική του αξία, αλλά και τη δυναμική του τμήματος της Stellantis που έχει επιφορτιστεί με αυτό το πολύ σημαντικό έργο.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο κ. Roberto Giolito, Σχεδιαστής και Επικεφαλής του τμήματος Heritage, δήλωσε σχετικά: «Η κατάκτηση αυτού του πολύ σημαντικού βραβείου αποτελεί μια ακόμα αναγνώριση των προσπαθειών του οργανισμού μας να επικοινωνήσουμε σε ένα όσο το δυνατόν πιο ευρύ κοινό την ιστορική κληρονομιά των θρυλικών μας μαρκών. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε τη Lancia Delta S4, ένα αυτοκίνητο που συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία του μύθου της Lancia στα Ράλι.»

Δείτε περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ