Πολύ πριν το gaming μπει στη ζωή των περισσοτέρων από εμάς, ο πρώτος που τόλμησε να κάνει το μεγάλο βήμα και να φέρει τα video games στα σπίτια του κόσμου, ήταν η Atari.

Δεν θα ήταν υπερβολικό να σημειώσουμε ότι η Atari έκανε την «επανάσταση», ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως στην Ελλάδα -τουλάχιστον- στα τέλη της δεκαετίας του ’70 (όταν και εμφανίστηκε στην αγορά η κονσόλα της Atari), δεν υπήρχαν σε όλα τα σπίτια τηλεοράσεις και όπου υπήρχαν, ήταν ασπρόμαυρες!

Έτσι, πολλά παιδιά που μέχρι τότε πήγαιναν στα «ουφάδικα», ξαφνικά μπορούσαν να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια στο σπίτι τους!


Πώς ξεκίνησαν όλα
Η Atari στο gaming σημείωνε υψηλές αποδόσεις από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, έχοντας λανσάρει στη βιομηχανία των coin-op arcade βιντεοπαιχνιδιών το Computer Space και το Pong.

Όλα ξεκίνησαν το 1971, όταν ο Nolan Bushnell και ο Ted Dabney ίδρυσαν μια μικρή εταιρεία ηλεκτρονικών, την Syzygy Engineering, που σχεδίασε το Computer Space, το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο arcade βιντεοπαιχνίδι στον κόσμο, για την Nutting Associates.

Στις 27 Ιουνίου 1972, οι δυο τους ίδρυσαν την Atari Inc. και -με το βλέμμα στο μέλλον- σύντομα προσέλαβαν τον Al Alcorn ως τον πρώτο μηχανικό σχεδιασμού.

Ο Bushnell ζήτησε από τον Alcorn να δημιουργήσει μια arcade έκδοση του παιχνιδιού τένις του Magnavox Odyssey, που θα ονομαζόταν Pong. Η αρχή είχε μόλις γίνει.

Τρία χρόνια αργότερα το 1975, ξεκίνησε η ανάπτυξη μιας ευέλικτης κονσόλας που μπορούσε να παίξει τα τέσσερα υπάρχοντα παιχνίδια Atari. Το αποτέλεσμα ήταν το Atari Video Computer System, ή VCS (αργότερα μετονομάστηκε σε 2600 όταν κυκλοφόρησε το 5200) με μια κονσόλα, δύο χειριστήρια, ένα ζευγάρι κουπιά και την κασέτα παιχνιδιού σε ένα κουτί που ήταν διαθέσιμα για οικιακή χρήση.

Από εκεί τη στιγμή, παιχνίδια όπως το Pac-Man έκαναν τα παιδιά της δεκαετίας του ’80 να περάσουν πολλές ώρες μπροστά από τις ασπρόμαυρες τηλεοράσεις τους.

Δείτε εδώ την συνέχεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ