Το όραμα της για την επόμενη ημέρα – «Για το καλύτερο στην κάθε γειτονιά, στο κάθε σχολείο, στον κάθε κοινόχρηστο χώρο, στα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα δηλώνω παρούσα»

Πάντα με το χαμόγελο την συναντά κανείς. Η Μαρία Αεράκη είναι μια δυναμική γυναίκα που ασχολείται χρόνια με τα κοινά με τρόπο αθόρυβο μα ουσιαστικό.

Η ίδια μιλά στο Πινάκιο με αφορμή αυτή την εκλογική αναμέτρηση και ανοίγει τα χαρτιά της για την επόμενη ημέρα. Πως οραματίζεται το Περιστέρι και ποια είναι τα όνειρα της.

Υποψήφια ξανά στο δήμο Περιστερίου, με τον Ανδρέα Παχατουρίδη, τι είναι αυτό που σας ωθεί να διεκδικήσετε την προτίμηση του κόσμου;

«Κυρίως, η  πίστη μου στο όραμα του Αντρέα Παχατουρίδη και η βεβαιότητά μου ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Οι πόλεις, είναι ολοζώντανοι οργανισμοί. Όσο κι αν τις φροντίζεις, δημιουργούν ολοένα  καινούριες ανάγκες. Χρειάζονται ανθρώπους με θέληση, όρεξη για δουλειά και πείσμα. Πιστεύω ότι είμαι ένας από αυτούς! Αγαπώ την πόλη και τους ανθρώπους της, νοιώθω πολύ όμορφα όταν μπορώ να προσφέρω τη στήριξή μου, επιθυμώ να στέκομαι δίπλα τους, αντλώ δύναμη από τα χαμόγελά τους!».

Κάποιος που διαβάζει την συνέντευξη δεν σας γνωρίζει, τι θα του λέγατε; Ποια είναι τα επιτεύγματα σας στα κοινά;

«Με την έννοια ότι «κοινά» δεν είναι μόνο η πολιτική αλλά και οι συμπεριφορές και η στάση σου μέσα στην κοινωνία, θα έλεγα ότι επί 36 χρόνια, από τη θέση μου στη ΔΟΥ Περιστερίου, βοηθώ τον κόσμο να λύνει μικρά και μεγάλα προβλήματα, ανεξάρτητα από το αν με προτιμούν στις εκλογές ή όχι. Εκλέγομαι όμως από την πρώτη φορά που «εκτέθηκα» και αυτό κάτι μου λέει. Ίσως κάτι να κάνω σωστά…

Επίσης, από το Φλεβάρη του 2022, ως Αντιπρόεδρος του Ν.Π  ΟΠΑΑΠ και υπεύθυνη παιδικών σταθμών του δήμου μας, είμαι μια τεράστια αγκαλιά και  δίπλα στους γονείς, στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς! Επίσης, ανέλαβα την ευθύνη Αιμοδοσίας στο Δήμου μας και θεωρώ, ότι και τα δύο κομμάτια, έχουν να κάνουν περισσότερο με κοινωνική προσφορά και για το λόγο αυτό, απαιτούν αφοσίωση  και σοβαρότητα. Με τους αριθμούς επιτρέπεται να κάνεις λάθη, με τους ανθρώπους όχι! Μέχρι αυτή τη στιγμή, θέλω να πιστεύω, ότι τα έχω πάει καλά και προσδοκώ στο μέλλον, να τα πάω καλύτερα!».

Τι μπορεί να κάνει η Μαρία Αεράκη την επόμενη ημέρα για τους συμπολίτες της;

«Να δεσμευτεί με λόγο τιμής και καρδιάς, ότι ποτέ δεν θα τους προσπεράσει».

Αν είχατε ένα μαγικό ραβδί τι θα διορθώνατε στο Περιστέρι με μια κίνηση;

«Όπως ήδη σας ανέφερα, το Περιστέρι είναι μια ζωντανή πόλη! Αν πάψει να έχει ανάγκες, αν πάψει να ζητάει το καλύτερο, τότε θα σημαίνει, ότι έχει συμβιβαστεί! Η φιλοσοφία της διοίκησης Παχατουρίδη είναι, να μένει μακριά από συμβιβασμούς και  να μην ικανοποιείται με ό,τι έχει ήδη κάνει. Θα ήταν λοιπόν ψέματα αν έλεγα, ότι όλα είναι καλώς καμωμένα! Γι΄αυτό εξάλλου δηλώνω παρούσα και εγώ και οι συνυποψήφιοί μου! Για το καλύτερο στην κάθε γειτονιά, στο κάθε σχολείο, στον κάθε κοινόχρηστο χώρο, στα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία σηματοδοτούν και την ποιότητα ζωής μας».

 Τέλος, ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε σε συνυποψηφίους αλλά και στον κόσμο που θα ψηφίσει;

«Δεν έχουμε πόλεμο,  δεν είναι όλη μας η ζωή οι εκλογές! Ο καθένας στη δική του ζωή έχει σπουδαία πράγματα να κάνει. Έναν αγώνα θα δώσουμε και πάλι και πρέπει να το κάνουμε με ήθος, ευπρέπεια και αξιοπρέπεια, αξίες  που αρμόζουν  στην Παράταξή μας. Δεν είμαστε αντίπαλοι και πρέπει την επόμενη των εκλογών, να κοιτάμε ο ένας τον άλλο στα μάτια και όχι να τα χαμηλώνουμε.

Εμπιστεύομαι τον κόσμο, διότι είμαι πεπεισμένη, ότι έχει κριτήριο να ξεχωρίζει τους ικανούς, αυτούς που έχουν δείξει αξιοπιστία, εργατικότητα, ενσυναίσθηση  και σοβαρότητα και θα το αποδείξει στις εκλογές της 8ης του Οκτώβρη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ