Θέτει υποψηφιότητα για να υλοποιήσει τις σκέψεις του και τα όνειρα του

Ποια είναι τα σχέδια του αλλά και το όραμα του για το Περιστέρι την επόμενη ημέρα  – «Ο Παχατουρίδης  έκανε έργα παντού μικρά και μεγάλα και συνεχίζει»

Έχει γράψει χρυσές σελίδες στην δημοσιογραφία για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Έχει λιώσει σόλες παπουτσιών για να κάνει ρεπορτάζ. Ένας δημοσιογράφος πολύ αγαπητός και οικείος σε όλους μας είναι αναμφισβήτητα ο Βαγγέλης Γιακουμής. Αυτή την φορά θέλησε να δοκιμάσει τον εαυτό του και να αξιοποιήσει τις γνώσεις του και τις δεξιότητες του προς όφελος των συμπολιτών του και γι’ αυτό το λόγο θέτει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο ίδιος μιλά για το τόλμημα του αυτό και τονίζει πως είναι έτοιμος να σηκώσει τα μανίκια και να στηρίξει το έργο και το όραμα του δημάρχου της πόλης.  Ένα από τα στοιχήματα του είναι η αναβάθμιση του Πολιτισμού.

Βαγγέλη, χρόνια δημοσιογράφος στο πεζοδρόμιο αλλά και στα σαλόνια και τώρα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Ανδρέα Παχατουρίδη. Τι σε ώθησε να πάρεις αυτή την απόφαση;

«Όπως είπες κι εσύ είμαι χρόνια δημοσιογράφος καλύπτοντας το πολιτικό ρεπορτάζ για περίπου τρεισήμισι δεκαετίες. Στην πορεία αυτών των χρόνων γνώρισα αρκετούς σημαντικούς ανθρώπους από όλο το φάσμα της πολιτικής της οικονομικής και της κοινωνικής ζωής. Ως εκ τούτου αυτή η  πολύχρονη εμπειρία μου με ώθησε στο να πάρω την απόφαση μετά την πρόσκληση του δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη να ασχοληθώ με τα κοινά και να βοηθήσω τους συμπολίτες μου απέναντι στην καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν. Έτσι κι αλλιώς εγώ είμαι γέννημα-θρέμμα Περιστεριώτης ζω μεγάλωσα και γεννήθηκα στην Ανθούπολη μια υπέροχη γειτονιά του Περιστερίου με καλοσυνάτους ανθρώπους κι αυτούς τους ανθρώπους μαζί με τους υπόλοιπους σ’ αυτή την πανέμορφη πόλη που ζούμε όλοι μας θέλω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε το Περιστέρι ακόμη πιο όμορφη πόλη».

Γιατί με τον Παχατουρίδη;

«Ο Ανδρέας Παχατουρίδης είναι ένας άνθρωπος με ένα βασικό προτέρημα. Ακούει τους άλλους ανθρώπους ότι κι αν είναι ο άλλος μικρός η μεγάλος. Τους ακούει. Αυτό στις μέρες μας είναι πλεονέκτημα γιατί συνήθως εμείς έχουμε μάθει όχι να ακούμε τους άλλους αλλά να λέμε πάντα μόνο τη γνώμη μας. Ο Ανδρέας Παχατουρίδης είναι ένας δήμαρχος πολύ ικανός ένας δήμαρχος που έχει καταφέρει με σκληρή δουλειά και επιμονή να «φτιάξει» το Περιστέρι. 21 χρόνια τώρα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της πόλης μέχρι και σήμερα είναι ένας ακούραστος δήμαρχος με πολύ αργό στο ενεργητικό του σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Έκανε έργα παντού μικρά και μεγάλα. Τα έκανε όλα; Όχι οι ανάγκες συνεχώς αυξάνουν και ποικίλουν γι’ αυτό και θέλω να είμαι δίπλα του στη νέα πενταετία 2023 -2028 έτσι ώστε να μπορώ να βοηθήσω την προσπάθεια του για να κάνουμε την πόλη μας ακόμη πιο «έξυπνη» πόλη με υποδομές και με έργα παντού».

Ζεις σε μια γειτονιά στα όρια του δήμου της πόλης, τι πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξεις σε αυτήν;

«Η γειτονιά στην οποία μένω από μικρό παιδί όπου εκεί έκανα τους πρώτους μου φίλους και εκεί έπαιξα στις αλάνες είναι η Ανθούπολη. Η πρώτη μου οπτική μάτια ήταν η πλατεία της Αγίας Μαρίνας εκεί έκανα τα πρώτα μου βήματα. Εκεί συναναστράφηκα με τους γείτονες μου και εκεί έκανα τις πρώτες μου «ζαβολιές».

Πως είναι δυνατόν να μην αγαπάω αυτή την συνοικία που έχει το δικό μου προσωπικό αποτύπωμα από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου μέχρι και σήμερα; Πως είναι δυνατόν να μην αγαπάω αυτούς τους ανθρώπους με τους οποίους μεγάλωσα μαζί και τους βλέπω σήμερα σε κάθε μου βήμα. Γι’ αυτό και θέλω να βοηθήσω την Ανθούπολη και τους κατοίκους της αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές του Περιστερίου που χρειάζονται αναβάθμιση.

Έχω πολλές προτάσεις τις οποίες ήδη έχω μεταφέρει στο δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη από τις συζητήσεις που κάνω με τους συμπολίτες μου. Σίγουρα το πρώτο που χρειάζεται είναι η αναμόρφωση των πεζοδρομίων η συμπλήρωση φωτισμού σε σημεία που δεν υπάρχουν και φυσικά η εντονότερη παρέμβαση στην καθαριότητα.

Σίγουρα εάν οι πολίτες με εμπιστευτούν και με κλέψουν δημοτικό σύμβουλο δίπλα στον Ανδρέα Παχατουρίδη θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να καλυτερέψουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μου. Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές με το δήμαρχο έχουμε θέσει τις προτεραιότητες και με αυτές θα ξεκινήσουμε από την επόμενη μέρα των εκλογών κιόλας ναι εφαρμόζουμε προς όφελος των πολιτών. Η πόλη δεν μπορεί να περιμένει και δεν μπορεί να χάσει ούτε μία στιγμή από το μέλλον που της ανήκει και αυτό είναι η προσωπική μου δέσμευση απέναντι στους πολίτες και τους συμπολίτες μου που υπεραγαπώ».

Η αναβάθμιση του Πολιτισμού της πόλης είναι από τα στοιχήματα σου;

«Ο πολιτισμός είναι το DNA του ανθρώπου. Ο άνθρωπος δημιουργεί και θέλει πάντα να προοδεύει. Το εμβληματικό έργο που πρόκειται να γίνει στη θέση της παλιάς «ξυλοτεχνίας» που έχει γκρεμιστεί ήδη και σε λίγο καιρό στη θέση του θα υπάρχει ένα υπερσύγχρονο κτίριο ένα Μέγαρο πολιτισμού σηματοδοτεί και την προτεραιότητα που έχει ο Δήμαρχος Περιστερίου για τους κατοίκους αυτής της πόλης.

Η αναβάθμιση του πολιτισμού στο Περιστέρι είναι βασική δέσμευση και κεντρική επιλογή για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς . Η αναβάθμιση του πολιτισμού στη πόλη μπορεί και πρέπει να περιλαμβάνει τη δημιουργία πολιτιστικών χώρων, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και πολιτιστικών προγραμμάτων, καθώς και την υποστήριξη των τοπικών καλλιτεχνών και πολιτιστικών οργανώσεων. Είναι σημαντικό να υπάρχει στήριξη και από την κυβέρνηση και το δήμο ή την περιφέρεια για την επιτυχία αυτών των πρωτοβουλιών».

Από τη δημοσιογραφική σου πορεία, που είναι πολύ μεγάλη, μετράς δεκαετίες ολόκληρες στο ρεπορτάζ, τι έχει να κερδίσει ο Δήμος και τι οι πολίτες του;

«Ξέρετε, δεν είμαι  κάτι διαφορετικό από όλο αυτό τον κόσμο που με πλησιάζει καθημερινά και ερχόμαστε σε επαφή και συζητάμε για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο δήμο τη νέα πενταετία. Είμαι το ίδιο σαν όλους αυτούς τους πολίτες που μοχθούν και αγωνιούν για την καθημερινότητά τους. Επομένως θα παλέψουμε από την ίδια πλευρά με την ίδια ένταση για τη λύση των προβλημάτων προς όφελος όλων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ