Θετική ενέργεια και σκέψεις για την νέα χρονιά που έρχεται ως πυροτέχνημα να ξορκίσει τα κακώς κείμενα του «γέρου» χρόνου του 2020.

Μια νέα αρχή είναι και μια ελπίδα για να έρθουν στις ζωές μας καλύτερες στιγμές.

Στο Πινάκιο 30+1 προσωπικότητες στέλνουν την δικές τους ευχές για το 2021!

Την γιορτινή εικόνα του θέματος για το Πινάκιο έχει επιμεληθεί η ζωγράφος Αιμιλία Κουβέλη.  

Ευχαριστούμε όσους ανταποκρίθηκαν στο ευχητήριο αυτό ρεπορτάζ.

Ευχόμαστε σε εσάς και στις οικογένειες σας το 2021 να είναι μια χρονιά ευλογημένη πλημμυρισμένη από ονειρικές στιγμές. Καλή χρονιά!

Σταύρος Νικολαϊδης, ηθοποιός:

Επειδή, απ´ ότι φαίνεται πολλά από τα πρωτόγνωρα πράγματα που μας έφερε το 2020, ήρθαν για να μείνουν στη ζωή μας, αυτό που εύχομαι για το 2021, είναι να έχουμε πρώτα απ´ όλα υγεία (κλασική ευχή), κουράγιο (έτσι κι αλλιώς χρειάζεται), αλλά κυρίως δύναμη να ξεχωρίσουμε το πραγματικά κοινό καλό χωρίς να νοιαζόμαστε μόνο για τον μικρόκοσμο μας και σθένος ώστε να αντισταθούμε σε ότι ανατρέπει το μέλλον που έχουμε ονειρευτεί για τα παιδιά μας.

Ρένια Τσιτσιμπίκου, δημοσιογράφος:

Εύχομαι σε όλους και όλες ολόψυχα το 2021 να φέρει υγεία, σωματική και ψυχική, δύναμη και αισιοδοξία. Δεν μπορούμε να σβήσουμε το παρελθόν, αλλά εύχομαι να κρατήσουμε τα πιο σημαντικά μαθήματα που πήραμε όλοι την τελευταία χρονιά ζωντανά στο μυαλό και την ψυχή μας και να αναζητήσουμε στον νέο χρόνο, όλα όσα πραγματικά γεμίζουν τις ψυχές μας με καλοσύνη, ενσυναίσθηση, πίστη και αλληλεγγύη. Καλή χρονιά!

Χριστίνα Γκίρμπα, δημοσιογράφος:

Εύχομαι το 2021 να φέρει στον καθένα ξεχωριστά , ότι του στέρησε η χρονιά που φεύγει . Να έχουμε υγεία , το πολυτιμότερο αγαθό, να μην ξεχνάμε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και να έχουμε πάντα στο νου μας σε ότι μας έμαθε το 2020. Να απολαμβάνουμε μια μικρή βόλτα , να μην ξεχνάμε να λέμε σ’αγαπω στους αγαπημένους μας, να ζούμε την κάθε στιγμή μοναδικά και να μάθουμε να συγχωρούμε . Χρόνια πολλά σε όλους !

Βασιλική Νταντά, τραγουδίστρια:


Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα αυτή η κατάσταση που ζούμε, το νέο έτος να μας φέρει ότι μας στέρησε το 2020 κ να βρούμε ξανά τους ρυθμούς μας..
Καλές γιορτές σε όλους με υγεία πάνω απ’ όλα, αγάπη και υπομονή!

Monsieur Zeraw, τραγουδιστής:

Η εμφάνιση του Αστεριού της Βηθλεέμ φέτος είναι σημάδι αλλαγής στον κόσμο, εύχομαι αυτή η αλλαγή να φέρει όλα αυτά που χρειάζονται οι άνθρωποι για να ζούνε ειρηνικά, χωρίς μίσος αλλά γεμάτοι αγάπη στις καρδιές τους. Καλή Νέα Εποχή και ευτυχισμένο 2021 εύχομαι σε όλους!

Στέλιος Κρητικός, ηθοποιός-συγγραφέας:

Η ευχή μου,άσχετα απο το ποιο χρόνο διανύουμε, είναι όλος ο κόσμος να είναι καλά στην υγεία του. Απο ´κει και πέρα επικρατεί στη σκέψη μου σαν άλλη πρωταρχική ευχή , η τέχνη να οπλιστεί ξανά και να μπορέσει να γιατρέψει πληγές ,να ταξιδέψει και να εμπνεύσει ψυχές και όνειρα !
Καλή αντάμωση !

Αλίκη Ζαχαροπούλου, ηθοποιός:

Ας είναι μια χρονιά που θα μας απεγκλωβίσει απ’ οτιδήποτε μας δυσκόλεψε/ ταλαιπώρησε και πόνεσε το 2020 .Εύχομαι υγεία σε όλους μέσα από την καρδιά μου και όλα τα ” μακάρι ” σας να γίνουν “επιτέλους ” !

Καλή χρονιά ☆

Κατερίνα Τσάβαλου, ηθοποιός:

Εύχομαι για το νέο έτος και γενικότερα για κάθε χρονιά υγεία τύχη και άπειρη αγάπη. Να είμαστε περισσότερο ευγνώμονες για ότι έχουμε και να βγούμε σοφότεροι και καλύτεροι άνθρωποι από όλο αυτό που περνάμε.

Αρετή Ζαχαριάδου, ηθοποιός:


Σαν γνήσιοι survivors του 2020, εύχομαι να ξεπεράσουμε αναίμακτα κάθε αρρώστια του κορμιού και του μυαλού μας και το 2021 να είναι η χρονιά της απόλυτης ελευθερίας και άνθισης!!! Υγεία, αγάπη κι ευτυχία σε όλο τον κόσμο και χρυσές επιτυχίες στο Πινάκιο!!!

Σωτήρης Σκάντζικας, ηθοποιός:

Εύχομαι όλη η αναγκαστική “εσωστρέφεια” του 2020, να μας οδηγήσει σε ένα πιο συνετό, πιο αλτρουιστικό, πιο ανθρώπινο 2021.. Χρόνια πολλά, με την ευχή, η ευθύνη να γίνει βίωμα όλων μας!

Δήμητρα Στογιάννη, ηθοποιός:

Μακάρι το ‘21 να έχουμε τη δύναμη, τη γενναιότητα και το σθένος εκείνων των ηρώων του άλλου ‘21 και να ξεκινήσουμε μια άλλη επανάσταση απέναντι στον ιό κατακτητή, να τον αντιμετωπίσουμε και να τον εξαλείψουμε, κι έτσι να έχουμε μια ζωή με υγεία, με χαρές, με πολλές πολλές αγκαλιές, ψυχική ανάταση και προκοπή προσωπική, επαγγελματική, οικογενειακή…

Γιάννα Παπαγεωργίου, ηθοποιός:


Εύχομαι υγεία σε όλους! Είναι ωραίο να ζούμε το τώρα! Κάθε στιγμή της ζωής μας είναι πολύτιμη!
Καλή νέα χρονιά!

Νίκος Αναγνωστόπουλος, ηθοποιός


Εύχομαι το 2021 να είναι τόσο πετυχημένο ,να κανείς τόσα όμορφα πράγματα και να εξελιχθείς τόσο πολύ που να κάνει το 2022 ακόμα πιο ευτυχισμένο, πιο δημιουργικό και Πετυχημένο που να εύχεσαι να περνάνε οι μήνες για να σου φέρνει ακόμα πιο εκπληκτικά πράγματα σε όλους τους τομείς …

Ηρώ Μουκίου, ηθοποιός:

Όλες οι χρονιές που φεύγουν αφήνουν πίσω και καλά και άσχημα γεγονότα. Δυστυχώς το 2020 αφήνει πίσω του μόνο απώλειες! Εύχομαι η νέα χρονιά να γιατρέψει τις πληγές μας. Να μας δώσει δύναμη να ονειρευτούμε και να επιχειρήσουμε ξανά! Η Τέχνη να ξαναβρεί τη θέση της και να θεραπεύσεις τις ψυχές μας!

Γιώργος Λαμπάτος, ηθοποιός:


Εύχομαι ο κόσμος να συνειδητοποίησε το πόσο σημαντικές είναι οι απλές στιγμές της ζωής, όπως να βγεις μια βόλτα κοιτάζοντας τον ουρανό η την θάλασσα, το ποσό μεγάλη αξία έχει ένα φιλικό καλημέρα ώστε να δει ότι οι πραγματικές στιγμές ευτυχίας είναι τόσο κοντά μας δίπλα μας ώστε από δω και πέρα να μπορούμε να ακουμπήσουμε ο ένας τον άλλον και να νοιώσουμε τις αξίες που μας δίνει η ζωή!!!

Νόρα Παπαϊωάννου, δημοσιογράφος:

Βιώνουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο.Δεν μπορούμε πολλοί από εμάς να δούμε τους γονείς μας, να κάνουμε γιορτές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Φοβόμαστε να μιλήσουμε στον διπλανό μας,να πάρουμε μια αγκαλιά τους ανθρώπους που αγαπάμε..Τα παιδιά μας δεν μπορούν να παίξουν.Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε το χαμόγελό μας και να σταθούμε δυνατοί σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. Το σίγουρο είναι οτι αλλάξαμε,αναθεωρήσαμε και καταλάβαμε οτι τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Περιμένουμε με αγωνία να ξαναζήσουμε όμορφες στιγμές με αγάπη, χαμόγελο, ευτυχία.

Η υγεία και η ελευθερία μας είναι το σημαντικότερο αγαθό.Θα βγούμε νικητές απο αυτή τη μάχη και τότε όλοι θα χαμογελάμε ξανά και δεν θα στεναχωριόμαστε για ανόητους λόγους.Λένε οτι οι δυσκολίες είναι για τους δυνατούς κ εμείς το παλέψαμε.

Μακάρι να πάψει όλη αυτή η αγωνία του αύριο και να είμαστε ξανά μαζί γεροί και ευτυχισμένοι το 2021 κάθε ημέρα με τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Ελεάννα Φινοκαλιώτη, ηθοποιός:


«Δεν παύω να σκέφτομαι τη ζωή μας σαν τον τροχό του λούνα-παρκ ,
Ένας τροχός που γυρίζει
κάθε μέρα.
Και μαζί του γυρίζουμε και εμείς και αλλάζουμε θέα και προοπτική.
Και σίγουρα αυτό το διάστημα τίποτα
δε φαίνεται πιο ελπιδοφόρο από αυτό που σου προσφέρει αυτή η θέα, στο πιο ψηλό σημείο της ρόδας
και πως μόλις ξεπεράσουμε αυτόν τον πρώτο φόβο, έπειτα απολαμβάνουμε το ταξίδι.
Ας καλωσορίσουμε το νέο έτος χωρίς φόβο
χέρι-χέρι
με πίστη και ελπίδα,
αφήνοντας πίσω τη ‘φυλακή’ του 2020.
Ας είναι μια χρονιά που θα ανταμώσουμε ξανά.
Ζεστές αγκαλιές, γελαστοί άνθρωποι και ανοιχτές πόρτες.
Αγαπημένοι, αισιόδοξοι και ευγνώμονες για ό,τι κι αν έρχεται.

Τρίτο κουδούνι, φώτα σβήνουν και η αυλαία ας ανοίξει ξανά σε ένα κατάμεστο θέατρο αυτή τη φορά.
Φύγαμε!»

Αλέξης Καρδαράς, σκηνοθέτης


Εύχομαι το 2021 να κάνουμε πολλές πολλές χειραψίες, πολλές αγκαλιές και ακόμα περισσότερα φιλιά, να αφήσουμε πίσω μας τους εγκλεισμούς και τα απαγορευτικά, να ξαναγίνουν όλα σαν και πρώτα, με υγεία και κέφι για ζωή. Κάτι μου λέει πως δεν την ξαναπατάμε και αυτή τη χρονιά όλα θα πάνε καλά!

Άγγελος Μπούρας, ηθοποιός:

Στέλιος Καλαθάς, ηθοποιός:


Αφήνουμε πίσω μας ένα δύσκολο 2020 .Εύχομαι η καινούργια χρονιά να είναι η αφετηρία για Υγεία ,Αληθινή αγάπη και σύντομα να επανέλθουν οι αγκαλιές στην ζωή μας . Ζούμε ιστορικές στιγμές . Σκεφτόμαστε θετικά, αισιόδοξα και προσέχουμε και την συναισθηματική μας υγεία! Χρόνια πολλά χρόνια όμορφα σε όλους

Ισίδωρος Σταμούλης, ηθοποιός:


Εύχομαι το 2021 να σας επιστρέψει όλα όσα μας στέρησε η χρονιά που φεύγει. Να αγκαλιάσετε με μανία, να φιλησετε με πάθος, να μαζευτειτε με τους φίλους σας και να γελάσετε δυνατά, πάνω από όλα να είστε υγιείς και να γεμίζουν οι αισθήσεις σας με όλα όσα σας ευχαριστούν! Καλή χρονιά!!… Και αυτό θα περάσει…

Χρόνια πολλά σε όλους ελπίζω η καινούργια χρονιά να μας φέρει λιγότερα προβλήματα περισσότερη Ελευθερία αγάπη και αισιοδοξία δεν έχουμε παρά να κοιτάμε την ανατολή και να είμαστε σίγουροι ότι ο ήλιος θα ξαναβγεί!!

Ευτυχία Σιδέρη, ηθοποιός:

Ας κρατήσουμε τις ευχάριστες στιγμές από τη χρόνια που πέρασε, ας γίνουμε πιο σοφοί από την όποια δυσκολία και 2021… φέρε μας υγεία και αγάπη!! Εύχομαι η νέα χρόνια να είναι καλύτερη χρόνια για όλο τον κόσμο!!

Κατερίνα Καρατζοπούλου, ηθοποιός


Το 2021 ας είναι μια χρονιά με περισσότερη γενναιοδωρία, κατανόηση ,λιγότερη γκρίνια ,λιγότερο φόβο, λιγότερο φθόνο.
Μια χρονιά που θα μας κάνει πιο ανοιχτόμυαλους, με διάθεση να ακούσουμε τους συνανθρώπους μας… ίσως τελικά αυτά που μας ενώνουν να είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.
Εύχομαι μια χρονιά ελεύθερη, γεμάτη αγκαλιές και πίστη στα όνειρα μας …
Αγάπη,φως και χαρά να ξεκινά την κάθε μας μέρα …

Χρήστος Ευθυμίου, ηθοποιός:


200 χρόνια από την επανάσταση για να κερδίσουμε την ελευθερία μας. 2021 μια χρονιά ορόσημο. Κλεισμένοι στα σπίτια μας ας κρατήσουμε ελεύθερο το πνεύμα μας. Ας αντισταθούμε στην χειραγώγηση και την εκμετάλλευση των συγκυριων από τους κρατουντες. Να είμαστε υγιείς τηρώντας τους κανόνες όλοι ανεξαιρέτως, πέρα από διαφορές ταξικές ή εξουσιών. Να μπορούμε να ονειρευομαστε για το αύριο. Να ελπίζουμε πως θα έχουν μέλλον τα παιδιά μας. Αγωνιζόμαστε για να ελπίζουμε.

Θανάσης Αλφόνσο, ηθοποιός:


Δεν θέλω το 2021 να μας φέρει κάτι. Θέλω να μην μας πάρει τίποτα, απ’ όλα αυτά που αγαπάμε!Καλή Χρονιά!

Παναγιώτης Χωλόπουλος, (ερμηνευτής και μουσικός παραδοσιακών τραγουδιών):


Θα ήθελα να ευχηθώ και εγώ μέσα από το βήμα που μου δίνει το Πινάκιο της θερμότερες ευχές μου για μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία με πολύ αισιοδοξία και ας ελπίσουμε να περάσει γρήγορα η δοκιμασία της πανδημίας και να μας κάνει σοφότερους και καλύτερους ανθρώπους…

Έλλη Αγγελιδάκη, γυμνάστρια:

Εύχομαι για το νέο έτος υγεία , υγεία και πάλι υγεία !!! Είναι το πολυτιμότερο αγαθό που πραγματικά εκτιμήθηκε όσο τίποτα τη χρονιά που διανύσαμε λόγω της πανδημίας. Ακόμα να ευχηθώ να κλείσει οριστικά ο κύκλος του covid και να μη ξαναζήσουμε κάτι ανάλογο ποτέ !!! Άντε λοιπόν σε ένα νέο χρόνο χωρίς covid , χωρίς μάσκες , χωρίς καραντίνες…Σε ένα χρόνο γεμάτο χαρά , αγάπη και ευημερία !!!

Ειρήνη Δεληγιάννη,πρωταθλήτρια της τεχνικής κολύμβησης :

Το 2020 ήταν αδιαμφισβήτητα ένας χρόνος στον οποίο γίναμε προσαρμοστικοί, περιορίσαμε τον εαυτό μας, μάθαμε να εκτιμούμε τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας αλλά και την ίδια τη ζωή. Εύχομαι λοιπόν το νέο έτος να μας βρει πιο δυνατούς, δημιουργικούς και ευτυχισμένους, γεμάτους υγεία και αισιοδοξία για το μέλλον. Χρόνια πολλά σε όλους!

Νίκος Βούλγαρης, προπονητής μπάσκετ:

Πρώτα από όλα εύχομαι για το 2021 υγεία σε όλο τον κόσμο που είναι το σημαντικότερο όχι μόνο σήμερα αλλά πάντα. Στη συνέχεια ελπίζω το 2021 να μας φέρει πίσω τη χαμένη ελευθερία μας που μας στέρησε το 2020. Να έρθει πίσω στα χέρια μας ή ζωή. Και τέλος εύχομαι να μην σταματήσει ξανά η αθλητική δραστηριότητα στη χώρα μας για κανένα λόγο. Καλή Χρονιά

Τζωρτζίνα Αλεξάκη, τραγουδίστρια:


Καλή χρονιά σε όλους . Ας είναι το ξεκίνημα του 2021 αφετηρία μίας δημιουργικής εποχής. Χρόνια πολλά γεμάτα υγεία Και ευτυχισμένες στιγμές!
το 2020 και όσα περάσαμε να είναι σύντομα παρελθόν που όμως θα μας αφήσουν ένα πολύ σπουδαίο μάθημα!

Δεσποινα Ζαχαρίτσεφ, τραγουδίστρια:

Χρόνια πολλά όμορφα και φωτεινά , παρόλο που η περασμένη χρονιά έφερε πολύ σκοτάδι ! Μόνο με φως και αποφασιστικότητα μπορεί να νικηθεί ! Το 2021 ας είναι λοιπόν μια νέα αρχή και ένα σύμβολο νίκης απέναντι σε όλο αυτό! Καλή χρονιά με υγεία ουσιαστική και αγάπη!

Μαριάννα Κουκουτσάκη, τραγουδίστρια

Εύχομαι σε όλο τον κόσμο το 2021 να είναι μια χρονιά φωτεινή με περισσότερες αφορμές αισιοδοξίας. Να βρούμε το καλό μέσα μας και να το μοιράσουμε όπου αξίζει. Και την νέα χρονιά να αξίζει σε ακόμα περισσότερους! Ευτυχισμένο μέλλον σε όλους!

Ξένια Μάη, τραγουδίστρια:

Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι γενναιόδωρη με όλους μας και να μας δώσει υγεία, ψυχική γαλήνη αλλά και τη χαρά να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε ξανά όλοι μαζί όπως παλιά, να αγκαλιαστούμε και να φιληθούμε ξανά χωρίς φόβο και περιορισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ