Η εμφάνιση του και τα χαρακτηριστικά του ήταν όμοια με αυτά του καρτούν.

Ο Επιθεωρητής  Κλουζό ήταν ο Πίτερ Σέλερς και ο Πίτερ Σέλερς ο επιθεωρητής Κλουζό.

Τουλάχιστον αυτό έχει χαραχτεί στις συνειδήσεις  εκατομμυρίων ανθρώπων που ακόμη και σήμερα γελάνε με την ψυχή τους όταν βλέπουν εκείνες τις κωμωδίες. Κλασικές κωμωδίες, απλά αστεία και όμως προκαλούν αίσθηση ακόμη και σήμερα.

Στις 24 Ιουλίου του 1980 η καρδιά του προδίδει τον μεγάλο κωμικό. Όμως η κληρονομία που άφησε πίσω του είναι ανεκτίμητη όχι μόνο στην τέχνη του που με υπηρετούσε με τέτοια προσήλωση. 

Ποιος ήταν ο Πίτερ Σέλλερς; Γιατί τον ταυτίζουμε με τον επιθεωρητή Κλουζό;

Το ταλέντο του και η οξυδέρκεια του ήταν οι αρετές του.  Δεν είναι λίγοι αυτοί που μέχρι και σήμερα τον θεωρούν αξεπέραστο και πώς να μη το κάνουν όταν μετά από 60 χρόνια οι σκηνές που γυρίστηκαν προκαλούν γέλιο.  Λένε ότι η κατάθλιψη τον είχε στιγματίσει χρόνια και πως προσπαθούσε να καλύψει το κενό που ένιωθε ταυτιζόμενος πλήρως με τους ρόλους του. Μια βουτιά στα πρόσωπα που καλούταν να υποκριθεί ήταν μια τελετουργία για εκείνον.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο επιθεωρητής Κλουζό. Κατάφερε και μετέφερε τον χάρτινο ήρωα, το ανθρωπάκι των κινουμένων σχεδίων στη μεγάλη οθόνη με απολυτότητα.

Η αρχή

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τον βρήκε, σε ηλικία 18 ετών το 1943, να υπηρετεί  στη Βασιλική Αεροπορία (RAF). Εντάχθηκε στην ENSA (η εταιρεία ψυχαγωγίας των δυνάμεων) και υπηρέτησε στη Βιρμανία, την Ινδία και τη Μέση Ανατολή. Έδινε κωμικές παραστάσεις στα στρατόπεδα για να τονώσει το ηθικό των στρατιωτών που πολεμούσαν στην πρώτη γραμμή.  Αργότερα έκανε περιοδεία με τη RAF  το “Gang Show”. Το 1946 όταν  αποστρατεύτηκε είπε την ατάκα που έμεινε «σαν να βγαίνεις από τον ήλιο στη σκιά».

Ξεκίνησε από τη ραδιοφωνική συχνότητα του BBC

 Ο Σέλερς  έψαχνε δουλειά μετά την στρατιωτική του θητεία και δεν έβρισκε πουθενά. Τον «έκοβαν» στις ακροάσεις.

Δείτε εδώ την συνέχεια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ