Βρισκόμαστε στο 1969. Στη Γερμανία, ανακοινώνεται η άρτι συμφωνηθείσα συγχώνευση της Auto Union GmbH, με έδρα το Ingolstadt και της Neckarsulmer NSU Motorenwerke. Από τη συγχώνευση, προκύπτει η Audi NSU Auto Union AG, με έδρα το Neckarsulm. Η γκάμα μοντέλων της νέας εταιρείας περιλαμβάνει από τους αερόψυκτους κινητήρες των πισωκίνητων NSU Prinz και τους υδρόψυκτους τετρακύλινδρους κινητήρες των προσθιοκίνητων Audi 60 και Audi 100, έως τον περιστροφικό κινητήρα του φουτουριστικού NSU Ro 80. Η εταιρεία, μοιάζει να οδηγείται από την τεχνολογία και, ενδεχομένως να είναι έτοιμη να την οδηγήσει.
Έναν ναν χρόνο αργότερα, ένα μέλος του τμήματος marketing της νέας εταιρείας, ο Hans Bauer ,έχει αυτή ακριβώς τη σκέψη. Έχει την ιδέα να επικοινωνηθεί αυτή η τεχνολογική ποικιλομορφία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ο Bauer θα επινοήσει το σλόγκαν που σύντομα θα αναγνώριζαν εύκολα οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο: “Vorsprung durch Technik”. Το σλόγκαν έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε μία δισέλιδη διαφήμιση τον Ιανουάριο του 1971. Σήμερα, μισό αιώνα αργότερα, παραμένει το ίδιο επίκαιρο και σίγουρα είναι πιο αναγνωρίσιμο από τότε…
Η επέτειος
Το εταιρικό σλόγκαν “Vorsprung durch Technik” της Audi (σε ελεύθερη μετάφραση, “Οδηγούμενη από την Τεχνολογία”) εορτάζει την επέτειο των 50 χρόνων του. Ακόμα και μισό αιώνα μετά το λανσάρισμά του, η φράση που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη μάρκα δεν έχει χάσει το παραμικρό από την αίγλη της, ενώ ήδη προστίθενται νέα κεφάλαια στην ιστορία της, καθώς η Audi πρωτοστατεί τεχνολογικά στη νέα εποχή της ηλεκτροκινητικότητας. Μία πληθώρα καινοτομιών σε βάθος πέντε δεκαετιών, καταδεικνύει ότι το Vorsprung durch Technik δεν είναι απλώς ένα σλόγκαν για την Audi – είναι επίσης μια έκφραση της προσανατολισμένης στο μέλλον προσέγγισης της μάρκας.

Δείτε εδώ την συνέχεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ