Τα fighting παιχνίδια που ακόμη εθίζουν τους gamers όλου του κόσμου. Οι διαφορές τους, οι ομοιότητες τους και η συμβολή τους στην εξέλιξη του συγκεκριμένου είδους στο gaming

Καλοκαίρι του 1993 στην Ελλάδα και οι πιτσιρικάδες περιμένουν πως και πως να ακουστεί το κουδούνι του σχολείου για τελευταία φορά, όχι όμως για να παίξουν μπουγέλο στην αυλή ως είθισται αλλά για να πάνε σε κάποιο το σπίτι «τυχερού» συμμαθητή τους που είχε Super Nintendo ή Sega Mega Drive για να «λιώσουν» στο ηλεκτρονικό ξυλό…

Οι κασέτες της εποχής δεν ήταν άλλες από το Street Fighter II και το Mortal Kombat II.
Τα παιχνίδια αυτά από τις 16bites κονσόλες παραμένουν «αθάνατα» έως και σήμερα και τα μεταγενέστερα fighting games δανείστηκαν πολλά στοιχεία από αυτά (βλ Teken στο ps1 πολύ αργότερα).

Μπορεί τα παιχνίδια να είχαν κυκλοφορήσει το Street Fighter II το 1991 και το Mortal Kombat II το 1992 αλλά στην Ελλάδα «προσγειώθηκαν» το 1993 και μάλιστα αποτέλεσαν μέρος ειδικής συσκευασίας για τις κονσόλες. Λίγο αργότερα βγήκαν ποιο μικρές κασέτες για το Gameboy και το GameGear.

Ωστόσο 29 χρόνια μετά το ερώτημα παραμένει Steet Fighter II ή Mortal Kombat II;

Ποιο θεωρείται καλύτερο και γιατί; Μια απάντηση που δεν είναι έχει ξεκάθαρο νικητή… και πως να έχει αφού στα γνήσια fighting games δεν μπορούν να υπάρξουν προγνωστικά.

Δείτε εδώ την συνέχεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ