Το απέραντο γαλάζιο της Αμοργού «φιλοξενεί» ακόμη μια κινηματογραφική διεθνή παραγωγή από  το Σάββατο 20 Ιουνίου

H ταινία έχει τίτλο «Kόρες» (“Tochter”) και τα γυρίσματά της προβλέπεται να διαρκέσουν μέχρι τις 10 Ιουλίου .

To σενάριο

Η ταινία, η οποία ανήκει στην κατηγορία του κωμικού δράματος, επικεντρώνεται στην πολύπλοκη σχέση πατέρα και κόρης, περιγράφοντας ένα ταξίδι, το οποίο ξεκινά οδικώς από τη Γερμανία και καταλήγει στην Αμοργό.

Τα σημεία ενδιαφέροντος για τα γυρίσματα είναι:

-Εν πλω στον κόλπο της Αιγιάλης και σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών στον κόλπο της Νικουριάς

-Στο λιμάνι της Αιγιάλης

-Στην παραλία της Αιγιάλης

-Στον κεντρικό δρόμο περιμετρικά της κεραίας τηλεπικοινωνιών και

-Στη Χώρα, στο σημείο που βρίσκεται το Αστυνομικό Τμήμα.

Ένδειξη ισχυρή που θα προσελκύσει τουρίστες

Το σπάνιο κάλλος των ελληνικών νησιών αλλά και της χώρας μας θα μπορούσε να αποτελέσει ζωντανό πλατό για δεκάδες ταινίες τις οποίες θα παρακολουθήσουν εκατομμύρια θεατές απ’ όλο τον κόσμο.

Ειδικά στη φάση της επανεκκίνησης  που βρίσκεται η οικονομία, ο τουρισμός και γενικότερα η χώρα η προβολή της ταινίας είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια δυναμική ώθηση. Το χαμένο στοίχημα με το Mama Mia 2, που οι παραγωγοί του λόγω της αιώνιας γραφειοκρατίας μας τα μάζεψαν από τις ελληνικές ακτές και έστησαν την ταινία στην Κροατία, δεν έχει ακόμη ξεθωριάσει. Η επιτυχία της ταινίας θα έκανε πολλούς ανά τον κόσμο ανθρώπους να επισκεφθούν την Σκιάθο και τις Σποράδες.

Η επιρροή του «Απέραντου Γαλάζιου»

Από το 1988 το νησί  της Αμοργού βαφτίστηκε ξανά ως το «Απέραντο Γαλάζιο», από την ομώνυμη γαλλική ταινία του Ζακ Λικ Μπεσόν, που χάρισε στους σινεφίλ και στη χώρα μας, υπέροχα πλάνα της Αμοργού μέσα από τη ζωή των δυτών.

 Ακόμη και σήμερα κάθε απόγευμα μια καφετέρια στην Αιγιάλη προβάλει ανελλιπώς την ταινία…και είναι πάντα γεμάτη! Αποτέλεσμα ήταν οι Γάλλοι να λατρέψουν το νησί και να το επισκέπτονται κατά χιλιάδες κάθε χρόνο, ξεκινώντας μάλιστα τον τουρισμό από τον Μάιο. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αμοργό ζουν και πολλοί Γάλλοι που έχουν αγοράσει δικό τους σπίτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ