«Το αίσθημα της προσφοράς και της βοήθειας είναι στη φύση του επαγγέλματος που έχουμε επιλέξει»

Εκδήλωση αφιερωμένη στους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Φοιτητές της Ιατρικής δείχνουν τον δρόμο της αλληλεγγύης και της προσφοράς πριν καλά-καλά αποφοιτήσουν.

Για 3η φορά διοργανώνουν εκδήλωση, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Το Σάββατο στο «the  Mandarin» στην Πολιτεία  η πρωτοβουλία  Doctors Way of Charity θα συγκεντρώσει χρήματα για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Οι ίδιοι μιλούν για την δράση τους τονίζοντας πως το αίσθημα της προσφοράς πρέπει να είναι αυτό που θα υπερέχει στις πράξεις  μας.

Doctors Way of Charity το Σάββατο στην Πολιτεία και συγκεκριμένα στο “the  Mandarin”, μια εκδήλωση που διοργανώνεται για 3η φορά. Ποια ακριβώς είναι η λογική της εκδήλωσης στην μετά covid-19 εποχή;

«Η βασική ιδέα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούμε είναι να προσφέρουμε ένα ποσό σε κάποιες φιλανθρωπικές οργανώσεις. Με αυτά τα φιλανθρωπικά event προσπαθούμε κατά κάποιο τρόπο να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να δείξουμε έστω και μέσα από τη διασκέδαση μπορεί να γίνει μια καλή πράξη. Εξάλλου αυτό το αίσθημα της προσφοράς και βοήθειας ήδη αρχίζει και δημιουργείται μέσα μας από την φύση του επαγγέλματος που σπουδάζουμε, που είναι η ιατρική.
Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε κάτι. Εμείς βάζουμε την ιδέα και δίνουμε ένα μικρό κίνητρο.
Όσον αφορά την  μετά COVID εποχή, έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης για αυτό και έχουμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα για αυτή την εκδήλωση».

Μια εκδήλωση, μια πρωτοβουλία που μέσω αυτής αγκαλιάζετε 30.000 παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, που αντιμετωπίζουν την αρρώστια, την αναπηρία, την φτώχεια και την κακοποίηση. Τι σας ώθησε να στηρίξετε την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»;

«Έχουμε ακούσει όλοι λίγο πολύ για την Ένωση «Μαζί για το παιδί» και το μεγάλο έργο που προσφέρει. επομένως αφού βρέθηκε η ευκαιρία να βοηθήσουμε, πραγματοποιήσαμε την συμφωνία μας με μεγάλη ευχαρίστηση».

Ποιοι είστε πίσω από την πρωτοβουλία του Doctor’s way of charity;

«Η αρχική ιδέα ξεκίνησε από τρεις φοιτητές και έλαβε σάρκα και οστά από τους Λυκούργο Κατσιάρα, Φοίβο Σπανό, Παναγιώτη Πρόδρομο Παπαδόπουλο. Και στην συνέχεια στελεχώθηκε από φοιτητές όλων των ετών και συγκεκριμένα από τους: Λυδία Μαυράκη, Κωνσταντίνα Μπακαλάκου, Έλλη Κουριανίδη,Φένια Κυραϊλίδη, Αργυρώ Κουμέντη,Αντώνη Κουρέτα, Μαρίνα Χατζέα, Ορέστη Σπανό και την Ευγενία Βουγιουκλάκη».

Ποιους άλλους φορείς και γιατί είχατε στηρίξει παλιότερα;

«Παλαιότεροι φορείς που έχουμε στηρίξει είναι: Η Εταιρία κατά της κακοποίησης του παιδιού -ΕΛΙΖΑ  και ο Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια- ΦΛΟΓΑ».

Τέλος, ποιο είναι το δικό σας μήνυμα;

«Γνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που έχουν ανάγκη είτε λόγω ασθένειας, είτε λόγω οικονομικής αδυναμίας, είτε λόγω κακοποίησης και άλλων παρόμοιων καταστάσεων. Εμείς ωστόσο θέλουμε να δείξουμε ότι με πολύ εύκολο τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε αυτός τους ανθρώπους, έστω και μέσω της διασκέδασης. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα της φιλανθρωπίας και να δείξουμε πως καθένας από μας μπορεί να συμβάλλει με μια μικρή κίνηση  η οποία όμως θα δώσει μεγάλη ανάσα για αυτούς που αντιμετωπίζουν τέτοιες δυσκολίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ