Ο φιλοτελισμός μια ασχολία μισού αιώνα για τα παιδιά δυστυχώς χάθηκε στο πέρασμα των χρόνων. Άλλη μια «άδικη» νίκη της τεχνολογίας σε βάρος την ιστορία και τον Πολιτισμό.

Το Newsbomb.gr επισκέφθηκε το μουσείο φιλοτελισμού και γραμματοσήμων και κατέγραψε άγνωστες πτυχές της ιστορίας που κρύβουν τα μικρά χαρτάκια με τα δοντάκια…

Εκεί μας ξενάγησε ο φιλόλογος και ιστορικός τέχνης Εμμανουήλ Γεωργουδάκης, ο οποίος μας αποκάλυψε πολλά μυστικά για την ταχυδρομική ελληνική ιστορία.

«Η ταχυδρομική υπηρεσία, τα γραμματόσημα τα πάντα έχουν αλλάξει τόσο πολύ.

Τα γραμματόσημα αποτελούν ένα μέσο εκπαίδευσης πολλών επιστημών. Και όλα αυτά μέσα από ένα ενδιαφέρον χόμπι. Ο φιλοτελισμός διδάσκει στον κόσμο και την τέχνη και την τεχνολογία, την ιστορία, την γεωγραφία. Στις εικονογραφίες των γραμματοσήμων μπορεί να δει κανείς σχεδόν τα πάντα», λέει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr για να συνεχίσει και να τονίσει ότι σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους στον ελληνικό φιλοτελισμό.

«Οι περισσότεροι σπουδαίοι Έλληνες χαράκτες και καλλιτέχνες έχουν δώσει έργα τους, τα οποία έχουν γίνει γραμματόσημα. Μπορεί κανείς να δει την ιστορία της δημόσιας διοίκησης, την ιστορία του ελληνικού κράτους στην ανάπτυξη των υποδομών πως πήγαιναν την αλληλογραφία με τα πόδια, στην συνέχεια με τα ποδήλατα και μετά με τις μοτοσυκλέτες και όλα αυτά τα βλέπει κανείς στο μουσείο μας όπως επίσης και την ιστορία της τέχνης, την ιστορία της τεχνολογίας.

Το ένα θέμα εξηγεί το άλλο, μέσα από την ιστορία εξηγείται η εξέλιξη της τεχνολογίας, η ιστορία την εξέλιξη της τέχνης. Τα γραμματόσημα είναι ένα εύκολο προσβάσιμο προϊόν που μπορεί ο συλλέκτης να έρχεται σε επαφή με την υψηλή τέχνη, την υψηλή τεχνολογία… Για παράδειγμα ως γραμματόσημα μπορούμε να δούμε πίνακες του Φασιανού. Οι πίνακες που έχουμε εμείς εδώ στο Μουσείο είναι προορισμένοι για να τυπωθούν γραμματόσημα. Στα γραμματόσημα είναι κρυμμένος θησαυρός της ελληνικής τέχνης».

Διαβάστε εδώ περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ