Γράφει ο Γιώργος Καραγιάννης

Υπάρχουν τα κλασικά, τα youngtimers, τα oldtimers που ανεβάζουν διαρκώς την αξία τους και υπάρχουν και τα άλλα αυτοκίνητα των οποίων η τιμή δεν ξεπερνά ποτέ αυτή του σκραπ. Στον κανόνα, ωστόσο, υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις. Όπως αυτή στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κάποιος πλήρωσε 12.100 δολάρια για να αγοράσει ένα Yugo cabrio του 1990.

Αυτό είναι το πιο υγρό, ερεθιστικό, καυτό, κρυφό όνειρο κάθε ιδιοκτήτη ενός σάπιου, παρατημένου κουφαριού του προηγούμενου… αιώνα. Το όνειρο να παρουσιαστεί κάποιος και να πληρώσει κάμποσες χιλιάδες ευρώ για το σαπάκι του, πιστεύοντας ότι είναι όντως συλλεκτικό. Αλλά, μια φορά γίνονται αυτά.

Και να που έγιναν. Ο οίκος δημοπρασιών Barrett-Jackson, στο Houston (we have a problem) έβγαλε στο σφυρί ένα μοναδικό (λέμε τώρα) Yugo GVC Cabrio. Για εμάς τους Ευρωπαίους, που τα μικρά της Zastava ήταν μάλλον διαδεδομένα στα 80s-90s, όπως και τα ανέκδοτα που τα συνόδευαν (πχ “γιατί τα Yugo έχουν θερμαινόμενα πίσω τζάμια; Για να μην κρυώνουν τα χεράκια των ιδιοκτητών τους όταν τα σπρώχνουν. Ή, τι διαφορά έχει το Yugo με το Yugo GT; Το GT έχει αναπτήρα (αλλά δε λειτουργεί”), αυτό δεν είναι κάτι. Άλλωστε, κάποια λίγα γλίτωσαν την πρέσα και κυκλοφορούν μέχρι σήμερα. Για τους Αμερικανούς όμως, είναι σπάνιο.

Δείτε εδώ την συνέχεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ