Γιατί η έκδοση του 2000 σαγήνεψε τους Έλληνες gamers;

Έπαιζες ποδόσφαιρο, χωρίς να παίζεις ποδόσφαιρο… Το Manager ήταν μια επανάσταση στο χώρο του gaming αφού συνδύαζε την λατρεία όλων για την στρογγυλή θεά με την στρατηγική. Με την συνολική στρατηγική. Δεν άγγιζες την μπάλα όμως την ώρα της δράσης, φρόντιζες όμως την ομάδα να είναι έτοιμη. Έχοντας την απόλυτη διαχείριση πριν και μετά τους αγώνες

Δεν μπορούσες να χειριστείς τον παίχτη μπορούσες να τον καθοδηγήσεις με εντολές. Φρόντιζες την ομάδα να είναι έτοιμη πνευματικά αλλά και σε φυσική κατάσταση πριν τον αγώνα .

Έχοντας την απόλυτη διαχείριση πριν και μετά τους αγώνες. Το μόνο που μπορούσες να κάνεις κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ήταν αλλαγές, αλλαγή συστήματος, τακτικής, εντολές σε παίχτες, να πρεσάρεις. Ότι κάνει δηλαδή ένας προπονητής από τον πάγκο του

Από την στιγμή που έπαιρνες τον έλεγχο της ομάδας, σου δινόταν ένα budget το οποίο ήταν πάντα ανάλογο με την δυναμική της ομάδας. Για παράδειγμα άλλο budget είχε η Manchester United, άλλο η Swansea.

Μπορούσες να διώξεις παίχτες, να κυνηγήσεις στο μεταγραφικό παζάρι άλλους, να προπονήσεις την ομάδα, να φτιάξεις συστήματα, στρατηγικές. Ένας ολιστικός τρόπος διαχείρισης της ομάδας.

Γιατί στην Ελλάδα έγινε μόδα από το 2000 και μετά;
Το Manager ήταν ένα αγγλοφερμένο project το οποίο μπορεί να γεννήθηκε πολύ πριν το 2000 αλλά για τους Έλληνες gamers η αρχή έγινε το 2000 και αυτό επειδή για πρώτη φορά υπήρχε η ελληνική league. Όλες οι μεγάλες ομάδες της Α και της Β Εθνικής (αυτό ήταν το όνομα τους τότε) μαζί με κάποιες από άλλες κατηγορίες. Μέχρι και Άρη Πετρούπολης είχε!

Δείτε εδώ την συνέχεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ