Το αστυνομικό αριστούργημα του Καλοκαιρού υπογράφει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης υπογράφει για τον «5ο όροφο της Νομικής» (που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας) και καθηλώνει. Ίσως από τα πιο δυνατά αστυνομικά μυθιστορήματα των τελευταίων χρόνων.

Ο συγγραφέας «πάσχει» όχι μόνο από ταλέντο, αλλά και από ακατάσχετη… φαντασία. Πρωτοτυπεί, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα, με την θεματολογία του. Υπ’ αυτήν την έννοια, το στόρι του βιβλίου του ξεφεύγει από την πεπατημένη και ξεχωρίζει ευχάριστα.

Έντονο μυστήριο και αχαλίνωτη δράση.  Αυτό που από τις πρώτες σελίδες σε καθηλώνει δεν είναι μόνο η υποσχετική ότι πρόκειται να διαβάσεις ένα απίστευτα προσεγμένο και αγωνιώδες αστυνομικό μυθιστόρημα, αλλά ιδίως η βεβαιότητα πως, αφημένος στα ταλαντούχα χέρια του συγγραφέα, τάχιστα θα μεταφερθείς στον χωροχρόνο, στον 5ο όροφο της Νομικής στο τμήμα της εγκληματολογίας.

Από εκεί και πέρα, ο αναγνώστης καθηλώνεται σ’ ένα ταξίδι συναρπαστικό. Αναπνέει σχεδόν ταυτόχρονα με τους ήρωες του βιβλίου και κυρίως μαζί με τον αστυνόμο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορο Μάρκου στην προσπάθεια του να βρει τον δράστη της διπλής δολοφονίας.

Ο αναγνώστης  νιώθει στο πετσί του την αγωνία και τους φόβους του αστυνόμου, μα πάνω απ’ όλα τρέφεται από τις ίδιες απορίες.

 Απολαμβάνει κάθε παράγραφό του χωρίς να «βαρυστομαχιάσει», χωρίς να «σκοντάψει» σε ιδιότροπα σαν αυτά που μας συνηθίζουν οι στοχαστές, χωρίς να πηδήξει ούτε μία σελίδα!

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, δροσερό και γρήγορο, αντίδοτο σε αυτούς τους ράθυμους καλοκαιρινούς μήνες της ραστώνης και της άπνοιας!

Τα εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιεί είναι αψεγάδιαστα. Η γραφή του είναι σφικτή και με ρυθμό που, χωρίς να σε λαχανιάσει, σε παρασύρει στα άδυτα της εγκληματικής φύσης. Ευρηματικός, δίχως περιττά καλούδια, είναι αδύνατον να αρνηθείς να τον παρακολουθήσεις στην κινηματογραφική του έκθεση, ενώ οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη με λογικότητα, συνέπεια και -κυρίως- με αίσθημα απολογητικό.

Τέλος, ο συγγραφέας αφήνει να εννοηθεί πως θα υπάρξει και νέα περιπέτεια του Αστυνόμου Μάρκου. Μακάρι μια τέτοια σειρά να καθιερωθεί, καθώς ο συγγραφέας κουβαλάει στο μελάνι της πένας του τη γαλλική λογοτεχνική προσέγγιση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο πέμπτος όροφος της Νομικής Αθηνών, Τομέας Εγκληματολο­γίας. Ο υποψήφιος διδάκτορας Άγγελος Κονδύλης ανακαλύπτει το πτώμα της Οχιάς, κατά κόσμον καθηγήτριας Λαμπρινής Σιώμου, πριν δολοφονηθεί κι αυτός με τη σειρά του.

Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου, απόφοιτος του τομέα και παλιός γνώριμος των θυμάτων, αναλαμβάνει την έρευνα της διπλής ανθρωποκτονίας.

Κινούμενος στο σκοτάδι του πέμπτου ορόφου, σ’ έναν λαβύρινθο μυστικών, διαπλοκής, προσωπικών εμπαθειών κι ακαδημαϊκών φιλοδο­ξιών, καλείται να ανακαλύψει με τη βοήθεια ενός «πασπαρτού» ποιος μετέτρεψε το κτίριο του πανεπιστημίου σε σκηνικό δολοφονιών, και ν’ απαντήσει: Υπάρχει, τελικά, το τέλειο έγκλημα;

Διαγωνισμός

Ένας τυχερός αναγνώστης του Πινακίου μπορεί να αποκτήσει το βιβλίο «Στον 5ο όροφο της Νομικής» αρκεί να κάνει like στη σελίδα του στο facebook, να κάνει ένα σχόλιο κάτω από το ποστ και μια κοινοποίηση. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αναγνώστες της σελίδας μας.  Ο διαγωνισμός λήγει Πέμπτη 28 Ιουλίου και στις 13:00 θα ανακοινωθεί ο νικητής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ