Η φωτογραφία με το τανκ από την Πατησίων να εισβάλει στην πύλη της σχολής είναι αυτή που έχει χαραχτεί στην μνήμη μας.
Ξέρετε όμως πως αν δεν υπήρχε αυτή η φωτογραφία ίσως να μην γνωρίζαμε για το Πολυτεχνείο; Πως αυτή η φωτογραφία αποτέλεσε την αφορμή για να αλλάξει εκείνη την στιγμή η αλληλουχία των γεγονότων; Η κυβέρνηση των Συνταγματαρχών επιχείρησε να «κουκουλώσει» το γεγονός με το τανκ.
Όμως ο φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας είχε βγάλει το επίμαχο καρέ και ως συνεργάτης του Associated Press είχε στείλει την φωτογραφία, η οποία ήταν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων όλης της Ευρώπης.

Τότε ο Παττακός αναγκάστηκε να ανακαλέσει και να παραδεχθεί την παρέμβαση, λέγοντας μάλιστα, «έπρεπε να επέμβουμε να τελειώνει αυτή η ιστορία με τα παλιόπαιδα».

Η νύχτα του Πολυτεχνείου – Η ιστορική φωτογραφία με το τανκAristotelis Sarrikostas/ Associated Press Photographer

«Πολύ φοβούμαι πως αν δεν υπήρχε αυτή η φωτογραφία θα υπήρχε παραποίηση ιστορίας. Τις επόμενες ώρες ο Πατακός σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως δεν είχε συμβεί τίποτα το προηγούμενο βράδυ. Όμως εγώ επειδή ήμουν φωτογράφος του Associated Press την φωτογραφία μου έφερε στα πρωτοσέλιδά του ο διεθνής Τύπος. Οπότε, όταν υπήρξε η πίεση από τον δημοσιογραφικό κόσμο εκτός συνόρων αναγκάστηκαν να πουν τότε, ότι όντως υπήρξε ένταση το προηγούμενο βράδυ έξω από το Πολυτεχνείο», λέει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr ο κορυφαίος Έλληνας φωτορεπόρτερ.

Δείτε την συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ