Πόσα Μουντιάλ έχετε δει; Πόσους αγώνες, παίκτες και ομάδες θυμάστε; Πόσα ποδοσφαιρικά άλμπουμ με αυτοκόλλητα χαρτάκια έχετε συμπληρώσει όταν ήσασταν παιδιά;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι «το μουντιάλ αρχίζει πάντα με ένα αυτοκόλλητο Panini» που κάθε φορά πασχίζαμε να συμπληρώσουμε! Τα διαλείμματα στο προαύλιο του σχολείου ή τα απογεύματα στο πάρκο της γειτονιάς δείχναμε όλο καμάρι τη συλλογή μας ή ψάχναμε να ανταλλάξουμε τα διπλά που είχαμε γιατί ο σκοπός ήταν ένας και ήταν ιερός. Να γεμίσει το άλμπουμ!

Ο κ. Ράλλης Μπούρης το κάνει αυτό από τα τέλη της δεκαετίας του ’70. Είναι ο Έλληνας με τα περισσότερα άλμπουμ, καθώς έχει στην κατοχή του 4.500 αυτοκόλλητα χαρτάκια!

Ο Ράλλης Μπούρης κατάγεται από τα Μέγαρα και ευτύχησε να ζήσει τις μεγάλες εποχές του τοπικού Βύζαντα. Κάπως έτσι ξεκίνησε και το πάθος του: «Το 1966, ο Λουμίδης είχε ξεκινήσει να βγάζει αυτοκόλλητα με τις ομάδες της Α’ Εθνικής. Ήταν η πρώτη συλλογή που είχα. Μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, υπήρχε και ο αγαπημένος μου Βύζας. Σταδιακά άρχισε να μου αρέσει η ιδέα των συλλογών. Το 1978 ήρθε η Panini στην Ελλάδα, φέρνοντας το πρώτο της άλμπουμ σχετικά με μεγάλες διοργανώσεις. Ήταν το Μουντιάλ της Αργεντινής, την ίδια χρονιά. Ήμουν τυχερός γιατί τότε ξεκίνησα να εργάζομαι στην Panini Ελλάς και έτσι έγινε μια αρχή που με οδήγησε στην συλλογή. Έχω φτιάξει δεκάδες άλμπουμ. Το καθένα από αυτά έχει την δική του γοητεία», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr δείχνοντας τα άλμπουμ με περίσσιο καμάρι.

1980: Το έτος ορόσημο
Έτος ορόσημο για τα άλμπουμ στην Ελλάδα ήταν το 1980, όταν η Panini αποφασίζει να κάνει άλμπουμ για το ελληνικό πρωτάθλημα. Την επιμέλεια του μάλιστα την είχει αναθέσει στον Γιάννη Διακογιάννη.

«Τα άλμπουμ κατ’ εμέ είναι εγκυκλοπαίδειες σε αυτά “ξεφυλλίζει” κανείς το ελληνικό ποδόσφαιρο από την δεκαετία του 1980. Μάλιστα υπάρχουν σπάνιες φωτογραφίες και πληροφορίες για όλους τους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από ομάδες της Α και Β Εθνικής, ακόμη και για μερικές οι οποίες σήμερα έχουν πάψει να υφίστανται, όπως οι Ηλτεξ Λύκοι ή ακόμη και η κυπελλούχος Καστοριά».

Δείτε εδώ την συνέχεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ