Παιδιά που έχουν πέσει θύματα bullying βρήκαν καταφύγιο και ηρεμία στις πολεμικές τέχνες – Τι λένε στη «Ζούγκλα» άνθρωποι που διδάσκουν τα μυστικά και τη φιλοσοφία σε ανηλίκους για να τους θωρακίσουν

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος
Φωτογραφίες – Βίντεο: Γιώργος Δαγκαλάκης

Η βία έχει έρθει και έχει φωλιάσει στις ζωές των παιδιών και μάλιστα οι διαστάσεις της τρομάζουν και προκαλούν πανικό αφού η διαχείριση της δεν είναι καθόλου εύκολη. Πολλοί είναι οι γονείς που δεν ξέρουν πώς να προφυλάξουν τα παιδιά τους, που δεν ξέρουν αν είναι θύματα ή θύτες. Πίσω από την αινιγματική σιωπή τους μπορεί να κρύβονται πληγές χαραγμένες στην ψυχή. Οι εποχές έχουν αγριέψει χωρίς αμφιβολία. Ενδεικτική είναι και η έρευνα που είχε διεξαχθεί από το Χαμόγελο του Παιδιού, σύμφωνα με την οποία, 1/3 έχει υποστεί κάποια μορφή βίας στο σχολικό του περιβάλλον.

Κάτω από αυτή την κοινωνική συνθήκη πολλοί είναι οι γονείς που παίρνουν άμεσα και δραστικά μέτρα που τα παιδιά τους έχουν πέσει θύμα ενδοσχολικού εκφοβισμού ή ακόμη και βίας. Τι κάνουν; Πηγαίνουν τα παιδιά τους σε σχολές πολεμικών τεχνών. Οι λόγοι είναι πολλοί που το κάνουν. Κυρίως για να ανακτήσουν τα παιδιά τους τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, να μπορούν να αμυνθούν λεκτικά με πολιτισμό και να απωθήσουν επιθέσεις σε βάρος τους.

Δείτε εδώ την συνέχεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ