Τα πολλά κρούσματα προκάλεσαν σκληρά μέτρα

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19 μπαίνουν από την Παρασκευή και για δέκα μέρες Χαλκιδική και Μύκονος.

Από την Παρασκευή 21-08-2020 και ωρα 06.00 έως και τη Δευτέρα 31-8-2020 και ώρα 06.00 ισχύουν τα εξής περιοριστικά μέτρα για τις περιοχές της Χαλκιδικής και της Μυκόνου:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Να σημειωθεί ότι η χώρα μας κατέγραψε χθες νέο αρνητικό ρεκόρ με 269 νέα κρούσματα εντείνοντας εκ νέου τις ανησυχίες για την πορεία του ιού στην Ελλάδα. Ανησυχίες που συμμερίζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ​ο οποίος, κατά την σημερινή τακτική σύσκεψη για την εξέλιξη της επιδημίας, ζήτησε από τους πολίτες «αυξημένη εγρήγορση» καθώς «μέχρι να έρθει το εμβόλιο, δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός στους πολίτες, αλλά αντίθετα θα πρέπει όλα αυτά να συνοδευτούν από «αυξημένη εγρήγορση».

Οι αποφάσεις ελήφθησαν με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ