Ο  Καραγκιόζης και στην ανατολή του 2024 δηλώνει παρών για να ταξιδέψει με τις περιπέτειες του μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της φαντασίας με όχημα των ελληνικό πολιτισμό.

Έτσι την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου, στις 11:30 π.μ. στο στέκι του Καραγκιόζη (Τσακάλωφ 17 – πλησίον μετρό Κορυδαλλού) Ο Καραγκιόζης δια χειρός Παναγιώτη Χατζηαναγνώστου θα παρουσιάσουν την θρυλική και ιστορική παράσταση «Ο Καραγκιόζης, ο μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι»

«Ο Καραγκιόζης, ο μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι»

Το πασίγνωστο, κλασικό έργο, που όμως ο καλλιτέχνης έχει μεταφέρει στην σύγχρονη πραγματικότητα.

Η υπόθεση

Σε μια πολιτεία, υπάρχει ένα φίδι που για ν΄ αφήσει το νερό της πηγής να τρέξει, κάθε χρόνο απαιτεί τη θυσία μιας νεαρής κοπέλας. Την επιλογή κοριτσιών για την θυσία αυτή, την κάνουν οι κάτοικοι με κλήρωση. Αυτή τη φορά, ο κλήρος πέφτει στην κόρη του Πασά, την Βεζυροπούλα. Ο Πασάς στεναχωρημένος βγάζει διαταγή πως όποιος σκοτώσει το καταραμένο φίδι, θα πάρει 200 λίρες, θα παντρευτεί την κόρη του, και μετά τον θάνατό του θα πάρει και το αξίωμα του. Έρχονται οι διάφοροι γνωστοί τύποι, αλλά κανείς δεν καταφέρνει να σκοτώσει το καταραμένο φίδι. Τέλος ο Μέγας Αλέξανδρος, που κατά την παράδοση στο Θέατρο Σκιών συμβολίζει τον Άγιο Γεώργιο, σκοτώνει το φίδι, και λυτρώνει τον τόπο από τα δεινά. Δείτε επισης: Βάλτε τα παιδιά σας να δουν Καραγκιόζη

Για κρατήσεις

ΔΙΕΥΘ.: Τσακάλωφ17, Κορυδαλλός ( Στάση ΜΕΤΡΟ Κορυδαλλός )
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210-4006312, 6979.354.681

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Χατζηαναγνώστου

Ο Παναγιώτης Χατζηαναγνώστου γεννήθηκε στο Κερατσίνι. Από μικρός είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες, όπου μπαίνει στα παρασκήνια ενός από τα σπουδαιότερα είδη λαϊκής έκφρασης και τέχνης, το Θέατρο Σκιών. Γνωρίζει και μαθαίνει την τέχνη δίπλα σε παλιούς καταξιωμένους καραγκιοζοπαίχτες και συνεργάζεται με τους περισσότερους νέους παίκτες του είδους. Την περίοδο 2007- 2008 παρακολουθεί στη «ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΙΡΗΣ ΡΑΖΗ » σεμινάρια αναπνοής, ορθοφωνίας και επικοινωνίας λόγου, με καθηγητή τον κ. Σωτήρη Τσόγκα. Από τότε δίνει παραστάσεις διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους θεατές με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα. Από το 2018, ιδρύει μόνιμη θερινή σκηνή στην Σαλαμίνα μέχρι και σήμερα, διατηρώντας το κλασσικό μαντράκι του Καραγκιόζη, που ξυπνάει νοσταλγικά συναισθήματα και γίνεται η αφορμή ώστε να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι πιο νέοι. Από το 2019, δημιουργεί μόνιμη χειμερινή σκηνή στο Θεατράκι «Υποβρύχιο». Σήμερα έχει δημιουργήσει το στέκι του Καραγκιόζη στον Κορυδαλλό, όπου εκτός από τις παραστάσεις που δίνονται για το κοινό, προσφέρεται η δυνατότητα εκμάθησης της τέχνης του Θεάτρου Σκιών στα μικρά (αλλά και στα μεγάλα) παιδιά. Το Θέατρο Σκιών του Παναγιώτη Χατζηαναγνώστου δημιουργήθηκε από νέους ανθρώπους, που αγαπάνε το Ελληνικό, παραδοσιακό, Θέατρο Σκιών, με σκοπό να γνωρίζουν οι μικροί μας φίλοι το Θέατρο Σκιών και να θυμηθούν οι μεγάλοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ