Ο ήρωας που μεγάλωσε τους γονείς των γονιών μας και ακόμα πιο παλιούς, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις οθόνες τώρα που ο ηλεκτρονικός εθισμός κερδίζει (δυστυχώς) έδαφος στα παιδιά. Όμως ο Καραγκιόζης μαζί με τα κολλητήρια, την Αγλαΐα και τον υπόλοιπο θίασο τούς φωνάζει να τον δουν όταν βγαίνει από την παράγκα. Ο Παναγιώτης Χατζηαναγνώστου λέει στο Πινάκιο:

Ο Καραγκιόζης έχει συνηθίσει στις μάχες αυτές με σύμμαχό του πάντα τον σημερινό λόγο, τη σύγχρονη ύπαρξή του, τον αυτοσχεδιασμό του, που τον καθιστούν πάντα διαχρονικό και αγαπητό στις ψυχές των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Αυτή είναι άλλωστε η επιτυχημένη συνταγή που πρέπει να ακολουθήσει ένας καλός Καραγκιοζοπαίχτης σήμερα για να αποδώσει έναν σημερινό “ζωντανό” Καραγκιόζη».

Ο Καραγκιόζης και οι υπόλοιποι ήρωες που τον πλαισιώνουν είναι μοναδικοί και ο καθένας τους ασκεί τη δική του έλξη σε μικρούς και μεγάλους. Ο μάγκας ο «Σταύρακας», ο «Μορφονιός» με τη χαρακτηριστική μύτη, ο «μπάρμπα Γιώργος» με τη φουστανέλα του που αποτυπώνει τους Έλληνες του 19ου αιώνα. Επίσης, ο «σιορ Διονύσης» από τη Ζάκυνθο που αποτυπώνει τους Έλληνες από τα Επτάνησα, ο «Χατζηαβάτης» κολλητός του Καραγκιόζη και μέγιστος κόλακας. Τα παιδιά του Καραγκιόζη, ο «Κολλητήρης», ο «Κοπρίτης», ο «Πιτσικόκος», η γυναίκα του η «Αγλαΐα», όλοι τους απευθύνονται σε ολόκληρη την ελληνική οικογένεια και όχι μόνο στα παιδιά, με λόγο απλό και προσιτό.

«Βλέποντας μια παράσταση θεάτρου σκιών σε αυτό που εστιάζει κανείς είναι στον άμεσο λόγο και τις αυθόρμητες ατάκες που προκαλούν πάντα γέλιο και αυτό γιατί δεν έχεις να δεις ούτε εντυπωσιακά σκηνικά, ούτε κουστούμια παρά μόνο τους ήρωες μπροστά από ένα λευκό πανί και τη φαντασία του καραγκιοζοπαίκτη με θέματα βγαλμένα μέσα από τη ζωή μας, από την επικαιρότητα ακόμη και μέσα από το ίδιο το κοινό. Δεν είναι τυχαίο που μετά από τόσα χρόνια ο Καραγκιόζης συγκινεί και γίνεται δεκτός από όλον τον κόσμο! Με απλό τρόπο περνούν μηνύματα για ηθικές αξίες και γενικότερα για τη ζωή και γίνονται ένα ισχυρό διδακτικό εργαλείο», εξηγεί στο Πινάκιο ο Παναγιώτης Χατζηαναγνώστου.

Στον Κορυδαλλό

“Στο στέκι του Καραγκιόζη σαν πας… θα γελάς και όμορφα θα περνάς” μας λέει ο Καραγκιόζης που μας καλωσορίζει στο νέο του στέκι… στον Κορυδαλλό.

Το Θέατρο σκιών του Παναγιώτη Χατζηαναγνώστου θα σας περιμένει από την Κυριακή 12 Μαρτίου, και κάθε Κυριακή στις 11:30, για όλη την χειμερινή περίοδο, στο Στέκι του Καραγκιόζη που βρίσκεται επί τις οδού Τσακάλωφ 17, στον Κορυδαλλό (Στάση ΜΕΤΡΟ ¨ Κορυδαλλός ¨) με καινούργιες και φαντασμαγορικές παραστάσεις του Καραγκιόζη, έτοιμες να σκορπίσουν το γέλιο και την χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Κάθε Κυριακή θα σας υποδέχονται, με μία διαφορετική παράσταση !!!

Πληροφορίες:

Θέατρο Σκιών Παναγιώτη Χατζηαναγνώστου – Το Στέκι του Καραγκιόζη


Διεύθυνση: Τσακάλωφ 17, Κορυδαλλός ( Στάση ΜΕΤΡΟ Κορυδαλλός ).

Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 12 Μαρτίου 2023
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30 – Κάθε εβδομάδα με νέο έργο.
Τιμή Εισιτηρίου: 6,00 ευρώ / άτομο
Προπώληση: www.viva.gr/tickets/theater/theatro-skion-panagioti-chatzianagnostou
Πληροφορίες: 6979 354 681, 210 400 63 12

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ