Μια πρώην βιομηχανική εγκατάσταση της Nintendo στην επαρχία του Κιότο στην Ιαπωνία πρόκειται να γίνει το πρώτο μουσείο της γνωστής εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών.

Κατασκευασμένο το 1969, το Nintendo Uji Ogura Plant στην Uji-city, χρησιμοποιείτο για παραγωγή hanafuda (ιαπωνικών καρτών για παιχνίδια) και για ένα διάστημα στέγαζε κέντρο εξυπηρέτησης πελατών για επισκευές. Μετά τα εγκαίνια νέας μονάδας το 2016, το μέλλον της παλαιάς ήταν αβέβαιο. Το σχεδιαζόμενο μουσείο θα προβάλλει ιστορικά προϊόντα της Nintendo και θα φιλοξενεί εκθέσεις και εκδηλώσεις-εμπειρίες για να μοιραστεί, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, «με το κοινό την ιστορία εξέλιξης των προϊόντων της και τη φιλοσοφία της».

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1889 για να πωλεί hanafuda και παρουσίασε το πρώτο της βιντεοπαιχνίδι, το Color TV-Game, το 1977. Το περίφημο arcade βιντεοπαιχνίδι Donkey Kong, με το οποίο γνωρίσαμε τον πιο δημοφιλή χαρακτήρα της, τον Mario, εμφανίστηκε το 1981. Τέσσερα χρόνια αργότερα κατέφθασαν η κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών Nintendo Entertainment System και το βιντεοπαιχνίδι Super Mario Bros.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, προϊόντα της Nintendo έγιναν συλλεκτικά αντικείμενα με εξαιρετικές επιδόσεις σε δημοπρασίες. Τον περασμένο Απρίλιο, σε δημοπρασία στον οίκο Heritage Auctions στο Ντάλας του Τέξας, σπάνιο σφραγισμένο κομμάτι του αρχικού βιντεοπαιχνιδιού Super Mario Bros. πωλήθηκε αντί 660.000 δολαρίων, σημειώνοντας νέο ρεκόρ για βιντεοπαιχνίδι σε δημοπρασία. «Το να βεις άλλο κομμάτι από την ίδια γραμμή παραγωγής θα ήταν σαν να έψαχνες για μια σταλαγματιά νερό σε ένα ωκεανό» είχε αναφέρει, σε ανακοίνωση, η Valarie McLeckie, διευθύντρια του τομέα βιντεοπαιχνιδιών στον οίκο.

Από τον περασμένο Μάρτιο, στα Universal Studios της Οζάκα η Nintendo καλωσορίζει επισκέπτες σε θεματικό πάρκο με τρενάκι λούνα παρκ που έχει ως θέμα τη σειρά βιντεοπαιχνιδιών Mario Kart και με άλλες ατραξιόν. Η εταιρεία στοχεύει να εγκαινιάσει το μουσείο της – προσωρινή επωνυμία του είναι «Nintendo Gallery» – μέσα στο οικονομικό έτος 2023 (το οποίο λήγει τον Μάρτιο του 2024).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ