Ανάσταση 2021. Η μεγαλύτερη γιορτή της θρησκείας μας με μια επιπλέον συμβολική αξία φέτος.

Το φως το Άγιο είναι αυτό που οδηγεί ψυχές και συνειδήσεις εκπέμποντας ελπίδα για τις επόμενες ημέρες. Οι ευχές μεταφέρουν θετική αύρα που όλοι την χρειαζόμαστε αυτή την περίοδο.

Mε αφορμή την Ανάσταση του Κυρίου στο Πινάκιο 43 προσωπικότητες στέλνουν ευχές  και τις μοιράζονται με όλους μας. Καλή ανάγνωση και Καλή Ανάσταση!

Φαίη Μαυραγάνη, δημοσιογράφος: Το φως της ελπίδας και της ζωής

Είμαστε στο τέλος μιας δύσκολης διαδρομής, με πολλές απώλειες, αλλά φαίνεται ήδη το φως, φαίνεται ότι θα ξεμαρμαρώσει σύντομα ο χρόνος.
Το φως της ελπίδας και της ζωής που θα μας επιτρέψει να διαμορφώσουμε τη μοίρα μας έξω από το κακό της πανδημίας.
Καλή Ανάσταση, με υγεία!

Χριστίνα Βίδου, δημοσιογράφος: Στιγμές και εμπειρίες

Η απώλεια κυνηγάει το μυαλό μου αυτές τις ημέρες. Άνθρωποι που έφυγαν και δεν πρόλαβαν να ζήσουν αυτά που ήθελαν, όσα όνειρα είχαν, αυτά που δεν πρόλαβαν να φανταστούν. Με αυτή τη σκέψη εύχομαι ολόψυχα σε όλους μας να έχουμε χρόνο και να τον χορτάσουμε με στιγμές και εμπειρίες. Καλή Ανάσταση

Γεώργιος Σαρρής, δημοσιογράφος – ιστορικός: Η ξεχωριστή Ανάσταση του 2021


Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο εορτασμός του Πάσχα διαφέρει, εξαιτίας της ενσκήπτουσας πανδημίας. Ένα απειροελάχιστο σωματίδιο έχει καταφέρει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο να ανατρέψει πολυεπίπεδα τις ζωές μας. Ωστόσο αυτή τη φορά δεν υπάρχει απλώς η ελπίδα, αλλά η πεποίθηση ότι του χρόνου τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά. Η επιστήμη έκανε το δικό της θαύμα, δημιουργώντας μέσα σε ελάχιστους μήνες το εμβόλιο που θα μας φέρει πίσω ένα σημαντικό τμήμα της απωλεσθείσας καθημερινότητάς μας.

Μήπως όμως αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία, όχι για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα που υποτίθεται ότι βρισκόμασταν, αλλά στην κανονικότητα που προσιδιάζει και οφείλουμε να βρισκόμαστε ως άνθρωποι της προόδου; Την κανονικότητα της αγάπης, της δικαιοσύνης, της αυτοθυσίας και της ισότητας, της συγχώρεσης και της ταπεινότητας; Στο χέρι μας είναι! Καλή Ανάσταση σε όλους!

Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, δημοσιογράφος: Το φετινό, ιδιαίτερο Πάσχα είναι σα να σηματοδοτεί το ευχάριστο τέλος ενός Γολγοθά

Εκτός από το πανανθρώπινο μήνυμα της Ανάστασης και της κάθαρσης, το φετινό, ιδιαίτερο Πάσχα είναι σα να σηματοδοτεί το ευχάριστο τέλος ενός Γολγοθά που τραβήξαμε όλοι μας. Η πανδημία φθίνει, εμείς προετοιμαζόμαστε για να επανάλθουμε στις ζωές μας και η Λαμπρή δείχνει να ταυτίζεται με μια λύτρωση. Η αισιοδοξία, η πίστη, η ελπίδα που πάντα φέρνει το Πάσχα, ας είναι και αυτές που θα μας δώσουν ώθηση για ένα καλύτερο και φωτεινό μέλλον.

Ρένια Τσιτσιμπίκου, δημοσιογράφος: Είθε το Πάσχα, το πέρασμα από το σκοτάδι στο φως να μας βρει όλους καλά και μαζί, αγκαλιά


Η φετινή Ανάσταση φέρνει και την ανάταση της ελπίδας, του ηθικού, της αισιοδοξίας. Είθε το Πάσχα, το πέρασμα από το σκοτάδι στο φως να μας βρει όλους καλά και μαζί, αγκαλιά, σοφότερους απέναντι στο μεγαλείο και το νόημα της ζωής. Η σκέψη αυτές τις μέρες στους ανθρώπους μας που δεν είναι πια εδώ

Σταύρος Νικολαϊδης, ηθοποιός: Αυτή η ανάσταση, ας αναστήσει τις ζωές μας


Ας μην περάσουμε άλλο τέτοιο Πάσχα. Και αυτή η ανάσταση, ας αναστήσει τις ζωές μας, τις κοινωνικές επαφές μας, την διασκέδαση μας, τις αγκαλιές μας, τα φιλιά μας και τα αγγίγματα μας.

Κωστής Σαββιδάκης, ηθοποιός: Αν καταλάβουμε ότι ο εχθρός είμαστε εμείς οι ίδιοι, τότε μπορεί να έρθει και η Ανάσταση

Εύχομαι αυτό το Πάσχα, μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο στέρησης Δικαιωμάτων και Ελευθερίας να καταφέρουμε να δούμε ξεκάθαρα ποιος είναι τελικά ο εχθρός μας, ποιος είναι αυτός που προσπαθεί να μας απομακρύνει από τα πιστεύω μας, τις λειτουργίες, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, της θρησκείας και της πατρίδας μας… Αν καταλάβουμε ότι ο εχθρός είμαστε εμείς οι ίδιοι, τότε μπορεί να έρθει και η Ανάσταση… Ας αναλάβουμε επιτέλους τις ευθύνες μας… Καλή λευτεριά, και ας έχουμε τα μάτια ανοιχτά…

Στέλιος Κρητικός, ηθοποιός: Η Ανάσταση βρίσκεται στις καρδιές μας

Ολόκληρη η ανθρωπότητα μαζί με την πίστη και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων κλονίστηκε και συνεχίζει να κλονίζεται. Το σίγουρο είναι οτι θα αναστηθούμε και θα βγούμε πιο δυνατοί απ όλη αυτή την πανδημία! Η Ανάσταση βρίσκεται στις καρδιές μας όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα !!! Όλοι μαζί θα αναστηθούμε και θα συνεχίσουμε! Στο χέρι μας είναι! Εύχομαι χρόνια πολλά και Ανάσταση Κυρίου στις καρδιές μας και υγεία σε όλο τον κόσμο!

Αμαλία Αρσένη, ηθοποιός: Να ζούμε την κάθε στιγμή σαν να μην είναι δεδομένη

Εύχομαι ανάταση ηθικού, με σύντομη πολιτιστική και καλλιτεχνική παρουσία, ελπίδα και υγεία για όλο το κόσμο. Να ζούμε την κάθε στιγμή σαν να μην είναι δεδομένη και να εκτιμήσουμε την ανθρώπινη επαφή, την αγκαλιά, την οικογενειακή θαλπωρή και την βόλτα στη φύση…δίχως μήνυμα δίχως φόβο!

Αρετή Ζαχαριάδου, ηθοποιός: Ελευθερία πνεύματος και βούλησης

Ανάσταση ψυχής…Ανάταση ζωής. Ελευθερία πνεύματος και βούλησης!!!
Βαθύτερες σκέψεις,καθαρή ματιά,εκθαμβωτική υγεία αληθινές σχέσεις,ανιδιοτελής αγάπη!!!
Καλή Ανάσταση!

Σωτήρης Σκάντζικας, ηθοποιός: Να συγχωρήσουμε, να αγαπήσουμε κάποιον άλλον εκτός του εαυτού μας

Να μηδενίσουμε τις κακές σκέψεις, να συγχωρήσουμε, να αγαπήσουμε κάποιον άλλον εκτός του εαυτού μας, να κοιτάξουμε πραγματικά γύρω μας και μετά ψηλά, στον ουρανό. Ανάσταση Χριστού, ανάταση εαυτού ..
Χρόνια πολλά σε όλους!

Μάνια Αλιβιζάτου, δημοσιογράφος: Καλή Ανά(σ)ταση

Η ευχή μου γι’ αυτό το δεύτερο διαφορετικό Πάσχα είναι να έχουμε όλοι υγεία, να αγαπάμε και το δείχνουμε στους ανθρώπους μας και να επανέλθουμε γρήγορα στην κανονικότητα που τόσο πολύ μας έχει λείψει! Προσοχή λοιπόν και υγεία! Καλή Ανά(σ)ταση ψυχής!

Έλβη Μιχαηλίδου, δημοσιογράφος: Η Ανάσταση ισοδυναμεί με το φως

Δεύτερη… ιδιαίτερη Ανάσταση φέτος, πάλι με περιορισμούς… Εύχομαι να είναι η τελευταία.
Νιώθω πως έχουμε ανάγκη το μήνυμα της Ελπίδας της Αναστάσεως περισσότερο από ποτέ.
Όλοι μας έχουμε φτάσει και ξεπεράσει τα όριά μας, θέλουμε να «πάρουμε» πίσω τις ζωές μας και την καθημερινότητά μας και ελπίζω αυτό να γίνει σύντομα.
Εάν η Ανάσταση ισοδυναμεί με το φως και την ήττα του σκότους, τότε η ευχή είναι ο καθένας να παλέψει με τα σκοτάδια του και βγει νικητής.

Ανδριανή Αγγελιδάκη, δημοσιογράφος: Να αναστήσουμε τις δυνάμεις μας


Μια και μοναδική η ευχή για το φετινό Πάσχα…
Να αναστήσουμε τις δυνάμεις μας, το κουράγιο μας και την επιθυμία μας για την ίδια τη ζωή. Ζήσαμε και ζούμε μέρες γεμάτες προκλήσεις. Προκλήσεις που άλλοτε μοιάζουν με δυσθεώρητα εμπόδια και άλλοτε με σκοτεινά αδιέξοδα. Η ίδια όμως η ζωή μας έχει διδάξει ότι πάντα βρίσκει τον τρόπο να νικήσει και να επικρατήσει. Αναλογιστείτε την προσωπική σας διαδρομή μέχρι σήμερα και σίγουρα θα διαπιστώσετε ότι έχετε τη δύναμη να αναγεννάστε και να επανεκκινείτε παρα τις δυσκολίες.
Καλή Ανάσταση!

Ελένη Καμπάκη,Προισταμένη Περιφερειακης Ενημέρωσης και Ρεπορταζ Ερτ3:Ας ελπίσουμε αυτή η Ανάσταση να σημάνει την Ελευθερία μας

Η πανδημία άλλαξε τα πάντα. Όρισε νέα πραγματικότητα και δεδομένα .Καθόρισε τη ζωή μας. Πήρε από την αγκαλιά μας αγαπημένους ανθρώπους σε χρόνο ρεκόρ. Μας “βύθισε” σε μία πρωτόγνωρη πραγματικότητα χωρίς να μας ρωτήσει. Μετά από κάθε θάνατο ελπίζεις στην Ανάσταση .Ας ελπίσουμε αυτή η Ανάσταση να σημάνει την Ελευθερία μας και να μας χαρίσει την πολυπόθητη υγεία μας. Το Άγιο Φως να φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!!

Λευτέρης Πράσινος, δημοσιογράφος: Για να είμαστε αισιόδοξοι, πρέπει να είμαστε κι υγιείς

Μπορεί και το φετινό Πάσχα να είναι διαφορετικό & να το γιορτάζουμε περιορισμένα, όμως δεν πρέπει να χάνουμε την αισιοδοξία μας, ώστε του χρόνου να το γιορτάσουμε σφιχταγκαλιασμένοι! Ό,τι δηλαδή απαγορευόταν φέτος & πέρυσι. Και για να είμαστε αισιόδοξοι, πρέπει να είμαστε κι υγιείς. Υγεία, λοιπόν, σε όλους, πίστη και αγάπη. Με αυτά τα «όπλα» θα το ξεπεράσουμε κι αυτό! Χρόνια Πολλά στους αναγνώστες σας!

Βασίλης Τσεκούρας, δημοσιογράφος: Υγεία, με χαμογελαστά πρόσωπα


Μετά από έναν χρόνο πανδημίας, αρχίζουμε να ευχόμαστε όλο και περισσότερο να έχουμε υγεία.. Πλέον, όμως δεν είναι μια τυπική ευχή.. Η φετινή Ανάσταση συμπίπτει χρονικά με την αρχή του τέλους αυτή της υγειονομικής κρίσης. Να αρχίσουμε να παίρνουμε – σταδιακά- πίσω τη ζωή μας.
Χρειάζεται υπομονή, γιατί ένα μικρό… χωριό βρίσκεται αυτή την ώρα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας… Όσοι έχουν περάσει από αυτά τα κρύα δωμάτια, εκεί όπου ο χρόνος σταματά και ακούγονται μόνο οι ήχοι από τα μηχανήματα και τους αναπνευστήρες, γνωρίζουν πόσο δύσκολα περνούν κάποιοι συμπολίτες μας και οι οικογένειές τους που περιμένουν ένα καλό νέο.
Υγεία λοιπόν, με χαμογελαστά πρόσωπα. Καλή Ανάσταση σε όλους…

Νίκος Ασλανίδης, δημοσιογράφος: Καλή Ανάσταση λοιπόν για να βγάλουμε τις μάσκες και να δούμε επιτέλους χαμόγελα…

Φέτος με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, ας δούμε τα λάθη μας και ας διδαχθούμε από αυτά. Αν δούμε την ιστορία αυτών των 200 χρόνων θα διαπιστώσουμε ότι η διχόνοια κυριάρχησε μεταξύ των Ελλήνων και ελάχιστες φορές καταφέραμε να λειτουργήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι για να επιτύχουμε ένα κοινό σκοπό. Δείτε την εποχή της επανάστασης, τις έριδες και την αρχομανία, που πολλές φορές κατακυρίευαν την ψυχή των αγωνιστών και λίγο έλειψε να ναυαγήσει η επανάσταση, εξαιτίας των φθόνων των παρατάξεων και των ραδιουργιών, που είχαν ξεσπάσει μεταξύ των διαφόρων καπεταναίων και προεστών.
Απο την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους τα κόμματα ήταν εναγκαλισμένα με ξένα συμφέροντα και είχαν αυτοπροσδιοριστεί ως φιλοαγγλικό, φιλογαλλικό και φιλορωσικό, κανένα όμως φιλοελληνικό…
Οι διενέξεις και οι εμφύλιες συγκρούσεις συνεχίστηκαν μεταξύ «Καποδιστριακών» και «Συνταγματικών», «φιλοβασιλικών» και «αντιβασιλικών», «φιλοτρικουπικών»και «φιλοδηληγιαννικών»«φιλοβενιζελικών» και «φιλοβασιλικών»«δεξιών» και «αριστερών», «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών», «προοδευτικών» και «ψεκασμένων»..

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι το φετινό Πάσχα θα μας συμπαρασύρει σε ψυχική ανάταση και θα επιβεβαιώσει την προσδοκία μας ότι όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις αυτής της δύσκολης περιόδου αρκεί να είμαστε ενωμένοι…
Καλή Ανάσταση λοιπόν για να βγάλουμε τις μάσκες και να δούμε επιτέλους χαμόγελα…

Βίκη Αλεξανδροπούλου, δημοσιογράφος: Μετά από κάθε Σταύρωση, μετά απο κάθε Γολγοθά, έρχεται το Φως


Η Ανάσταση, τόσο η περυσινή, όσο και η φετινή, ήταν και είναι διαφορετική. Παρόλα αυτά, αν απομακρυνθούμε από τους τύπους, θα διαπιστώσουμε ότι η Ανάσταση είναι ο ορισμός της ελπίδας και της νίκης. Ελπίδα ότι μετά από κάθε Σταύρωση, μετά απο κάθε Γολγοθά, έρχεται το Φως. Και σε αυτή τη χρονική στιγμή, η Ελπίδα και το Φως είναι αυτά που έχει περισσότερο ανάγκη η ανθρωπότητα. Ας ζήσουμε την Ανάσταση μέσα μας. Ας διατηρήσουμε την ελπίδα μας. Ας γίνουμε καλύτεροι. Χρόνια πολλά σε όλους. Υγεία και Φως στις ζωές μας. Αυτή είναι η ευχή μου…

Άννα Ζηρδέλη, δημοσιογράφος:Το Φως της Ανάστασης να φωτίζει πάντα την ζωή μας

Εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου το Φως της Ανάστασης να φωτίζει πάντα την ζωή μας και να μας οδηγεί στο δρόμο της αγάπης και της αλληλεγγύης!

Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους με αγάπη ,υγεία και πλέον άπειρη υπομονή, επιμονή και δύναμη
Χρόνια πολλά!

Τίνα Μιχαηλίδου: Και στο βάθος…φως

Πέρσι ήταν ένα Πάσχα χωρίς φως! Φέτος Άλλη μια ιδιαίτερη Ανάσταση, διαφορετική από την περσινή, διαφορετική από την επόμενη! Και στο βάθος…φως! Φως για την επόμενη μέρα, για την επιστροφή στην κανονικότητα, για την επιστροφή της ζωής μας! Ας αφήσουμε να μπει το φως κ στις καρδιές μας.

Χριστίνα Γκίρμπα, δημοσιογράφος: Το φως του Κυρίου να μας κάνει καλύτερους προς τον συνάνθρωπο

Το φετινό Πάσχα θα είναι και πάλι διαφορετικό για όλους μας . Παρόλα αυτά παραμένει ξεχωριστό και θα το θυμόμαστε για πάντα . Εύχομαι σε όλους υγεία . Το φως του Κυρίου να μας κάνει καλύτερους προς τον συνάνθρωπο και να ομορφύνει το μέσα μας . Καλή Ανάσταση

Βαρβάρα Καζαντζίδου, δημοσιογράφος: Εύχομαι το φως της Ανάστασης να μας δείξει αυτά που πραγματικά αξίζουν στη ζωή

Εύχομαι το φως της Ανάστασης να μας δείξει αυτά που πραγματικά αξίζουν στη ζωή. Την αξία της υγείας, της οικογένειας, της φιλίας, της διά ζώσης επαφής. Να φωτίσει τα μικρά καθημερινά πράγματα που ζούσαν έως χθες στο σκοτάδι αυτών που ονομάζουμε «δεδομένα».

Όλια Γκαντανίδου, δημοσιογράφος: Η Ανάσταση κρύβεται “μέσα” μας

Aυτό το Πάσχα ας κάνουμε πράξη την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πέρυσι, περάσαμε το Πάσχα αποκομμένοι, μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μακριά από τις εκκλησίες. Φέτος, ήρθε η στιγμή να απολαύσουμε τους “καρπούς” αυτής της προσπάθειας, μόνο που για να μπορέσουμε να μιλήσουμε και για πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί.

Στο τέλος είμαι σίγουρη πως η επιμονή και η υπομονή θα νικήσουν. Η ζωή θα νικήσει. Δεν θα αργήσει η μέρα που θα ανταμώσουμε και πάλι όλοι μαζί, θα αγκαλιαστούμε. Και μην ξεχνάτε πως η Ανάσταση κρύβεται “μέσα” μας.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο.

Δημήτρης Κόκκινος, δημοσιογράφος: Ο Θείος λόγος και η θυσία της Σταύρωσης ας καθοδηγούν την κάθε σκέψη μας


Κάθε χρόνο οι σκέψεις μου το Πάσχα κάνουν αναδρομή στο παρελθόν στα παιδικά μου χρόνια που όλα ήταν διαφορετικά, που η αθωωτικά και η αγάπη ήταν έννοιες αλληλένδετες και ανιδιοτελείς, που η λαμπάδα της νουνας και ένα ζευγάρι καινούργια παπουτσια ήταν αρκετά για να γεμίσουν την παιδική μου καρδιά

τα χρόνια που ζούμε δυστυχώς δεν θυμίζουν σε τίποτα το παρελθόν λόγω των δύσκολιων που αντιμετωπίζουμε, όχι μόνο λόγω των πολιτισμικων αλλαγών, αλλά και λόγω της πανδημίας… όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το Πάσχα είναι στις καρδιές μας , είναι βαθιά ριζωμένο στην ψυχή μας…

Άλλωστε πως μπορούμε να ξεχάσουμε την μεγάλη θυσία του θεανθρώπου για όλους εμάς που τον οδήγησε στην Ανάσταση ;;

Ο Θείος λόγος και η θυσία της Σταύρωσης ας καθοδηγούν την κάθε σκέψη μας για να βλέπουμε πίσω με κατανόηση, μπροστά με ελπίδα, γύρω μας με αγάπη!

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

El Zeraw Vegas:Το Άγιο Φως της Ανάστασης να μας δώσει περισσότερη δύναμη

Η φετινή Ανάσταση μας βρίσκει και πάλι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αναμονής για την επανεκκίνηση του φυσιολογικού μας τρόπου ζωής. Μια κατάσταση δύσκολη για όλους αλλά ένα χρόνο τώρα, παλέψαμε, επιβιώσαμε, όπως και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Εύχομαι για όλους το Άγιο Φως της Ανάστασης να μας δώσει περισσότερη δύναμη, κουράγιο και να κάνει πιο λαμπρό το αύριο που μας περιμένει!
Καλό Πάσχα και καλή ψυχική ανάταση εύχομαι σε όλους!

Μελίνα Μακρή, τραγουδίστρια: Βλέπουμε την ελευθερία μας να επιστρέφει


Η φετινή Ανάσταση φέρνει περισσότερη ελπίδα μέσα μας από ποτέ! Βλέπουμε την ελευθερία μας να επιστρέφει σιγά- σιγά και αποκταμε την δύναμη να πολεμήσουμε τον ιό!Ας κρατήσουμε αυτή την αισιοδοξία και την ελπίδα! Εύχομαι από εδώ και πέρα να γίνουν πιο εύκολες οι ζωές μας με περισσότερη αγάπη και αλληλεγγύη στις καρδιές μας!

Άκης Δειξιμος, τραγουδιστής: Ανάσταση για τις ζωές όλων μας

Εύχομαι το φετινό Πάσχα, που όπως και το περσινό είναι ιδιαίτερο, να σηματοδοτήσει με την Ανάσταση του Κυρίου, Ανάσταση για τις ζωές όλων μας.

Αφρόδιτη Πρέβεζα, δημοσιογράφος: Μία ξεχωριστή Ανάσταση


Μία τέτοια χρονιά δεν θα μπορούσε να μην έχει και μία ξεχωριστή Ανάσταση. Πρωτόγνωρες εμπειρίες αλλά το βαθύ νόημα παραμένει το ίδιο: Η αναγέννηση της ελπίδας του κόσμου μας για ένα αύριο πιο ασφαλές, καλύτερο, με περισσότερη αγάπη, κατανόηση και συμπόνια. Αυτή είναι η δική μας Ανάσταση! Εύχομαι το φετινό Πάσχα να φέρει την ελπίδα και την αισιοδοξία σε όλους μας!

Νίκος Αναγνωστόπουλος, ηθοποιός: Οι επόμενες μέρες που θα έρθουν να είναι φωτεινές

Το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίζει τις ζωές όλων μας και να μας χαρίζει υγεία, οικογενειακή ευτυχία και οι επόμενες μέρες που θα έρθουν να είναι φωτεινές μακριά από το σκοτάδι που μας έφερε ο κοροναιος …

Μάντυ Περσάκη, καθηγήτρια φυσικής αγωγής: Να βγούμε δυνατοί από αυτή την κατάσταση

Όλος ο κόσμος να έχει υγεία και να βγει δυνατός από όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση και του χρόνου να γιορτάσουμε το Πάσχα όπως ξέρουμε

Ηρώ Μουκίου: Καλή Ανάσταση και ανάταση ψυχής και πνεύματος

Μια ξεχωριστή Ανάσταση η φετινή που μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση από «ελεγχόμενη» ελευθερία να ασκήσουμε τις ψυχικές και πνευματικές μας ανάγκες! Μαζί με τη συνειδητοποίηση της φθαρτότητας μας ανακαλύπτουμε πόσο τυχεροί είμαστε που η επιστήμη έχει τη δυνατότητα να δρα πιο γρήγορα από άλλες εποχές όπου οι πανδημίες ταλαιπωρούσαν για πολλά χρόνια τον κόσμο μέχρι να ανακαλυφθεί κάποιο φάρμακο η εμβόλιο! Αυτό είναι ένα μήνυμα ελπίδας! Όλα σιγά σιγά θα βρουν το δρόμο τους! Είμαστε όντα με επάρκεια στην ικανότητα επιβίωσης!! Αρκεί να μην αλληλοφαγωνομαστε προκειμένου να επιβιώσουμε! Καλή Ανάσταση και ανάταση ψυχής και πνεύματος!!

Άγγελος Μπούράς, ηθοποιός: Να ανακαλύψουμε την ομορφιά σε ότι “μικρό”

Φώτο :@elinagiounanli


Το φετινό Πάσχα να είναι η αφορμή να ανακαλύψουμε την ομορφιά σε ότι “μικρό” θεωρούσαμε αυτονόητο και το στερηθηκαμε. Να είμαστε υγιείς, χαρούμενοι και προπάντων άνθρωποι του καιρού μας, αντάξιοι των γεγονότων που μας συμβαίνουν.

Στέλιος Καλαθάς, ηθοποιός: Η δύναμη της πίστης κάνει το δικό της θαύμα

Γιορτάζουμε ένα Πάσχα διαφορετικό . Η δύναμη της πίστης κάνει το δικό της θαύμα. Εύχομαι το Άγιο φως να φωτίσει τα σκοτάδια μας και να χαρίσει σε όλους Υγεία ,προστασία και να μας φέρει όλο και πιο κοντά στις αγκαλιές και στα χαμόγελα που στερηθήκαμε τόσους μήνες. Χρόνια Πολλά,χρόνια όμορφα !

Κατερίνα Καρατζοπούλου, ηθοποιός: Να εξελιχθούμε ψυχικά και πνευματικά

Εύχομαι το Πνεύμα της Αναστάσεως να φωτίσει τις ψυχές όλων μας με αγάπη και ευγνωμοσύνη για όλα όσα μέχρι πρότινος θεωρούσαμε δεδομένα και αυτή η μεγάλη παύση να αποτελέσει το έναυσμα για να εξελιχθούμε ψυχικά και πνευματικά !

Καλό Πάσχα λοιπόν …και σύντομα ελεύθεροι …

Γιώργος Λαμπάτος, ηθοποιός: Μια καινούργια αρχή


Η ευχή μου είναι ο κόσμος να κάνει μια καινούρια αρχή σε όλους τους τομείς της ζωής και να έρθουμε πιο κοντά ο ένας με τον άλλον αξιολογώντας όλα εκείνα τα απλά πράγματα της ζωής που μας λείψανε τόσο καιρό. Καλή Ανάσταση για μια καινούρια αρχή…

Παναγιώτης Χωλόπουλος, τραγουδιστής: Η ανάσταση να λύτρωση τις ψυχές μας

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου αυτή η ανάσταση να λύτρωση τις ψυχές μας και να μας διδάξει ότι η υπομονή που μπορεί να έχει ο άνθρωπος είναι μεγάλη για αυτό λοιπόν λίγο υπομονή ακόμα να μας βρει όλους μαζί η παλιά μας καθημερινότητα…χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη με υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο…

Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, συγγραφέας: Δύναμη και ελπίδα

Το ανέσπερο Φως της Ανάστασης να φωτίζει κάθε μας βήμα ώστε να παραμένουμε πιστοί διαβάτες του δρόμου της αγάπης και της αλληλεγγύης και να αντλούμε από αυτό δύναμη και ελπίδα.

Θάνος Κονδύλης, συγγραφέας: Είθε ο αναστημένος Χριστός να φέρει την ειρήνη στις ψυχές όλων των ανθρώπων


Εύχομαι σε όλους τους ανθρώπους Καλή Ανάσταση. Είθε ο αναστημένος Χριστός να φέρει την ειρήνη στις ψυχές όλων των ανθρώπων και την αγάπη στον κόσμο.

Άγγελος Χαριάτης, συγγραφέας: Η επόμενη μέρα να μας βρει δυνατότερους

Εύχομαι αγάπη, σωματική και ψυχική υγεία, αστείρευτη πνευματική δύναμη, ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει δυνατότερους, περισσότερο συνειδητοποιημένους και έστω μια στάλα σοφότερους.

Βασίλης Παπικινός,σεφ: Χωρίς ψυχή δεν νοείται καμία Ανάσταση

Αυτό που σου έρχεται αυτομάτως στο μυαλό είτε στις γιορτές των Χριστουγέννων είτε σε αυτές του Πάσχα είναι Αγάπη ,Ειρήνη Ευτυχία και Υγεία .Θα ευχηθείς να σταματήσουν οι πολέμοι και να εκλείψει η πείνα .Να επικρατήσει παντού η αγάπη και η αλληλεγγύη… Εγώ πάλι εφέτος θα ευχηθώ να προτάξουμε όλοι μας μια υπέρτατη (κατ εμέ) έννοια και συνθετικό της ύπαρξής μας ….Την ΨΥΧΗ ,την ψυχή που διψάει για υγεία ,ελευθερία και αγάπη .Την ΨΥΧΗ ,για την σωτηρία της οποίας σταυρώθηκε ο Ιησούς , ΨΥΧΗ για την οποία ο μέγιστος Καζαντζάκης είπε ότι ” τα μεγαλύτερα ταξίδια τα κάνουμε με την ψυχή μας” και “Μια φλόγα είναι η ψυχή του ανθρώπου “.Anima που λένε και οι Λατίνοι …Χωρίς ψυχή δεν νοείται καμία Ανάσταση καμία ανάταση και καμιά ελπίδα ,δεν εννοείται καμία ελευθερία και καμία επιτυχία συλλογική ή ατομική ..Πιο επίκαιρη από ποτέ ακόμη μια ρήση του κορυφαίου Έλληνα του αιώνα Νίκου Καζαντζάκη λέει “πιο δυνατή η ΨΥΧΗ από την ανάγκη…’..Εφέτος λοιπόν ας αναζητήσουμε πρώτα και πάνω από όλα την Ανάσταση της ψυχής μας, ας δώσουμε όλη μας την ψυχή για δημιουργία ,όλη μας την ψυχή για αλληλεγγύη και αλληλουποστηριξη ,όλη μας την ψυχή για ένα καλύτερο μέλλον και ένα καλύτερο κόσμο ..

Γιώργος Χούντας: Εικαστικός – Ζωγράφος Kardons:Η Ανάσταση είναι μέσα μας

Η Ανάσταση είναι η αναγέννηση. Ο, τι θεωρειται “νεκρό” μπορεί να ξαναγεννηθεί, να αποκτήσει ζωή. Κάθε φορά που πέφτουμε και ξανασηκωνομαστε, είναι μια μικρή Ανάσταση. Η Ανάσταση είναι μέσα μας. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε την φλόγα της μέσα μας, όσο και όπως μπορεί ο καθένας μας. Εύχομαι υγεία σε όλους μας και επιστροφή σε μέρες όμορφες και “κανονικές”.

Δήμητρα Φαντίδη, Ερευνήτρια / Υπεύθυνη Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμματων MSc
Συντονίστρια Νεανικής Συμμετοχής κι Αντιπροσώπευσης Δικτύου Νέας Γενιάς Κιμήματος Αλλαγής: Να αλλάξουμε ό,τι επιβάλλεται

« Το φετινό Πάσχα, ομολογουμένως, συνδέεται με ιδιαίτερα σθεναρούς συμβολισμούς.

Μέρα Μαγιού, το μήνυμα της Αναστασης, σήμερα, μας δίνει το διάβημα, που λείπει, ώστε να αντιμετωπίσουμε καθεμία από τις προκλήσεις, με τις οποίες πρωτόγνωρα ήρθαμε αντιμέτωπες και αντιμέτωποι σε μοναδικές ευκαιρίες για το μέλλον.Σε καιρούς, που η ανθρωπότητα ολόκληρη δοκιμάζεται, ας επιλέξουμε να τονίσουμε τη σημασία της Εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων, της καταγγελίας κι εξάλειψης των εξουσιαστικών σχέσεων ή παρενοχλήσεων στην εργασία, αλλά και της αμφισβήτησης, της Παιδείας, της Υγείας, της κοινωνικής συνοχής και της αμφισβήτησης, δημοκρατικά και προοδευτικά.

Ας είναι λοιπόν, αυτό το εναρκτήριο λάκτισμα, που χρειαζόμαστε για να νικήσουμε προβλήματα, μπολιασμένα στην Ελληνική Κοινωνία και την κουλτούρα της, να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε αξιακά τον άνθρωπο και το επιστημονικό μας δυναμικό, και να μη φοβηθούμε να αλλάξουμε ό,τι επιβάλλεται, μέσα από τους δικούς μας αγώνες».

Κυριάκος Παπουλίδης, δημοσιογράφος: Ας ανανεώσουμε την πίστη μας ο ένας στον άλλο

Το Πάσχα είναι η γιορτή της αναγέννησης και της ελπίδας. Ας ανανεώσουμε την πίστη μας ο ένας στον άλλο και ας γεμίσουμε την ψυχή μας με περισσότερο φως, καθώς η πανδημία υπογράμμισε περαιτέρω την ανάγκη για μεγαλύτερη αλληλεγγύη και δέσμευση για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας πιο δίκαιης, πιο ανθρώπινης. Καλή Ανάσταση.

Βαγγέλης Καραδήμας, Animator – ιδιοκτήτης studiο animation: Να έχουμε “καζαντζακική” στάση ζωής


Το μήνυμα της ανάστασης πρέπει να είναι συλλογικό. Και πρέπει να είναι μήνυμα μάχιμο, όχι μήνυμα προσευχής. Αυτό σημαίνει πως η “εκκλησία”, όπως την νοεί καθένας και καθεμία, πρέπει να δρα από κοινού για το κοινό καλό, για την συλλογική έξοδο από την κάθε κρίση, τον κάθε “θάνατο”. Να είμαστε έτοιμοι ακόμα και να θυσιαστούμε ο ένας για τον άλλον και να έχουμε “καζαντζακική” στάση ζωής (παρόλες τις τεράστιες αντιφάσεις του ίδιου). Ή, όπως γράφει και ο ποιητής, “κι όταν δεν πεθαίνει ο ένας για τον άλλον, είμαστε κιόλας νεκροί”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ