Ο τσουμαρού, ο ιππότης της ασφάλτου, ο σερίφης του διαστήματος, τα χελωνονιτζάκια, ο αστυνόμος Σαϊνης βρίσκονται στην Νέα Σμύρνη.

Και άλλοι ήρωες μαζί ξεπετάχτηκαν από το μυαλό του Νίκου Παππά και στην συνέχεια έλαβαν οντότητα σε κάποιο μπλουζάκι.

Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος

Ο νεαρός καλλιτέχνης μιλά στο Πινάκιο για το εγχείρημα του, για το πως στην κρίση έμεινε άνεργος και στράφηκε στην ζωγραφική που δεν την είχε εγκαταλείψει ποτέ.

Τα αποτελέσματα εξαιρετικά.  Λίγες ημέρες πριν γίνει «κάτοικος» της Προσκόπου Αϊδινίου στην Νέα Σμύρνη δηλώνει πως στα παιδιά πρέπει να δίνουμε προοπτικές και να τα μάθουμε να κοιτούν με τα μάτια της ψυχής τους.

Αποτυπώνεις με χρώματα και φως ό,τι κεντρίζει το ενδιαφέρον σου;

«Το ενδιαφέρον όλων μας για τις όμορφες εικόνες είναι μεγάλο. Έχω αποτυπώσει σε μπλουζάκια πολλά δικά μου αγαπημένα κινούμενα σχέδια ή ακόμη και σκέψεις μου λίγο πιο..υποσυνείδητες. Αυτή είναι η μαγεία της τέχνης ότι δεν έχει σύνορα και ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα T-shirt αναλόγως τα βιώματα του, τις αναμνήσεις του».

Πώς ξεκίνησες αυτή την ασχολία με την τέχνη σου;

«Από μικρό παιδί ζωγράφιζα, ωστόσο για πολλά χρόνια δεν ήταν η κύρια επαγγελματική μου ασχολία. Μέσα στην κρίση έμεινα άνεργος και ασχολήθηκα πιο εντατικά με την τέχνη μου και την αγάπη μου την μεγάλη την ζωγραφική. Τα έργα άρεσαν και να σήμερα έχω φτάσει να ζω από την ζωγραφική».

Πάνω στις μπλούζες βάζεις κομμάτια του δικού σου ψυχισμού;

«Όχι, δεν το έχω κάνει ακόμη. Για να βάλεις κομμάτια του εαυτού σου πρέπει πρώτα να τον προσεγγίσεις. Αυτή την στιγμή στέκομαι στις παραγγελίες του κόσμου για να φτιάξω αυτά που μου ζητάει όσο πιο κοντά τα έχει φανταστεί».

Ποιο είναι το πιο «δυνατό» σου έργο;

«Αν επέλεγα κάποιο σίγουρα θα ήταν τοπογραφία και θα ήταν το ναυάγιο από το Γύθειο».

Τα πολύχρωμα και τα έντονα σχέδια είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας;

«Όσοι ασχολούμαστε με τη ζωγραφική θεωρώ πως δίνουμε μια άλλη οντότητα στην γκρίζα πολλές φορές καθημερινότητα. Η ζωή είναι όμορφη και λόγω των ρυθμών της καθημερινότητας δυστυχώς δεν την αντιλαμβανόμαστε. Εμείς οι καλλιτέχνες έχουμε «χρέος» να παράγουμε Πολιτισμό και να τον «μοιράζουμε»

Αν θα έμπαινες σε μια τάξη γυμνασίου, τι θα έλεγες στα παιδιά;

«Θα τους έλεγα πως η ζωγραφική έχει πολλές πτυχές και να την δουν με τα μάτια της ψυχής τους.  Να προσπαθήσουν μέσα από χρώματα και σχέδια να ανακαλύψουν κομμάτια του εαυτού τους και αυτό θα είναι μια όμορφη παρακαταθήκη για το μέλλον»

Σε ένα τραγούδι παλιότερο, ο Πλιάτσικας έλεγε “να θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζε, θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα”. Αν ο Νίκος Παππάς  μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο, τι θα έκανε;

«Αυτό που κάνω τώρα. Ζωγραφίζω με πάθος και ένταση. Ο κόσμος αλλάζει μέσα από την αγάπη. Αν όλοι ψάχναμε το πιο όμορφο κομμάτι του εαυτού μας και δίναμε έμφαση σε αυτό τότε ίσως να ήταν σήμερα όλα διαφορετικά».

Αν ο δήμος της πόλης σου παραχωρούσε έναν τοίχο για να κάνεις μια τοιχογραφία τι θα έφτιαχνες;

«Κάτι αισιόδοξο, κάτι χαρούμενο έντονα πολύχρωμο. Με ήρωες για να δείξω πως όλοι μας μέσα μας κρύβουμε έναν ήρωα.

Θα έδινα μορφή με κομμάτια της ψυχής μου γιατί μαζί όλοι ενωμένοι μπορούμε να πάμε την κοινωνία αλλά και τις ζωές μας πιο ψηλά».

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σου;

«Το εγχείρημα μου μεγαλώνει και αυτό χάρις την αγάπη του κόσμου. Γι’ αυτό το λόγο θα μεταφερθώ σε μεγαλύτερο χώρο στην Προσκόπων Αϊδινίου 33 στην Νέα Σμύρνη. Ωστόσο κάποιος μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μου και μέσω της σελίδας μου στο fb: https://www.facebook.com/nikhandmade/»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ