Φέρουν την αιγίδα του πολεμικού μουσείου

Μάχες, θρύλους, ιστορίες αλλά και στρατηγικές της επανάστασης του 1821 μπορούν να μάθουν τα παιδιά (και οι γονείς) παίζοντας.

Η καινοτόμα σειρά της ελληνικής εταιρείας των επιτραπέζιων Δεσύλλας με 5 διαδραστικά παιχνίδια γράφει…ιστορία. Μάλιστα η συγκεκριμένη σειρά φέρει την αιγίδα του Πολεμικού Μουσείου.

Στο Πινάκιο μιλάει ο Χρήστος Τζαφόλιας ο Sales & Marketing Manager  της εταιρείας και τονίζει πως «Η επετειακή σειρά παιχνιδιών για το 1821 έχει δημιουργηθεί με γνώμονα την καλλιέργεια τη παιδείας , και της μάθησης παιδιών και μεγάλων, για το πολύ σημαντικό θέμα των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάσταση».

Μια σειρά επετειακή με επιτραπέζια που αφορούν την επανάσταση του 1821. Ποια είναι αυτά τα επιτραπέζια παιχνίδια;

Η εταιρεία Δεσύλλας σε συνεργασία με την Διεύθυνση ιστορίας του Πολεμικού μουσείου και μετά από μία ενδελεχή έρευνα μηνών , δημιούργησε , την σειρά «1821», η οποία περιλαμβάνει 5 τίτλους παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους. Η σειρά των επιτραπέζιων είναι προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών και της οικογένειας και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον. Οι 5 τίτλοι της σειράς είναι οι:

Τα επετειακά παιχνίδια:

• ΥΠΕΡΑΤΟΥ «1821» – Σύγκρινε χαρακτηριστικά των οπλαρχηγών όπως οι μάχες τους, η τακτική τους και άλλα πολλά!

• ΚΥΝΗΓΙ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ «1821» –Μάθε τα πάντα για την Επανάσταση με 1200 ερωτήσεις!

• ΤΑ ΞΕΦΤΕΡΙΑ «1821» – Διασκεδαστικές κάρτες ταχύτητας , παρατηρητικότητας που ανακαλύπτεις την γνώση παίζοντας !

• «1821» Η ΜΑΧΗ – Παιχνίδι Στρατηγικής και ρίσκου με πάνω 200 μινιατούρες Ελλήνων και Οθωμανών για να ζήσεις την δράση του Αγώνα!

• «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» «1821» Πρόσωπα και Μάχες της Επανάστασης – Ιστορικό Βιβλίο με δραστηριότητες και επιτραπέζιο παιχνίδι!

Πέραν της στρατηγικής που εμπεριέχουν αποτελούν και πηγή γνώσης για μικρούς και μεγάλους παίχτες;

Αδιαμφισβήτητα πέρα της στρατηγικής σκέψης που απαιτείται στο συναρπαστικό παιχνίδι «1821 Η ΜΆΧΗ» , τα υπόλοιπα παιχνίδια αποτελούν μια ολοκληρωμένη πηγή γνώσης για όλες τις πτυχές του αγώνα. Χαρακτηριστικά θα σας πω ότι παιδιά και μεγάλοι μπορούν παίζοντας να μάθουν από το πόσες σημαντικές μάχες έδωσαν οι αγαπημένοι μας οπλαρχηγοί μέχρι και τις κατά τόπους ενδυμασίες, μουσικές επιρροές και όργανα, γαστρονομικές προτιμήσεις αλλά και με τι παιχνίδια έπαιζαν τα παιδιά στα χρόνια του αγώνα. Πλήθος λοιπόν από ιστορικές πληροφορίες και αλήθειες που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ελληνική βιβλιοθήκη!

Ποιες είναι οι καινοτομίες των συγκεκριμένων παιχνιδιών;

Για να μην κουράσω τους αναγνώστες σας θα αναφερθώ σε τρείς μόνο από τις πολλές καινοτομίες της σειράς.:

Η Αιγίδα του Πολεμικού Μουσείου και η ουσιαστική συνεργασία με την διεύθυνση ιστορίας του μουσείου για να εξασφαλίσουμε την αρτιότητα και ιστορική αλήθεια των γεγονότων της επανάστασης των Ελλήνων, που μόνον τα παιχνίδια της Δεσύλλας έχουν την τιμή να φέρουν.
«Τα Ξεφτέρια 1821» όπου παιδιά και μεγάλοι, χωρίς να απαιτείται ιστορική γνώση μαθαίνουν για την ελληνική επανάσταση ανακαλυπτικά ,μέσω των έξυπνων καρτών που περιέχονται σε αυτό. Το μοναδικό «όπλο» που θα χρειαστείτε είναι η παρατηρητικότητά σας!
«1821 Η ΜΑΧΗ» που για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο η εταιρεία Δεσύλλας εξέδωσε παιχνίδι με πάνω από 225 μινιατούρες Ελλήνων και Οθωμανών όπου κανένας παίχτης δεν αναγκάζεται να παίξει με την πλευρά των Τούρκων, αλλά καλείται να συνεργαστεί με τους υπόλοιπους Έλληνες για την νίκη και την ελευθερία!

Είναι υπό την αιγίδα του πολεμικού μουσείου τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Το γεγονός αυτό δείχνει σεβασμό στην Ιστορία;

Η νέα σειρά «1821», δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα του Πολεμικού Μουσείου για ακριβώς αυτόν τον λόγο που αναφέρετε. Σεβασμός στα ιστορικά γεγονότα και τις αλήθειες αυτής της περιόδου χωρίς παρερμηνείες και διαφορετικές οπτικές. Όταν αποφασίσαμε ως εταιρεία να εκδώσουμε την συγκεκριμένη σειρά για εμάς ήταν μονόδρομος στο να απευθυνθούμε στην πιο έγκριτη πηγή καταγεγραμμένης ιστορικής γνώσης , που δεν είναι άλλη από την διεύθυνση ιστορίας του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Τέλος, τι αποκομίζουν τα παιδιά παίζοντας την συγκεκριμένη σειρά;

Η επετειακή σειρά παιχνιδιών για το 1821 έχει δημιουργηθεί με γνώμονα την καλλιέργεια τη παιδείας , και της μάθησης παιδιών και μεγάλων, για το πολύ σημαντικό θέμα των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Σκοπός της σειράς «1821» είναι μέσω μιας σειράς ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών παιχνιδιών να ενισχύσουν την γνώση παιδιών και μεγάλων σε θέματα εθνικής πατριδογνωσίας αλλά να αποτελέσουν και ένα πρωτόγνωρο εργαλείο μάθησης και διδασκαλίας για τους δασκάλους και καθηγητές όλης της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ