Σε ένα από τα πιο ιστορικά «γλυκά» μαγαζιά της Αθήνας φτιάχνεται μια από τις πιο γευστικές και ιδιαίτερες μπουγάτσες.Πρόκειται για τον Παυλίδη που βρίσκεται στην Πέτρου Ράλλη, περίπου στο ύψος του Γενικού Κρατικού.
Το μπουγατσάδικο που ξεκίνησε ο παππούς του Λεωνίδας Παυλίδης, με καταγωγή από τον Πόντο, συνεχίζει να λειτουργεί όλο το 24ωρο ταΐζοντας ξενύχτηδες και μη, όχι μόνο από την Νίκαια αλλά από όλη την Αθήνα. Μάλιστα αυτή την στιγμή στο τιμόνι της επιχείρησης είναι η τρίτη γενιά. Τι και αν έβρεχε σήμερα, οι χοντρές σταγόνες που έπεφταν από τον ουρανό δεν πτόησαν τον κόσμο να στηθεί, παρασυρμένος από τις μυρωδιές της κρέμας και του ψημένου αερόφυλλου, για να γευτεί μια λαχταριστή μπουγάτσα.
Όπως μπαίνει κανείς στο μικρό μαγαζί έχει οπτική επαφή με το εργαστήριο εκεί όπου οι «μάστορες» ανοίγουν παραδοσιακά, στο χέρι, το φύλλο, που βγαίνει αέρινο και τραγανό.
Δίλημμα είναι η επιλογή ανάμεσα στη γλυκιά μπουγάτσα με την κρέμα, την αλμυρή και την αυθεντική πολίτικη, που δεν έχει γέμιση, μονάχα φύλλο.