Μια μάχη σώμα με σώμα είναι πάντα αμφίρροπη. Κανείς δεν είναι βέβαιος για το ποιος θα νικήσει.

Ειδικά αν πρόκειται για την σύγκρουση των απόλυτων fighting games.

Street Fighter Vs Mortal Kombat, Mortal Kombat vs Street Fighter.

Στα μέσα της δεκαετίας του 90 οι κάτοχοι του Super Nintendo (και στην συνέχεια αυτοί του Mega Drive) θα είχαν την δυνατότητα να παίξουν με τα απόλυτα σκληρά παιχνίδια από το σπίτι τους.

Μάλιστα οι ειδικοί είχαν δώσει προβάδισμα στο Street Fighter και γι’ αυτο το λόγο ήταν το παιχνίδι που πουλούσαν σε ειδικό πακέτο με το Super Nintedo και μάλιστα για την εποχή ήταν ιδιαιτέρως ακριβό.

Όμως  στη μάχη αυτή ο χρόνος και οι πωλήσεις έδειξαν πως το Mortal Kombat υπερίσχυσε και μάλιστα εκκωφαντικά.

Ας δούμε κάποια από τα σημεία που κέρδισε και κατάφερε και έβγαλε νοκ-άουτ το Street Fighter.

Οι χαρακτήρες

Οι χαρακτήρες του Street Fighter ήταν πιο «soft» σε σύγκριση με αυτούς  του Mortal. Μόνο η πράσινη όψη του Blanka ήταν αγριευτική κάπως αλλά μέχρι εκεί.

Αν τώρα ο Ryu ήταν αυτός που προτιμήσουν όλοι  από το Street Fighter σκεφτείτε μια αναμέτρηση με τον αντίστοιχο αστέρα της αντιμαχόμενης πλευράς. Ο λόγος φυσικά για τον Liu Kang.

Ο Sub Zero, o Scorpion έδωσαν άλλη πτυχή στο παιχνίδι καθώς οι νίντζα με τις ιδιαίτερες ικανότητες πάντα τραβούσαν την προσοχή.

Και φυσικά ο Goro μια οντότητα που…έκανε τις πρώτες φορές τα χέρια να τρέμουν όταν ο χρήστης κρατούσε το χειριστήριο.

Η εξέλιξη και οι εκδόσεις

Και ενώ το Street Fighter δεν είχε συνέλθει από το χτύπημα το  Mortal Kombat εμφανίστηκε έντονα και γρήγορα σε PC’s και στο PS1 με νέους μαχητές που εμπλούτισαν τις επιλογές των παιχτών. Ειδικά το MK trilogy ήταν μια φανταστική έκδοση από τις πολλές που ακολούθησαν.

Ωστόσο το ερώτημα που παραμένει είναι μετά από 25 σχεδόν χρόνια το Street Fighter δεν έχει βρει τον βηματισμό του από το ξύλο που δέχθηκε από το Mortal Kombat καθώς και οι εκδόσεις του για το PS4 είναι απογοητευτικές. Καμία εξέλιξη και παρά τα μπούνια που είχε μπει μάλλον έμεινε στα σχοινιά και κυνηγάει μια φήμη που είχε πριν τις κονσόλες όταν βασίλευε στα ουφάδικα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ