Εδώ και λίγα 24ωρα έχει ξεκινήσει το ευρωμπάσκετ με την εθνική μας να έχει αξιώσεις για να βρεθεί σε κάποιο σκαλί του βάθρου. Σίγουρα ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος καθώς πρώτη φορά τόσοι NBAers θα επιχειρήσουν να οδηγήσουν την εθνική τους σε καλές θέσεις.
Όμως στους Έλληνες φιλάθλους το μπάσκετ είναι έντονα στην κουλτούρα τους και αυτό από τότε που ο Γκάλης και η ομάδα του έφεραν το άθλημα στη ζωή μας.

Είναι φυσικό από πιτσιρικάδες όταν δεν μπορούσαμε να παίξουμε μονά στην μπασκέτα της γειτονιάς, ή αυτές του σχολείου, που πηδάγαμε τα κάγκελα για να σουτάρουμε παίζαμε σε κονσόλες.

Ποια ήταν τα retro μπασκετάκια που λιώναμε; Θα κάνουμε ένα ταξίδι σε αυτά που μας απογείωναν την αδρεναλίνη στα ύψη. Βέβαια το μόνο κακό που είχαν -και έχουν μέχρι σήμερα- είναι ότι δεν ήταν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και οι εθνικές.

Πάμε να πατήσουμε start για να ντριπλάρουμε και να καρφώσουμε με τους παίχτες θρύλους από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Το εμβληματικό NBA JAM
Ξεκινάμε το αφιέρωμα μας δυναμικά με το NBA Jam του 1993. Ποιος το έπαιξε αυτό το παιχνίδι και δεν το ερωτεύτηκε καθώς ήταν ό,τι μπορούσε να ζητήσει κανείς από την άποψη του arcade gaming.

Είχε όλες τις ομάδες του ΝΒΑ αλλά δεν έπαιζαν πέντε εναντίον πέντε αλλά δύο εναντίον δύο .

Φράσεις όπως «Boomshackalaka» και «He’s on fire» που φώναζε ο εκφωνητής έγιναν δημοφιλείς λόγω του NBA Jam.

Δείτε εδώ την συνέχεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ