Ένα από τα καλύτερα ψητοπωλεία της Αθήνας (αν όχι το καλύτερο) βρίσκεται στο Κουκάκι, στον πεζόδρομο της Γεωργίου Ολυμπίου (κάθετος στην Δημητρακοπούλου) και είναι ο Καλύβας.

Ξεκίνησε από ένα μικρό μαγαζί το 1993 και έχει γίνει από τα must της πρωτεύουσας.

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Πριν από 30 χρόνια πρώτη φορά σήκωσαν τα ρολά ο Γιώργος και Ιωάννα Καλύβα. Έφτιαξαν αυτό το ψητοπωλείο που έμελλε να είναι ένα από τα ορόσημα της Αθήνας σε ότι αφορά τη γεύση και την ποιότητα.

Την κληρονομία αυτή έλαβαν και την συνεχίζουν τα τρία αδέλφια ο Κώστας, ο Θύμιος και ο Δημήτρης οι οποίοι μέχρι σήμερα προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα.

Ιδιαίτερα ξεχωριστό είναι το σουβλάκι με το κοκορέτσι και το αντίστοιχο με το κοντοσούβλι.

Αν κάποιος έρθει στο μαγαζί για πρώτη φορά, σύμφωνα με το Θύμιο Kαλύβα, θα πρέπει να δοκιμάσει το φρυγαδέλι το πίτα κοντοσούβλι χοιρινό και το πίτα κοκορέτσι.

Κάθε μέλος της οικογένειας Καλύβα έχει την ειδικότητά του. Η Όλγα τις σαλάτες, η μαμά (η κ. Ιωάννα) τα ορεκτικά, ο Θύμιος τα σουβλάκια, ο μπαμπάς τη σούβλα, ο Δημήτρης τα ψητά και ο Κώστας τα σπέσιαλ (π.χ. παϊδάκια προβατίνας). Στα ιδιαίτερα: η πίτα (αλάδωτη πάντα) σερβίρεται και με κοντοσούβλι, φρυγαδέλι και κοκορέτσι.

Τα βράδια γεμίζει ο πεζόδρομος από φοιτητές, τουρίστες και γείτονες που δοκιμάζουν τις εξαίρετες γεύσεις του Καλύβα. Το ψητοπωλείο δίνει άλλη ζωή στο πεζόδρομο της Γεωργίου Ολυμπίου.

Τα τραπέζια είναι γεμάτα από ζουμερά φρυγαδέλια, κοκορέτσια, κοντοσούβλια πληθωρικά και πατάτες. Οι τουρίστες μαθαίνουν τι σημαίνει η λέξη «σουβλάκια» στου Καλύβα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ