Με το Πάσχα να πλησιάζει το τσουρέκι είναι το γλύκισμα που έχει την τιμητική του. Μαζί με τις λαμπάδες και τα δώρα των παιδιών είναι το απαραίτητο γλύκισμα σε συνοδεία με το σοκολατένιο αυγό.

Σε αυτό το κλίμα  το Πινάκιο σας παρουσιάζει  το καλύτερο πολίτικο  τσουρέκι της Αθήνας.  Το όνομα αυτού… Σαράι! Το Σαράι λοιπόν ένας κρυμμένος θησαυρός ανάμεσα στην Πατησίων και στην Αχαρνών στέκει για περισσότερες από  πέντε δεκαετίες πίσω από την πλατεία Αμερικής.

Από το 1968 έως σήμερα φτιάχνονται τσουρέκια με παράδοση Πολίτικη.  Ο Ιωσήφ συνεχίζει την παράδοση.

«Τσουρέκι βγάζουμε κάθε μέρα όλο το χρόνο, είναι η σπεσιαλιτέ μας. Η συνταγή είναι ίδια και αναλλοίωτη από το 1958. Έχουμε πολύ ωραίο παγωτό, προφιτερόλ και μιλφέιγ αλλά και αλμυρά μπισκότα. Η παραγωγή μας είναι καθημερινή. Κάθε μέρα ανανεώνουμε το γλυκό. Τα γλυκά που βγάζουμε είναι αναλόγως την εποχή. Την  Άνοιξη θα βγει η τάρτα, το σκαλτσούνι θα βγει το πάσχα…», λέει με περίσσιο καμάρι και όχι άδικα.

«Το τσουρέκι έχει την πελατεία του. Δεν υπάρχει μέρα που να μη δώσω τσουρέκι»

Το τσουρέκι του, πριν ακόμη το δαγκώσεις σου θυμίζει από την μυρωδιά του και μόνο αυτό που έφτιαχνε κάποτε η γιαγιά σου όταν ήσουν παιδί. Το Πινάκιο ρωτά τον Ιωσήφ τι το ιδιαίτερο έχει το δικό του τσουρέκι και απαντά  «Είναι το πολιτικό τσουρέκι, με το μαχλέπι να κάνει την διαφορά. Το πολίτικο τσουρέκι είναι βαρύ, είναι βούτυρο.  Εγώ γεννήθηκα με αυτές τις μυρωδιές.

Ήρθαμε από την Πόλη το 1965 και το μαγαζί το ανοίξαμε το 1968. Αυτό ξέρουμε να φτιάχνουμε.  Φέραμε την παράδοση μας και τη ζυμώσαμε εδώ. Έρχονται άνθρωποι από την Πόλη και παίρνουν το συγκεκριμένο, ή άλλοι έμαθαν μαζί μας τόσα χρόνια να τρώνε αυτό το τσουρέκι. Θεωρώ πως το δικό μας τσουρέκι έχει άλλη φιλοσοφία και κουβαλάει ένα DNA. Δεν υπάρχει μέρα που να μη δώσω τσουρέκι».

Που βρίσκεται:

Λευκωσίας 45, Αθήνα 112 53

Τηλέφωνο: 21 0861 3489

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ