Βάλτε το στη διατροφή σας

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί κατά πόσο το παξιμάδι είναι ευεργετικό για το πεπτικό σύστημα και την υγεία σας;   Ιδίως το κρητικό , το οποίο αποτελεί και τον πρόγονο όλων των υπολοίπων παρασκευών του. Ας δούμε όμως τις ρίζες του…

Από τα ρωμαϊκά και βυζαντινά χρόνια

Οι Βυζαντινοί πίστευαν ότι το παξιμάδι ήταν δημιούργημα ενός σπουδαίου γαστρονόμου, του Παξάμου, που έζησε στα ρωμαϊκά χρόνια. Δεν είναι, όμως, γνωστό εάν συνέβαλε στην εξέλιξη της αρτοποιίας. Το παξιμάδι ταυτίστηκε με την διατροφή των Κρητικών  καθώς  αποτελεί απαραίτητο συστατικό της Κρητικής διατροφής. Χαρακτηρίζεται ως το ψωμί των αγροτών, των βοσκών και των ναυτικών της Κρήτης  και αναπτύχθηκαν σπουδαίες τεχνικές παραγωγής του.

Επομένως το Κρητικό παξιμάδι μπορεί να θεωρηθεί ως ένα από τα αρχαιότερα «τυποποιημένα» προϊόντα διατροφής. Παρατηρείται ειδική σχέση των Κρητικών με το παξιμάδι το οποίο καταναλώνουν  σε καθημερινή βάση.

Για εσάς και τα παιδιά σας

Βάλτε και εσείς στην διατροφή την δικιά σας και των παιδιών σας τα πιο γευστικά και υγιεινά παξιμάδα, από της «Μάνας το Καλάθι».

Πρόκειται για τα πιο λαχταριστά και νόστιμα κρητικά παξιμάδια και είδη αρτοποιίας.

Το κατάστημα μας βρίσκεται στη Λεωφόρο Γεωργίου Παπανδρέου 12 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και γίνονται και διανομές  δωρεάν διανομή κατ’ οίκον.

Ακολουθήστε μας στο facebook και κάντε και από εκεί την παραγγελία σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ