Την κυκλοφορία στην Ιαπωνία του Game Gear Micro- μιας ιδιαίτερα «μινιόν» έκδοσης της κλασικής φορητής παιχνιδομηχανής- ανακοίνωσε η Sega, προς τιμήν των 60 ετών της.

Όπως αναφέρει το Ars Technica, θα αρχίσει να διατίθεται στην Ιαπωνία στις 6 Οκτωβρίου στα 4.980 γιεν (περίπου 50 δολάρια). Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα σχέδια για άλλες αγορές.

Η συσκευή δικαιολογεί απόλυτα το «Micro» που περιλαμβάνει στον τίτλο της, καθώς οι διαστάσεις του είναι μόλις 80mm x 40 mm x 20 mm. Πρόκειται για ιδιαίτερα μεγάλη μείωση μεγέθους σε σχέση με το κανονικό Game Gear, που ήταν μεγάλο για τα δεδομένα των φορητών παιχνιδιομηχανών της εποχής του.

Παρόλα αυτά, η οθόνη 1,15 ιντσών του έχει ανάλυση pixel 240×180, κάτι που, όπως αναφέρει το Ars Technica, αποτελεί βελτίωση σε σχέση με το 160x 144 της τότε οθόνης των 3,2 ιντσών. Επίσης, αν και το αυθεντικό Game Gear χρειαζόταν έξι μπαταρίες ΑΑ (για 3-5 ώρες παιχνιδιού), το Game Gear Micro λειτουργεί με δύο ΑΑΑ ή ένα USB micro power adapter. Το «πακέτο» περιλαμβάνει επίσης ένα mono speaker και headphone jack.

Όπως οι άλλες επανεκδόσεις παλιών παιχνιδομηχανών που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό, το Game Gear Micro θα έρχεται με παιχνίδια ήδη περασμένα- ωστόσο μια επιλογή της Sega πάνω στο θέμα προκαλεί αντιδράσεις στον ειδικό Τύπο: Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν τέσσερα χρώματα, και το κάθε χρώμα θα έχει διαφορετική τετράδα παιχνιδιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ