Μετά από μια σειρά φουτουριστικών αγωνιστικών, όπως η Stratos, η Rally 037 και η Delta S4, το απότομο τέλος του Group Β θα άλλαζε τη μορφή των ράλι και η Lancia αυτή τη φορά θα επισφράγιζε το μύθο της στους αγώνες με ένα μοντέλο με ταπεινή καταγωγή, αλλά κορυφαία απόδοση και γοητεία.

Του Γιώργου Καραγιάννη

Επί σειρά ετών η Lancia είχε επιλέξει η εμπλοκή της στους αγώνες να γίνεται με αυτοκίνητα που είχαν σχεδιαστεί ειδικά για αυτό το σκοπό. Μετά τη Fulvia Coupé HF, ή οποία αποτελούσε συνέχεια του μοντέλου παραγωγής, οι Stratos, Rally 037 και Delta S4 ήταν εξαρχής κατασκευασμένες με ένα σκοπό: την απόλυτη επικράτηση στα ράλι. Τα τραγικά ατυχήματα το 1986 έδειξαν με τον πιο σκληρό τρόπο τον απόλυτο χαρακτήρα των αυτοκινήτων του Group B και οδήγησαν την άμεση μετάβαση στο Group A από το 1987. Η Lancia ήταν έτοιμη για αυτή την αλλαγή, βασιζόμενη σε ένα μοντέλο που ήδη είχε κάνει την εμφάνιση την προηγούμενη δεκαετία.

Ο ιδιοφυής σχεδιαστής Giorgetto Giugiaro είχε δημιουργήσει το 1979 ένα έξυπνο hatchback δύο όγκων που ξεχώριζε χάρη στην εκτεταμένη χρήση γεωμετρικών στοιχείων στο αμάξωμα του. Η θερμή υποδοχή που επιφύλαξε το κοινό στη Delta συνοδεύτηκε και από αντίστοιχα θετικά σχόλια από τους δημοσιογράφους που της έδωσαν τον τίτλο Car of the Year για το 1980. Τυπικά, η Delta αντικαθιστούσε την Beta, αλλά ήταν το πνεύμα της Fulvia, ενός κομψού σεντάν που εξελίχθηκε σε θρύλο των ράλι, που πέρασε στη Delta.

Ήδη το 1985 σε συνεργασία με την Abarth, η Lancia είχε δημιουργήσει την Delta S4, το πρώτο τετρακίνητο αγωνιστικό της μάρκας, το οποίο όμως ελάχιστα κοινά είχε με την Delta παραγωγής. Η βίαιη έλευση του Group A, ως της κορυφαίας κατηγορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι το 1987, απαιτούσε 5.000 μονάδες για την απαραίτητη “homologation”, ενώ το αγωνιστικό δεν θα έπρεπε να έχει ισχύ άνω των 300 ίππων και βάρος τουλάχιστον 1.035 κιλά.

Η Lancia ήταν έτοιμη για αυτή την εξέλιξη αφού από το 1986 είχε ξεκινήσει την παραγωγή της Lancia Delta HF 4WD. Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε πολύ γρήγορα αφού τα περισσότερα στοιχεία του ήταν ήδη διαθέσιμα. Ο Turbo κινητήρας ήρθε από την Thema, ενώ το σύστημα τετρακίνησης χρησιμοποιούνταν ήδη στην Prisma 4WD, η οποία δανειζόταν το ίδιο πάτωμα με την Delta, στην οποία όμως το σύστημα αναβαθμίστηκε με την προσθήκη ενός πίσω διαφορικού Torsen.

Δείτε εδώ την συνέχεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ