Γράφει η Σεβαστή Βρακατσέλη
Θέλω να σου κρατάω το χέρι, να στέκομαι σιωπηλά δίπλα σου και λίγο πιο πίσω ίσως για να σε προσέχω και να προλαβαίνω να σε ακούω και να αφουγκράζομαι τις ανάγκες σου, να σε κάνω να γελάς και να μιλάμε με τη σιωπή, γιατί όταν η σιωπή δεν είναι αμήχανη τότε είναι πραγματικά εκκωφαντική στο πόσα σου “λέει”. Αυτό είναι αγάπη, χωρίς εγωισμό, με ένα απλό να προσέχεις στο τέλος της συνομιλίας.
Να βρεις κάποιον να του κρατάς το χέρι στα εύκολα και στα όμορφα που όλοι θα νοιάζονται και θα είναι εκεί αλλα εσύ θα θες αυτό το χέρι να κλείνει το δικό σου. Να βρεις κάποιον να του κρατάς το χέρι στα δύσκολα που όταν σε ξεχάσουν οι πολλοί το μονοπάτι θα έχει τα σημάδια από τις δικές σας πατημασιές εκεί βαθιά χαραγμένα και θα σας δείχνουν το δρόμο…
Σεβασμός, αγάπη, νοιάξιμο, όνειρα, έρωτας, έλξη και πάθος, κάτι τέτοιο δεν πρέπει να είναι άραγε η σχέση; Να μην φοβάσαι να δείχνεις τα συναισθήματά σου αλλά και να ζητάς αυτό που έχεις ανάγκη. Γιατί στη σχέση ο ένας πρέπει να δείχνει στον άλλο ότι τον θέλει και όχι να μαντεύει.

Ζωή σε αταξία και συναισθήματα σε τάξη, τακτοποιημένη ζωή με άτακτα συναισθήματα. Συνδυασμοί που εναλλάσσονται. Να βρεις αυτόν που σε γεμίζει και σε κάνει να χαμογελάς… Γιατί σίγουρα όλοι έχουμε μέσα μας μια άλλη ζωή η οποία ενοχλεί, απαιτεί, παραπονιέται, δεν έζησε, όπως έχει πει η Κική Δημουλά.
Αυτές ήταν μόνο μερικές από τις σκέψεις που κατέκλυσαν το μυαλό τα 95 λεπτά που διήρκησε η παράσταση.
Εξαιρετικές ερμηνείες. Μέσα από την αμεσότητα του κειμένου ξεδιπλώνεται μια ακτινογραφία των σχέσεων από ένα θεατρικό δίδυμο με χημεία (που δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητη επειδή είναι ζευγάρι και στη ζωή) κάνοντας την παράσταση να σου μείνει αξέχαστη. Αφήνει τα σημάδια της στο μυαλό σου και σε βάζει να σκεφτείς. Τόσο πολύ συναίσθημα, χιούμορ, ενσυναίσθηση και ειλικρίνεια και τόσο εκκωφαντική σιωπή ανα στιγμές.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΡΑΤΑΩ ΤΟ ΧΕΡΙ
του Τάσου Ιορδανίδη
4ος χρόνος – ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ- ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ!!
Τρεις σεζον , 350 παραστάσεις.
Το έργο που αγαπήθηκε πολύ επιστρέφει για 20 τελευταίες παραστάσεις,στο θέατρο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου.
Στις 17 Οκτωβρίου 1963, οι Beatles ηχογραφούσαν για πρώτη φορά σε FourTrack το τραγούδι τους I Want to Hold Your Hand (Θέλω να σου κρατάω το χέρι).
Το νούμερο ένα χιτ του 1964 στη Βρετανία έδωσε το 2021 την έμπνευση για τη συγγραφή ενός σύγχρονου θεατρικού έργου που εγκαινίασε τη νέα καλλιτεχνική εποχή ενός από τα ιστορικότερα θέατρα της Αθήνας.
Η κούραση στον γάμο, η κρίση που βιώνουν οι άνθρωποι μετά από πολλά χρόνια συγκατοίκησης, η απιστία κι ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής γίνονται το σκηνικό για δύο «παράνομους» εραστές.
Είναι και οι δύο γονείς. Έχουν και οι δύο τα δίκια τους. Έχουν κάνει και οι δύο λάθη.
Η παγκόσμια δραματουργία έχει συχνά ασχοληθεί με το ζήτημα των ανθρώπινων σχέσεων, με τις ανάγκες των δύο φύλων, με τα θέλω τους και τα πρέπει τους, ίσως επειδή ο θεατής άμεσα ή έμμεσα μπορεί να ταυτιστεί πολύ εύκολα και να κινητοποιηθεί συναισθηματικά. Οι δύο ήρωες μάς «προσκαλούν» να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ και να αντιληφθούμε, μέσα από τις συναντήσεις τους, ότι αυτό που ψάχνουμε όλοι μας στο τέλος της ημέρας είναι η ουσιαστική συντροφικότητα. Κάποιον να μας κρατάει το χέρι.
Θα τα καταφέρουν;
Υγ.Οι περισσότεροι θεατές, μας είπαν, ότι είδαν τη δική τους ιστορία επί σκηνής…
Συντελεστές
Ταυτότητα παράστασης
«Θέλω να σου κρατάω το χέρι» του Τάσου Ιορδανίδη
Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Θάλεια Ματίκα
Σκηνικά-κοστούμια: Ηλένια Δουλαδήρη
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης (2021-22),Ελίνα Γιουνανλή (2022-23)
Official Trailer: Jaco and the Magic beans
Video (Στιγμιότυπα παράστασης): Liccorice Pizza
Σχεδιασμός ήχου: Στέφανος Κεραμίδας
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Καρτσαφλέκη
Επικοινωνία θεάτρου: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου
Διεύθυνση θεάτρου: Μανώλης Φραγκάκης
Παίζουν: Τάσος Ιορδανίδης – Θάλεια Ματίκα
