Το μίκρυνε πριν 44 χρόνια και το «απογείωσε» – Η μυστική του συνταγή που σαγηνεύει πελάτες από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής – Η παγκόσμια αναγνώριση
Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 19:00 στα Ζαχαροπλαστεία Κάκαλης για 2η χρονιά, διοργανώνεται η Διεθνής Ημέρα Κωκ!
Απέναντι από το μετρό της Ανθούπολης θα στηθεί μία γιορτή έμπνευσης και δημιουργίας πασπαλισμένη με πολύ-πολύ αγάπη και ζάχαρη!
Η οικογένεια που έκανε τα κωκ…κωκάκια



Το κωκ είναι ελληνικό γλυκό που αποτελείται από κρέμα ζαχαροπλαστικής, γλάσο σοκολάτας και η βάση του είναι μπισκότο.
Πρόκειται για ένα γλυκό που σίγουρα οι παλιότεροι το τρώγαμε πολύ καθώς το «συναντούσαμε» πολύ συχνά σε φούρνους.
Όμως ένας άνθρωπος, ένας ζαχαροπλάστης πριν από 44 χρόνια αποφάσισε να κάνει κάτι απλό, να το «μικρύνει» και από τεράστιο κοκ να το κάνει πολλά μικρά κοκάκια.
Η επιτυχία του αυτή τον ακολουθεί μέχρι σήμερα αυτόν και τα παιδιά του. Ο λόγος για τον Κάκαλη με τα περιβόητα ζαχαροπλαστεία στην δυτική Αθήνα. Μάλιστα μέχρι σήμερα τα ζαχαροπλαστεία του αλλά και τα κουτιά του έχουν σήμα κατατεθέν το μικρό κωκ.

«Τα κωκ υπήρχαν σε μεγάλα. Ο πατέρας μου είναι ο πρώτος που αποφάσισε να το κάνει μικρό, με πολύ διαφορετικό τρόπο, ένα κοκ που είναι με βραστή κρέμα πατισερί, είναι με κουβερτούρα σοκολάτα και ένα χειροποίητο μπισκοτάκι.
Αυτό ακριβώς ακολουθούμε και εμείς επί 44 χρόνια τώρα και αυτή είναι η διαφορά με όλα τα υπόλοιπα κοκ που υπάρχουν», λέει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Κάκαλης.
Η 2η χρονιά που γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα των κωκ
Κερνώντας φίλους, γνωστούς και περαστικούς την μοναδική και ανυπέρβλητη σπεσιαλιτέ του…μικρά κωκ o Pastry Chef .Κωνσταντίνος Κάκαλης των Ζαχαροπλαστείων Κάκαλης θα φτιάξει κωκ και θα γλυκάνει τον κόσμο στο κατάστημα του στην Θηβών 206 στο Περιστέρι το απόγευμα στις 19:00.
Οι καλύτεροι θα είναι εκεί
Επίτιμοι προσκεκλημένοι θα είναι, ο κ. Τάσος Πρωτοψάλτης, Executive Chef, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και καθηγητής γαστρονομίας, ο κ.Φίλιππος Δημόπουλος, καταξιωμένος Εxecutive Chef του εστιατορίου του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητής μαγειρικής, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και ιδρυτικό μέλος του Chef’s Brigate Greece-Slow Food Community, και ο
λαοφίλητος Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης. Στη διάρκεια της γιορτής οι καλεσμένοι μας θα παρακολουθήσουν ένα θεαματικό workshop παρασκευήςκωκ, από τον Head Pastry Chef των Ζαχαροπλαστείων κ. Κωνσταντίνο Κάκαλη και θα απολαύσουν το
ποτό τους υπό τους ήχους guest DJs, μαζί με τα μοναδικά κωκ.
Η πλούσια και αφρώδη κρέμα του αποτελεί την γέφυρα μεταξύ ουρανίσκου σοκολάτας και μπισκότου. Το κοκ λιώνει στο στόμα και η επιθυμία σου να «τσιμπήσεις» άλλο ένα μεγαλώνει. Είναι μια ακαταμάχητη έλξη.
Ο Κωνσταντίνος Κάκαλης δεν εξέλιξε απλά το κωκ όπως το έμαθε από τον πατέρα του έκανε το κάτι πολύ παραπάνω το έκανε παγκόσμιο.