Η κα. Ρούλα στη βιτρίνα να σερβίρει, ο Χρήστος να φουρνίζει και να βγάζει ζεστά τους λίγους αλλά υπέροχους κωδικούς των πιτών και στον πάνω όροφο οι δύο Γιάννηδες, στο πιο καθαρό εργαστήριο, φτιάχνουν με θρησκευτική ευλάβεια τα πιο γευστικά εδέσματα.

Τα μυστικά τους είναι δύο. Η ποιότητα στα προϊόντα, μάλιστα τη φέρνουν από το χωριό τους από την Άρτα και με αυτή γεμίζουν χωρίς «εκπτώσεις» τις πίτες τους και το δεύτερο είναι οι λίγοι κωδικοί που φτιάχνουν για να μπορούν να βγάζουν λίγα αλλά πολύ ποιοτικά και ιδιαίτερα προϊόντα.

«Από το 1972 δεν έχει αλλάξει τίποτα στον τρόπο παρασκευής μας. Ίδια υλικά, ίδιο μεράκι. Φτιάχνουμε 10 κωδικούς, τυρόπιτα κουρού, ζαμπονόπιτα, κασερόπιτα, λουκανικόπιτα, σπανακόπιτα τυρόπιτα σε φύλλο, μπουγάτσα γλυκιά και σπανακόπιτα.

Ό,τι γίνεται στο μαγαζί είναι χειροποίητο, είναι της ημέρας, της ώρας, δεν έχουμε καν κατάψυξη.

Ο βασικός μας κωδικός και η ναυαρχίδα μας είναι η τυρόπιτα κουρού», λέει χαρακτηριστικά στον Lykavitos.gr ο Χρήστος ο ένας εκ των ιδιοκτητών και συνεχίζει, «είμαστε η δεύτερη γενιά, ο πεθερός μου ήταν ένα από τα τρία αδέρφια το άνοιξαν τη Δωδώνη το 1972. Τα 3 αδέρφια ήταν ο Χρήστος Φώτης, ο Θωμάς και ο Κώστας, που το ήταν εδώ έως το 2013. Τώρα τα ηνία τα έχουμε αναλάβει εγώ και ο Γιάννης».

Δείτε εδώ την συνέχεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ