Πρωταθλήτρια ιππασίας με διεθνείς διακρίσεις η Ειρήνη Μητώνα. Με το άλογο της την APHRODITI έχουν κατακτήσει τίτλους και είναι έτοιμες για νέες μάχες και προκλήσεις.

Η Ειρήνη μιλά στο Πινάκιο για την ιππασία, για την αγάπη της για τα άλογα και πως τι την ώθησε ώστε να ακολουθήσει τον δρόμο του πρωταθλητισμού.

«Όταν δενόμαστε με τα άλογα στην ουσία δενόμαστε με τη φύση» δηλώνει η πρωταθλήτρια στο Πινάκιο και παρακινεί όλους μας να κάνουμε έστω μια φορά καθώς είναι εμπειρία ζωής.

Επισημαίνει πως τα άλογα είναι υπέροχα πλάσματα, κοινωνικά, έξυπνα, υπερήφανα…  

Ειρήνη είσαι πρωταθλήτρια ιππασίας.  Θα μας πεις για τους τίτλους σου και τις διακρίσεις σου;

«Το 2016  διακρίθηκα ως  2η πρωταθλήτρια Ελλάδος στην Ιππική Αντοχή, στην κατηγορία CEN 1* 90 km , έτσι κατοχύρωσα μια θέση στην εθνική ομάδα Ιππικής Αντοχής  ώστε να εκπροσωπήσω τη χώρα μας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Κροατία, όπου κατακτήσαμε την 3η θέση στο ομαδικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία CEI 1* 90 km.

Το 2018 κατέλαβα την 1η θέση σε Διεθνή Αγώνα στην κατηγορία CEI 1* 81 km

Το 2019 διακρίθηκα ως κυπελλούχος Ελλάδος στην Ιππική Αντοχή στην Κατηγορία CEN1* 80 km

Επίσης το 2019 ήμουν μέλος της εθνικής μας ομάδας για άλλη μια φορά εκπροσωπώντας  τη χώρα μας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Κιλκίς, κατακτώντας την 2η θέση στο ομαδικό στην κατηγορία CEI 1* 90 km.

Το άλογο που καταφέραμε να  έχουμε αυτές τις σημαντικές διακρίσεις είναι η APHRODITI και είμαστε έτοιμες να ανταποκριθούμε σε ότι μας ζητηθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας.

 Θα ήθελα να σας πω ότι είμαι αθλήτρια της Ιππικής Αντοχής από το 2009  συμμετέχοντας σε πολλούς εθνικούς αγώνες ώστε να έχω τις κατάλληλες προκρίσεις και εγώ και το άλογο για να μπορούμε να συμμετέχουμε σε αυτούς τους σημαντικούς αγώνες».

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς με την ιππασία;

«Αυτό που με ώθησε να ασχοληθώ με την ιππασία ήταν ότι μας άρεσαν οικογενειακώς τα άλογα  και  όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω κάποια μαθήματα ιππασίας μαζί με τα αδέρφια μου ,μου άρεσε όλο και περισσότερο αυτή η αίσθηση και η σχέση με τα άλογα όταν ίππευα, ο δυναμισμός ,η ελευθερία και η ευχαρίστηση που μου μετέδιδαν.  Αρχικά ξεκίνησα με την ελεύθερη ιππασία  και έτσι απέκτησα και το πρώτο μου άλογο .Στη συνέχεια ασχολήθηκα με την ιππική Δεξιοτεχνία και υπερπήδηση εμποδίων και τώρα ασχολούμαι περισσότερο με την Ιππική Αντοχή».

Πρωταθλήτρια ιππικής αντοχής, τι σημαίνει ο όρος «ιππική αντοχή»;

«Η Ιππική Αντοχή είναι ένα αγώνισμα όπου δοκιμάζεται η ικανότητα του αθλητή να χειρίζεται με ασφάλεια την αντοχή και τη φυσική κατάσταση του ίππου σε διαδρομή αντοχής ενάντια της απόστασης, του κλίματος, του εδάφους και του χρόνου».

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας σου έως τώρα;

«Η δύσκολη στιγμή της καριέρας μου ήταν η προετοιμασία μου πριν τους Βαλκανικούς του 2016 , θυσιάζοντας πολλές ώρες από την προσωπική μου ζωή σε ώρες προπονήσεων μαζί με το άλογο».

Η ιππασία ως άθλημα σε φέρνει πιο κοντά στη φύση;

«Ναι βέβαια. Η ιππασία είναι ένα άθλημα που  είμαστε σε υπαίθριους χώρους κυρίως , συνεργαζόμαστε με ένα ζώο που το φυσικό του περιβάλλον είναι η φύση , και οι αγώνες Ιππικής Αντοχής γίνονται σε διαδρομές εκτός στίβου ,σε αγροτικές περιοχές , δασάκια και βουνά περνώντας έτσι πολλές ώρες στη φύση .Όταν δενόμαστε με τα άλογα στην ουσία δενόμαστε με τη φύση».

Τι κάνει τα άλογα υπέροχα πλάσματα;

«Τα άλογα είναι υπέροχα πλάσματα .Είναι εξαιρετικά έξυπνα και πολύ κοινωνικά. Μπορούν να εντυπωσιάσουν με την ομορφιά τους, με την υπερηφάνεια τους και τον δυναμισμό τους».

Είναι εμπειρία ζωής η έστω μια φορά ιππασία;

«Φυσικά η ιππασία είναι εμπειρία ζωής , γι΄ αυτό και   συνιστώ  σε όλους να το δοκιμάσουν και να έρθουν κοντά στα άλογα και στη φύση. Είναι μια χαλαρωτική και ψυχαγωγική δραστηριότητα  με σεβασμό στα ζώα καθώς αποκομίζετε πολλά σημαντικά συναισθήματα από την επαφή με τα άλογα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ