Στο πένθος βύθισε η κακοκαιρία την Εύβοια, με ολόκληρες περιοχές να “εξαφανίζονται” κάτω από τα νερά. Στους οκτώ οι νεκροί.
Το πρωί της Δευτέρας, βρέθηκε πτώμα άνδρα στη θαλάσσια περιοχή του Καλάμου και θεωρείται πολύ πιθανό ότι πρόκειται για τον 70χρονο, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο Μπούρτζι και θεωρούνταν αγνοούμενος.


Ενδεικτικές φωτογραφίες που μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής από τα Πηγαδάκια Χαλκουτσίου του δήμου Ωρωπού δημοσιεύει το Πινάκιο.


Μια μέρα θλίψης για τη χώρα.

Πυροσβεστική: 664 κλήσεις, 97 παροχές βοήθειας


Η καταστροφή ήταν τεράστια σε όλη την κεντρική Εύβοια, με την πυροσβεστική να μην προλαβαίνει να λαμβάνει πκλήσεις από εγκλωβισμένους πολίτες. Σύμφωνα με την τελευταία της ενημέρωση, δέχτηκε 664 κλήσεις, ενώ σε 97 περιπτώσεις χρειάστηκε να βοηθήσει και να απομακρύνει άτομα που βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Εύβοια: 300 χιλιοστά βροχής σε 8 ώρες


Αν και υπήρχε πρόβλεψη για 63 χιλιοστά βροχής, εν τούτοις, έπεσαν συνολικά 300 χιλιοστά βροχής, αριθμός που σοκάρει καθώς όλος αυτός ο όγκος βροχής έπεσε μέσα σε 8 ώρες, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο, τα φαινόμενα στην Εύβοια ήταν ακραία.


«Ηταν ακραία αυτά τα φαινόμενα. Στην Μάνδρα τα ραντάρ είχαν δώσει 180 χιλιοστά βροχής», είπε στον ΑΝΤ1, ενώ σημείωσε πως ακόμη και τα 70 περίπου χιλιοστά βροχής που είχαν προβλεφθεί αρχικά, είναι ένα «τρομερό νούμερο».

Ακόμη πιο χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος ανέφερε πως στην περιοχή έριξε περισσότερο νερό απ’ όσο ρίχνει στην Αττική σε όλη την διάρκεια του χειμώνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ