Το Yu-Gi-Oh! είναι ιαπωνική σειρά manga που γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από τον Καζούκι Τακαχάσι. Εκδιδόταν στο περιοδικό Weekly Shōnen Jump μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου 1996 και 8 Μαρτίου 2004. Η ιστορία ακολουθεί τον Γιούγκι Μούτο, ένα νεαρό αγόρι που λύνει το αρχαίο Παζλ της Χιλιετίας. Ο Γιούγκι ξυπνά το alter-ego του, το οποίο λύνει τις αντιδικίες συμμετέχοντας σε παιχνίδια με κάρτες.

Το Yu-Gi-Oh! Duel Monsters προβλήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2002 από το κανάλι Star.

Πόσο καλά ξέρεις τον Yu-Gi-Oh;

Μια σειρά παιδική που λατρεύτηκε όσο λίγες είναι σίγουρα αυτή του Yu-Gi-Oh;

Στην Ελλάδα προβλήθηκε από το Star το 2002 και όμως απέκτησε χιλιάδες οπαδούς και μάλιστα φανατικούς.

1ος κύκλος: Yu-Gi-Oh! Duelist Kingdom


Στο πρώτο επεισόδιο ο Γιούγκι μονομαχεί με τον Σέτο Κάιμπα και νικά καλώντας τον Εξόντια τον Απαγορευμένο, ένα τέρας που αποτελείται από 5 κάρτες. Μαθαίνοντας ότι νίκησε τον πρωταθλητή του παιχνιδιού, ο δημιουργός του παιχνιδιού Μαξιμίλιον Πέγκασους κλέβει την ψυχή του παππού του Γιούγκι με το Μάτι της Χιλιετίας, ένα αντικείμενο παρόμοιο με το Παζλ του Γιούγκι, το οποίο ο Πέγκασους επίσης επιθυμεί. Κλέβοντας την ψυχή του παππού του Γιούγκι, ο Πεγκ διοργανώνει ένα τουρνουά στο Βασίλειο των Μονομάχων και ωθεί τον Γιούγκι και τους φίλους του να συμμετέχουν στο τουρνουά για να τον νικήσουν, ώστε ο Γιούγκι να πάρει πίσω τον παππού του. Ο Γιούγκι και οι φίλοι του Τζόι, Τρίσταν και Τέα έρχονται στο τουρνουά και μονομαχούν με πολλούς αντιπάλους, για να φτάσουν στο κάστρο του Πεγκ. Ο Γιουγκι τον νικά και παίρνει πίσω τον παππού του. Την ώρα εκείνη ο Πεγκ χάνει το Μάτι της Χιλιετίας από τον Κακό Μπακούρα και διαταράζεται η ισορροπία των 7 Αντικειμένων της Χιλιετίας. Λίγο πριν φύγουν από το νησί ο Γιούγκι συναντά για πρώτη φορά τον Σάντι -φύλακας των 7 Αντικειμένων της Χιλιετίας- όπου νομίζει ότι έκλεψε το Μάτι της Χιλιετίας αλλά ανακαλύπτει της αρχαίες δυνάμεις του Yami Yugi χάρη στο Κλειδί της Χιλιετίας.

2ος κύκλος: Yu-Gi-Oh! Battle City Tournament


Ο Γιούγκι και ο φίλος του Τζόι παίρνουν μέρος σε ένα τουρνουά που διοργάνωσε ο Σέτο Κάιμπα. Αντιμετωπίζουν όμως και έναν καινούργιο εχθρό, τον Μάρικ Ίσταρ, ο οποίος έχει το Σκήπτρο της Χιλιετίας και θέλει να πάρει στη κατοχή του τους τρεις Αιγύπτιους θεούς σε κάρτες: Οbelisk τον Βασανιστή, Slifer τον Ουράνιο Δράκο & τον Φτερωτό Δράκο τού Ρα. Ο Μάρικ είναι ο αρχηγός της Συμμορίας των Κυνηγών Σπανίων Καρτών, που τους ελέγχει το μυαλό με το Σκήπτρο της Χιλιετίας. Τέτοιοι είναι: ο Μπάντιτ Κίθ, ο Seeker, ο Αρκάνα, ο Στρίνγκς, ο Λούμις και ο Ούμπρα, καθώς και σε υψηλότερη ιεραρχία, ο ετεροθαλής αδερφός του Μάρικ, ο Όντιον. Τους τελευταίους πέντε πλην του Όντιον, τους αντιμετώπισε ο Γιούγκι και τους νίκησε πριν τους προημιτελικούς. Ο Τζόι αντιμετώπισε τον Έσπα Ρόμπα, τον Γουέβιλ Άντεργουντ και τον Μάκο Τσουνάμι, νικώντας τους. Ο Μάρικ και ο Όντιον, όπως και η Ισίζου πέρασαν νικώντας άγνωστους αντιπάλους. Ο Κακός Μπακούρα νίκησε σε μια μονομαχία τον Μπόνζ, που είχε 5 κάρτες τόπου, ενώ η Μάι, στην τελευταία της μονομαχία πριν τους προημιτελικούς, νίκησε τον Ζάν-Κλόντ Μάγκνουμ. Ο Κάιμπα νίκησε δύο φορές μαζί με τον Γιούγκι, το Λούμις και τον Ούμπρα, το Κότζι Ναγκούμο, καθώς και άλλους άγνωστους μονομάχους.

Ο Γιούγκι και ο Τζόι αφού περνάνε στους τελικούς του τουρνουά μαζί με τον Κάιμπα, νικούν τους αντιπάλους τους, κακό Μπακούρα, Όντιον και την αδερφή του Μάρικ, Ισίζου. Ο Κακός Μαρικ νίκησε επίσης τη Μάι στους προημιτελικούς, και λίγο αργότερα, τον κακό Μπακούρα. Ο Γιούγκι έχει την κάρτα του Slifer, ο Κάιμπα του Οbelisk και ο Μάρικ του Ra. Η σειρά Battle City τελειώνει με τον Μάρικ να έχει πέσει θύμα του κακού εαυτού του και με τους ήρωες να είναι φυλακισμένοι σε έναν εικονικό κόσμο, όπου οι Big 5 (Gangsley για Γιούγκι, Crump για Τέα, Johnson για Τζόι, Nesbitt για Τρίσταν, Ντιούκ για Σερένιτι, Lector για Κάιμπα) θέλουν την εκδίκηση τους από τον Κάιμπα και τους άλλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ