Ο Donkey Κong που μέχρι εκείνη την ημέρα ήταν κακός, έγινε ήρωας της Nintendo και ουσιαστικά αποτέλεσε τον «ιππότη» με το λευκό άλογο που για να μπορέσει να αντισταθεί και να νικήσει το άγνωστο μέχρι τότε PlayStation.

Πριν ακόμα αυτό βγει στις αγορές η προσέγγιση του Donkey Κong ήταν τρομερή, με τρισδιάστατα γραφικά, εύκολο ή μάλλον εύχρηστο gameplay -για να είμαστε πιο κατανοητοί- και μουσική που θύμιζε ζούγκλα.

Ένα πολύ δεμένο παιχνίδι που ξεπέρασε τις δυνατότητες του Super Nintendo. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι για αυτή τη συγκυρία επιλέχθηκε ο Donkey Κong Καθώς ο πίθηκος σηματοδοτεί την εξέλιξη του ανθρώπου. Μάλιστα, στο εξώφυλλο της κασέτας υπήρχε και το χνάρι του πιθήκου ως μήνυμα της Nintendo ότι «εγώ εξελίσσομαι και περνάω στην επόμενη ημέρα, στην επόμενη εποχή».

Όμως, όσο καλό ή μάλλον εξαιρετικό παιχνίδι ήταν ο Donkey Κong δυστυχώς η κληρονομιά που άφησε, δεν ρευστοποιήθηκε στη συνέχεια από την εταιρεία και τους προγραμματιστές.

Η Nintendo νόμιζε ότι είχε την πρωτοκαθεδρία και ότι με το Donkey Κong «έσβησε» το PlayStation πριν καν βγει στην αγορά. Ενδεικτικό ήταν και το σλόγκαν που είχε επινοήσει, το οποίο ήταν ο ορισμός του επιθετικού μάρκετινγκ για την εποχή: «Όταν βγαίνουν τέτοια παιχνίδια στα 16bitm τύφλα να έχουν τα 32bit και τα 64bit».

Παρά την σαρωτική του επέλαση του, τα επόμενα παιχνίδια δεν ακολούθησαν την ίδα πορεία, μόνο ίσως το Killer Instict αλλά μέχρι εκεί. Ίσως τα σχέδια «πάγωσαν» γιατί την ίδια περίοδο ετοιμαζόταν το Nintendo 64 το οποίο τελικά δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Τα 64-bit μάλλον φιγούρα ήτανε και όχι ουσία.

Αλλά ας πάμε στην ιστορία του Donkey Κong και να δούμε γιατί ήταν τόσο διαφορετικό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι – σταθμός όχι μόνο για τη Nintendo αλλά για την ιστορία του gaming.

Δείτε εδώ την συνέχεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ