Την δεκαετία του 90 πολλά ήταν τα παιδιά σε όλο τον κόσμο που διάβαζαν φανατικά κόμικ. Μάλιστα και στην Ελλάδα υπήρχε αυτή η τάση καθώς τότε εκδίδονταν πολλά περιοδικά που απευθύνονταν σε παιδιά.

Αυτό το μόμεντουμ έπιασε η  και έφτιαξε για τη Sega και το Mega Drive ένα παιχνίδι ιδιαίτερο το οποίο έμελλε να μείνει στην μνήμη των gamers και την ιστορία.

Ο τίτλος του ήταν το Comic Zone. Οι πίστες, ήταν σελίδες κόμικ… και σε κάθε κελί ο ήρωας αντιμετώπιζε και έναν κίνδυνο.  Μάλιστα ήταν τόσο πρωτότυπο για την εποχή του που η Sega υπέβαλε αίτηση και της χορηγήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη δημιουργία ενός προσομοιωμένου παιχνίδι κόμικ».

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή  ή καλύτερα καρέ-καρέ.

Beat’em up από το μακρινό 1995

Το Comix Zone είναι ένα βιντεοπαιχνίδι beat’em up του 1995 που αναπτύχθηκε και δημοσιεύτηκε από τη Sega για το Mega Drive.

Η ιδέα μύριζε… Amiga

Η ιδέα για το παιχνίδι προήλθε από ένα βίντεο επίδειξης του 1992 για την Commodore Amiga με τίτλο “Joe Pencil Trapped In The Comix Zone”, από τον Peter Morawiec. Ο ίδιος προσπαθούσε να συνδυάσει το gameplay και τα στοιχεία του κόμικ.

Ο ήρωας και το στόρυ

Ο Sketch Turner, ένας φτωχός καλλιτέχνης που παίζει  ροκ που ζει στη Νέα Υόρκη, εργάζεται για το νεότερο του κόμικ,  το Comix Zone. Αυτός φτιάχνει την ιστορία στο γραφείο του. Την αποτυπώνει όπως τη φαντάζεται.  Και τι φαντάζεται;

Δείτε εδώ την συνέχεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ