Σε μια κρυμμένη γωνιά στο κέντρο της Αθήνας φτιάχνονται οι καλύτερες μπουγάτσες και τυρόπιτες κουρού. Ποιο είναι το μυστικό της γεύσης και της επιτυχίας εδώ και πέντε δεκαετίες, τα πάντα φτιάχνονται στο χέρι ενώ τα υλικά έρχονται από ένα χωριό από τα Τζουμέρκα.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος

Φωτογραφίες-Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

Οι μυρωδιές είναι αυτές που τραβάνε σα μαγνήτη τον κόσμο από το πρωί, από την στιγμή που ζεσταίνονται οι κρέμες στο φούρνο γύρω από την χειροποίητη σφολιάτα.

Η Ζούγκλα ανέβηκε στο εργαστήριο για διαπιστώσει ιδίοις όμμασι πως γίνεται η μπουγάτσα ή πιο σωστά πως «γεννιέται» η μπουγάτσα.

Εκεί μας υποδέχθηκε ένας από τους τελευταίους «μάστορες» της τέχνης της μπουγάτσας, ο Γιάννης Φώτης.

«Είναι μια τέχνη που μου την έμαθαν οι παλιότεροι. Εμείς ανοίγουμε το φύλλο όπως ακριβώς κάνουν στην Μακεδονία και κυρίως στις Σέρρες.  Το φύλλο είναι αυτό που λέγεται μπουγάτσα,  από εκεί και πέρα το γεμίζεις με τυρί, με κρέμα, με σπανάκι. Το φύλλο το πετάμε στον αέρα για να γίνει σεντονάκι λεπτό», λέει χαρακτηριστικά στη Ζούγκλα ο Γιάννης Φώτης ο οποίος στην συνέχεια κάνει λόγο για μια τέχνη που χάνεται καθώς πλέον το φύλλο ανοίγεται από μηχανήματα και το προϊόν μπαίνει σε κατάψυξη και οι καταναλωτές δεν έχουν πρόσβαση σε κάτι ποιοτικό.

Δείτε εδώ την συνέχεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ