Τα μυστικά πίσω από την παιδική σειρά που μας σαγήνευε την δεκαετία του 90

Πριν 30 χρόνια ως πιτσιρίκια καθηλωνόμασταν τα πρωινά του Σαββατοκύριακου στον Αντέννα. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το να παρακολουθήσουμε τις περιπέτειες του Μπάτμαν, στην προσπάθεια του να καθαρίσει το Γκόθαμ Σίτι από τους τρομερούς και πανούργους εγκληματίες.  

Το Batman: The Animated Series είναι μια αμερικανικήτηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων υπερήρωων βασισμένη στον υπερήρωα Batman της DC Comics . Αναπτύχθηκε από τους Bruce Timm , Paul Dini και Mitch Brian , και παραγωγή της Warner Bros. Animation , προβλήθηκε αρχικά στο Fox Kids από τις 5 Σεπτεμβρίου 1992 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 1995, με συνολικά 85 επεισόδια. Για τα τελευταία 20 επεισόδια, η σειρά έλαβε τον τίτλο στην οθόνη The Adventures of Batman & Robin , ο οποίος χρησιμοποιήθηκε επίσης για επαναλήψεις προηγούμενων επεισοδίων. Η σειρά έγινε η πρώτη στη συνέχεια του κοινού DC Animated Universe , δημιουργώντας περαιτέρω τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων, ταινίες μεγάλου μήκους, κόμικς και βιντεοπαιχνίδια με τα περισσότερα από το ίδιο δημιουργικό ταλέντο.

Πλοκή

O θρυλικός Batman, o άγρυπνος φρουρός της Gotham City, ο μασκοφόρος τιμωρός του εγκλήματος αντιμετωπίζει εκτός από τον μόνιμο εχθρό του τον Τζόκερ, όλους τους γνωστούς κακούς όπως ο Πιγκουίνος, η Πόιζον Άϊβυ, η Λάσπη κ.α.

Εκεί πάτησε ο Νόλαν

Αναμφισβήτητα ο καλύτερος κινηματογραφικός Batman όλων των εποχών ήταν αυτός του Nolan που την μπέρτα του σκοτεινού ιππότη φορούσε ο Κρίστιαν Μπέιλ .  Ο Νόλαν έκανε κάτι που κανείς από τους προηγούμενους σκηνοθέτες του Batman δεν το σκέφτηκε . Μπήκε πολύ στο animation και διαμόρφωσε τον κινηματογραφικό Batman. Άλλωστε το animation είχε ως πυρήνα της δομή του τα κόμικ, τα οποία είχαν πλοκές, υποθέσεις αλλά και μια πιο σκοτεινή πλευρά.

Δείτε το βίντεο που επιμελήθηκε το greek nostalgia στο youtube:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ