Η αποικία υδρόβιων σπάνιων πτηνών στο «Λιμανάκι» του Αιτωλικού είναι ένας μικρός, μοναδικός βιότοπος στην καρδιά της λιμνοθάλασσας. Είναι δημιούργημα της εθελοντικής συνεργασίας και δουλειάς μιας ομάδας νέων ανθρώπων που ζουν στο όμορφο νησάκι της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού και αγαπούν τον πανέμορφο τόπο τους. Λιμανάκι Αιτωλικού Ένας παράδεισος για τους αργυροπελεκάνους

Προστατεύουν, όσα η φύση απλόχερα τους χαρίζει

Συνεργάζονται και δημιουργούν. Πράγματι, οι δύτες Λάμπρος Χαρέλος και Στράτος Μπαρούχος μαζί με άλλους εθελοντές προχώρησαν σε καθαρισμό του βυθού στο Λιμανάκι του Αιτωλικού. Έναν βυθό ιδιαίτερα επιβαρυμένο, τουλάχιστον με βάση τα ευρήματα των δυτών που ανέσυραν δεκάδες ελαστικά, πλαστικά, μπαταρίες, φράχτες, μέχρι και ανεμιστήρα αλλά και… τηλεόραση! Στη συνέχεια προσπάθησαν να εξωραΐσουν με τον καλύτερο τρόπο την περιοχή. Και το αποτέλεσμα τους αποζημίωσε.
Πράγματι, κατάφεραν να μετατρέψουν το παλιό, το εγκαταλελειμμένο και βρώμικο λιμάνι των ψαράδων σε μια μία όμορφη αποικία υδρόβιων πτηνών. Μικρά ξύλινα σπιτάκια, ταΐστρες, γεφυράκια, ενημερωτικές πινακίδες, πεντακάθαρα νερά, πολύχρωμα πουλιά, όλα σε αρμονία, μέσα στο ήρεμο φυσικό τοπίο. Πρασινοκέφαλες πάπιες, σφυριχτάρια, ασπρομέτωπες χήνες, καστανόπαπιες και μαυρόπαπιες απολαμβάνουν την φροντίδα των εθελοντών. Kαι φυσικά οι αργυροπελεκάνοι που αποτελούν προστατευόμενο είδος και έχουν περίοπτη θέση σ’ αυτόν τον υδάτινο παράδεισο. Λιμανάκι Αιτωλικού Ένας παράδεισος για τους αργυροπελεκάνους.

Πηγή:naturanrg.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ