Ο διευθυντής της 1ης Καρδιολογικής Κλινικής του Κρατικού της Νίκαιας όταν δεν σώζει ζωές συνθέτει
Η μουσική και οι μελωδίες «χτίζονται» πάνω στο συναίσθημα. Το συναίσθημα για να είναι δυνατό απαιτεί πολλούς χτύπους της καρδιάς. Ο Παναγιώτης Μάργος είναι ο Διευθυντής της 1ης Καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων και όταν δεν σώζει ασθενείς γράφει υπέροχα τραγούδια.
Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
Μιλάει στο Newsbeast γι’ αυτή του την δημιουργική ασχολία που πηγάζει μέσα από την…καρδιά του. Έχει συνθέσει περισσότερα από 60 τραγούδια, ενώ δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που τον επισκέπτονται και έχουν απολαύσει τη μουσική του και τους στίχους του στις πλατφόρμες. Μάλιστα θεωρεί πως η μουσική με τη θαυμαστή πολυπλοκότητα και ηρεμεί όποιον την απολαμβάνει. Ταυτόχρονα δίνει συμβουλές προς όλους για να προστατέψουν την καρδιά τους με γνώμονα τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Ο Παναγιώτης Μάργος είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας με πολλές κρυφές ευαισθησίες τις οποίες μοιράζεται με τον κόσμο με όχημα τη μουσική του.
Είστε ο Διευθυντής της 1ης Καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων και σώζετε ζωές…η μουσική πως προέκυψε; Είναι το καταφύγιο σας;
«Η μουσική δεν προκύπτει, υπάρχει μέσα μας, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι. Είναι ανάγκη για εσωτερική ταύτιση με την αρμονία, είναι συναίσθημα. Αυτό που προκύπτει είναι η ενασχόληση. Και αφού μιλάμε για ερασιτεχνική ενασχόληση, αυτή υπακούει στις αρχές του ελεύθερου χρόνου, που ευτυχώς, υπάρχει κι αυτός (για την ακρίβεια επανεμφανίστηκε…) στην έκτη δεκαετία της ζωής μου».
Την καρδιά μας την προσέχουμε ή την αμελούμε με την καθημερινότητα που κάνουμε;
«Λίγο ως πολύ ξέρουμε όλοι – ειδικοί και μη – πώς να σεβαστούμε την υγεία της καρδιάς μας. Στην πράξη όμως αυτό δεν είναι εύκολα κατορθωτό. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής (έλλειψη σωματικής άσκησης, stress, παχυσαρκία, κάπνισμα κλπ) μας απομακρύνει από το στόχο αυτό. Πάντως, γίνονται αργά αλλά θετικά βήματα στον τομέα της πρόληψης».












































