Η σοκολάτα –ίσως το πιο αγαπημένο γλύκισμα παγκοσμίως– βλέπει την τιμή της να ανεβαίνει σε ιστορικά υψηλά, προκαλώντας προβληματισμό στη βιομηχανία τροφίμων αλλά και στο καταναλωτικό κοινό. Οι εκτεταμένες ζημιές στις φυτείες κακάο στη Δυτική Αφρική, εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων και φυτοασθενειών, έχουν οδηγήσει σε δραματική μείωση της προσφοράς.

Ταυτόχρονα, η αυξημένη ζήτηση παγκοσμίως και το υψηλό κόστος παραγωγής εντείνουν περαιτέρω την κρίση.

Οι τιμές στη σοκολάτα έχουν αυξηθεί έως και 46% μέσα στους τελευταίους 7 μήνες.

Παραδείγματα από την ελληνική αγορά από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα η εικόνα έχει ως εξής:

Σοκολάτα υγείας 100γρ.: από 1,28€ σε 2,87€ (+124,2%)

Σοκολάτα γάλακτος 100γρ.: από 1,58€ σε 2,48€ (+56,9%)

Σοκολάτα αμυγδάλου 100γρ.: από 1,65€ σε 2,48€ (+50,3%)

@lefteris_press1

“Πικρίζει” πλέον και η τιμή της σοκολάτας🍫. Γιατί οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα εξηγεί στο @liveyou_skai ο Head Pastry Chef, @chefstef.7 που έχει ασχοληθεί όσο κανείς άλλο με την σοκολάτα🍫 και την εξέλιξη της στην Ελλάδα.

♬ πρωτότυπος ήχος – lefteris_reporter – lefteris_reporter

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ