Η σοκολάτα –ίσως το πιο αγαπημένο γλύκισμα παγκοσμίως– βλέπει την τιμή της να ανεβαίνει σε ιστορικά υψηλά, προκαλώντας προβληματισμό στη βιομηχανία τροφίμων αλλά και στο καταναλωτικό κοινό. Οι εκτεταμένες ζημιές στις φυτείες κακάο στη Δυτική Αφρική, εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων και φυτοασθενειών, έχουν οδηγήσει σε δραματική μείωση της προσφοράς.
Ταυτόχρονα, η αυξημένη ζήτηση παγκοσμίως και το υψηλό κόστος παραγωγής εντείνουν περαιτέρω την κρίση.

Οι τιμές στη σοκολάτα έχουν αυξηθεί έως και 46% μέσα στους τελευταίους 7 μήνες.

Παραδείγματα από την ελληνική αγορά από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα η εικόνα έχει ως εξής:
Σοκολάτα υγείας 100γρ.: από 1,28€ σε 2,87€ (+124,2%)
Σοκολάτα γάλακτος 100γρ.: από 1,58€ σε 2,48€ (+56,9%)
Σοκολάτα αμυγδάλου 100γρ.: από 1,65€ σε 2,48€ (+50,3%)